SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

éjszakai "zúgás"

Tisztelt Szakértő!

A velem történtek, 6-7 éves koromban kezdődtek és azóta is folyamatosan jelen vannak.
Emlékszem, anyukám könyvet olvasott, én mellette feküdtem az ágyban, alváshoz készülődve, amikor egy pillanat alatt nem láttam semmit, nem tudtam meg mozdulni, sem meg szólalni,mintha lebénultam volna. Belül viszont üvöltöttem a félelemtől, hogy mi történik?! Az egész nem tartott tovább 20-30mp-nél. Aztán vége lett. Annyira féltem, hogy hirtelen meg sem mertem szólalni, csak néhány percre rá meséltem el anyukámnak, aki meg nyugtatott, vele is szokott ilyen lenni, nem tudja mitől. Ez a fajta dolog végig kísérte a gyerek és fiatal koromat, de fokozódott,mert már nem csak a bénultság jött elő, hanem egy iszonyú hangos, fejet repesztő, zúgás is. Bár aludtam, ilyenkor mindig tudatomnál voltam, sőt, ha délutáni alvásnál történt még azt is érzékeltem ami a környezetemben történik, hallottam mindent. 16 évesen még mindig az anyukám mellett aludtam, felébresztve szinte minden éjszaka, hogy jöjjön át mellém, meg nehezítve ezzel az ő életét. Sosem aludtunk teljes sötétben, mindig kellett, hogy egy kislámpa égjen. Aztán egyszer anyukám besokallt és nem jött át, azt mondta tessék aludni és kész. Annyira féltem, hogy kimentem a nappaliba,felkapcsoltam az összes lámpát, tv-t és egész éjjel fent voltam és 40 fokos lázra rettegtem, sírtam magam. Szegény anyukám hajnalban amikor meglátott csak állt és nézett, fáradtan és tehetetlen volt mert nem tudott segíteni nekem. Ennek 15 éve, már 30 éves vagyok, boldog házasságban élek, és leszámítva a mindenkinél előforduló napi stresszt, nincs okom panaszra.Viszont a " zúgás" heti 2-3 alkalommal keseríti az éjszakáimat, és a férjemet akit mindig felkeltek és csak annyit mondok, ölelj át kérlek rosszat álmodtam. Pedig dehogy! Hiszen nem álmodok csak jön a "zúgás" és vele a folyamatos, többszöri, zuhanás is.Csak azt érzem fent vagyok, aztán zuhanok, megint fent, megint zuhanok,és zúg a fejem elviselhetetlen fizikai fájdalmat okozva,mintha szétrobbanna az agyam. Közben azt hallom mintha az ember keresné a rádión az állomást,recseg-ropog,hang foszlányokat hallok. Megpróbáltam nem görcsölni,mély levegőt venni, elengedni magam a félelmem ellenére, hogy rájöjjek mi ez, mi történik?! De nem találok választ.Próbáltam kinyitni a szemem ebben az állapotban ami félig alvás, mert ez elalvás előtt kezdődik, mielőtt mélyen aludnék és amikor kinyitom a szemem mintha máshogy látnám a szobát és magam.
Kimerítő ez az egész lelkileg és fizikailag is egyaránt. Ha tudnám miért van ez talán könnyebb lenne elfogadnom, de így nagyon nehéz. Egyre jobban fáradok.
Kérem ha valaki tud segítsen.

Üdvözlettel: Zsuzsi


Tisztelt Zsuzsi!


Egy fényképet szeretnék önről kérni, amin jól látszik a tekintete. Az alábbi címre kellene küldeni: mariann@viragcseppek.hu.


Üdvözlettel:


Mariann

www.viragcseppek.hu



Berényi Mariann
2011-02-23 19:54:01
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja