SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Bach terápia óvodai sírásra

Kedves Mariann!

Kislányom miatt szeretnék Önhöz fordulni. Középső csoportba jár, de még mindig sírással kezdjük a reggelt az óvodában. Itthon, a reggeli készülésnél még nincs sírás, de már látom rajta, hogy görcsöl. Amíg az óvodáig érünk sincs semmi pityergés, de az öltözésnél már görbül a szája, ha meg a csoport szobába kell menni, akkor aztán eltörik a mécses. Van bent fényképünk, amin mi hárman rajta vagyunk, van bent a csoportban egy kis tárgy, ami szintén rám emlékezteti. De a reggeli sírások ennek ellenére nem múlnak. Azt mondja én hiányzom neki. Beszéltük már ezt otthon vele, hogy neki most az a dolga, hogy oviba járjon, hogy sok szép rajzot készítsen, barátokat találjon. De délután amikor érte megyek, már vidám, mosolyog, és alig lehet onnan haza hozni. Ha otthon vagyunk akkor természetesen nincs semmi sírás, ellenben otthon már másképp viselkedik. Sokat vitázik, nem igazán fogad szót, sokszor dühös, és van hogy kötekszik is. Megnyugtatni hamar lehet, ha dühös, akkor azt meg szoktuk beszélni miért alakult ki, és mi a módja, hogy ezt kezelje, és megnyugodjon Meg is érti, mert mondja, hogy tudja, hogy olyan csinált, amit nem szabad. Otthon felszabadultan játszik. Az óvónők mondják, miután eljövök rá öt percre abba marad a sírás. Kommunikál óvó az nénikkel, igényeit jelzi, játszik egyedül, és játszik a többiekkel is. Délután is önfeledten játszik az udvaron. Szeretetét kinyilvánítja, mert napjában többször mondja, hogy szeretlek, imádlak, és ez nem csak az óvodai napokon, hanem hétvégén is van. A szeretet adás kölcsönös, sok az ölelés és puszi nálunk. Amiben szeretném kérni a segítségét, hogy a reggeli óvodába menet kicsit lazább legyen, feszültség és szorongás nélkül, vagy kevesebb szorongással. A múltkor amikor elindultunk az óvodába, a reggeli "idegesség" miatt a kihányta a reggelit a kocsiba. Gondolom hogy az ideg dolgozott benne, mert miután hazavittem, és maradt otthon két napig, semmilyen baja nem volt. Még arra is gondoltam, hogy a múlt évi sok felső légúti betegség is visszavezethető az óvodára. Van-e valami ötlete erre a problémánkra. válaszát nagyon szépen köszönöm. üdvözlettel. Csengus
Kedves Csengus!


Valamiért az az érzésem, mintha ez a reggeli szorongásos sírás Önből indulna ki, az Ön tükre lenne. Vagyis valamiért Ön nem akarja elengedni a kislányt, Önben van a szorongás, a kicsi csak ezt az érzést jeleníti meg az Ön közelében. Mondanám, hogy ez természetes dolog beszoktatásnál, de a kislánya már középsős, így mindenképpen kezelésre szorul a dolog. Ezek miatt pedig mindkettejüket kezelném, mégpedig a következőkkel:
Kislányának adnék
- rezgőnyarat a szorongásra
- molyhos napvirágot a pánikolás ellen
- vörösfenyőt önbizalomnövelésre
- cseresznyeszilvát a hirtelen fellépő dühkitörésekre és
- diófát a változás elfogadására.
Mindezeket Önnek is szednie kellene, illetve az Ön keverékébe tennék még vörösvirágú vadgesztenyét a kislánya iránt érzett aggodalmak miatt.
A szedését napi 2X3 cseppel kezdeném, majd ha szükséges csökkenteném vagy növelném az elért változások függvényében.
Még valami. Ha megoldható lenne, sokat segítene, ha rendszeresen valamelyik ovistárssal együtt tudnának bemenni, mert az elvonná a figyelmet a hisztikről, és a kislány is nagyobb kedvvel indulna oviba.
Üdvözlettel:


Berényi Mariann
2015-09-30 09:09:24
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja