SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Bach-virágterápia depresszió kezelésére

Kedves Mariann!

Borzasztóan felcsigázott a Bach-virágterápia és szeretnék naprakész és segítő lenni ebben. De míg ide eljutok, kérlek, segíts nekem:
pszichológiai területen dolgozom és van egy depressziós páciensem. Dolgozunk a kiváltó okokon, tehát benne vagyunk a történetben, de szeretném a virágesszencia segítségét is igénybe venni. Olvastam előző válaszaidban a súlyosság fokához mért ajánlást. Ő eléggé mélyponton van, bár már talán felfelé jön, de a leírás alapján a szelídgesztenyét gondoltam neki. Ajánlhatom ezt neki? Adagolásról, egyebekről tudsz tájékoztatást adni? A depressziós tünetek mellett sok szorongást és félelmet is látok nála.

Másik hölgynek szintén félelmei vannak, amikre szeretnék ajánlani, és ott nehéz teherbeesési probléma is van, melynek nincs fizikai oka. Nála is dolgozunk a háttereken, okokon, de erre lenne valami jó tipped, mit ajánlhatok neki?

Harmadjára pedig magamnak keresnék: kicsi fiam van, sokszor fáradt vagyok. Létezik olyan csepp, ami hat az "anyuka-szervezetre", tehát a fáradtságra, elcsigázottságra jó hatással van?

Köszönöm válaszod előre is!

Nóra
Kedves Nóra!

Ha úgy érzed, hogy a szelídgesztenye lenne megfelelő a számára, nyugodtan alkamazd! Úgy szoktam mondani a pácienseimnek, hogy a Bach virágterápiával való gyógyítás olyan, mint a hagyma, egy adott keverékkel egy réteget tudunk lehántani az adott problémáról. Ha elfogyott a keverék, akkor jöhet a következő réteg, ami már egy szinttel mélyebb dolgokat tár fel. Tehát lehet a páciensednek adni a félelem elleni szereket is, de az már intuíció kérdése, hogy mikor, ebben a keverékben, vagy esetleg egy következőben.
Félelem elleni szerből ötfélét különböztet meg Bach doktor:
1. Molyhos napvirág
2. Bohócvirág
3. Rezgőnyár
4. Cseresznyeszilva és
5. Vörösvirágú vadgesztenye
A molyhos napvirágot a pániknál alkalmazzuk, a bohócvirágot pedig akkor, ha a páciens konkrétan fél valamitől, pl. vizsgahelyzettől vagy a kutyáktól. A rezgőnyár a behatárolhatatlan félelem és a szorongás szere, amikor nem tudja az illető, hogy mitől fél - sőt, megkockáztatom - ,azt se tudja, hogy egyáltalán fél valamitől. A cseresznyeszilvánál az ember fél a józan ész elvesztésétől, attól hogy enged a késztetésnek, hogy félelmetes, szörnyű tetteket kövessen el. Végül a vörösvirágú vadgesztenyénél szeretteinket féltjük túlságosan, hogy velük történik valami.
Ezek persze csak szűk irányelvek, a pácienstől függ, hogy mely esetben melyiket alkalmazzuk.
Adaolásról egy másik levelemben írtam bővebben.
A teherbeesési problémára azért nehéz válaszolni, mert ismernem kellene a mélyebb hagymarétegeket, a mögöttes okokat. Ezeket az infókat nyilván nem adhatod ki, ezért marad az, hogy bízol az ösztöneidben, és magad választasz neki szereket.

Végül pedig Neked, kedves Kismama, tökéletes lesz az olajfa-gyertyán-tölgy keverék, amit már sokszor alkalmaztam, de újra és újra elcsodálkozom azon, hogy mennyi energiát ad a megfáradt testnek-léleknek.

Üdv, és jobbulást:

Mariann

Berényi Mariann
2011-01-26 19:40:12
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja