SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csak a szülésnél vette észre, hogy terhes...

Dr. Vereczkey Attila [cikkei] - 2011-09-13
A 31 éves Andrea Curry nagyjából 5 kilót szedett fel néhány hónap alatt, de azt hitte, hogy csak a stressztől hízik. Valójában azonban a második gyermekét várta...
Csak a szülésnél vette észre, hogy terhes...

Bár meglehetősen nehezen hihető, hogy egy felnőtt nő nem veszi észre magán, hogy várandós, különösen azok után, hogy korábban már kihordott egy gyermeket, Curry azonban váltig állítja, hogy a kilenc hónap alatt még csak fel sem merült benne a gondolat, hogy esetleg babát vár.

„Minden hónapban pontosan megjött a menstruációm, ezért semmi okom nem volt gyanakodni. Amikor az első fiamat vártam, észrevettem, hiszen akkor elmaradt a havi vérzésem, 7-8 hónapon át jelentkeztek a reggeli rosszullétek is. Egyértelműen éreztem, hogy terhes vagyok” - magyarázta az ABC tévécsatornán adott nyilatkozatában.

A nő édesanyja annál inkább gyanakodott lánya súlygyarapodásának láttán, amikor azonban feltette neki a kérdést, hogy nem esett-e teherbe, Curry azzal hárított, hogy stresszesen él, és ennek következtében felszedett néhány kilót.

Egy este aztán hirtelen erős fájdalmat kezdett érezni a hasában és a hátában. Élettársa kihívta a mentőket, akik legnagyobb megdöbbenésére közölték vele: mindjárt szülni fog. „Sokkot kaptam, azt hittem az egészet csak álmodom” - emlékezett vissza Andrea, aki egészséges kisfiúnak adott életet.



Bár a meglepetésgyerek születése először traumaként érintette a nőt és családját, ezt hamar felváltotta az öröm: „Ez az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Mindannyian boldogok vagyunk, és Tyler is örül, hogy kisöccse érkezett.”

A riportban megszólaló dr. Ashley Roman klinikai adjunktus szerint bár ritka, de mégsem teljesen lehetetlen, hogy egy nő ne vegye észre, hogy terhes. A jelenség ilyenkor több tényezőből tevődik össze: a súlygyarapodás betudható egyszerű hízásnak, a magzat lehet inaktív, és a havi vérzés szokásos időpontjában a terhesség idején is jelentkezhetnek úgynevezett áttöréses vérzések, melyeket a kismama menstruációnak hisz.

Dr. Kósa Zsolt szülész-nőgyógyász, valamint a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet meddőségi specialistája egyetért a külföldi szakértő válaszával.

"A fent leírt eset valóban előfordulhat, hiszen a terhesség során is jelentkezhetnek akár bizonyos rendszerességet mutató vérzések, amelyek nem természetesek ugyan, de mégis megjelenhetnek a várandósság időszaka során is. Azonban jellemzően inkább túlsúlyos, és ezzel összefüggően nem rendszeres ciklusú nőknél fordul elő gyakrabban ez a probléma, ezért azt javasoljuk, hogy ha valakinek elmarad, illetve rendszertelen a ciklusa vizsgáltassa ki ennek pontos okát. Az eset kapcsán azonban fontos megjegyezni, hogy nem jellemző, hogy csak a szülés beindulásának pillanatában derül ki, hogy egy nő áldott állapotban van. Annál gyakoribb, hogy a kismama csak a 20. hét körül veszi észre a terhességét, amikor megmozdul a baba, hiszen nem mindenki egyformán érzi a terhességgel kapcsolatos közérzetváltozást és az ahhoz kapcsolatos tüneteket. Azonban ez az eset is rámutat arra, hogy a tünetek sokszor jelen vannak, csak egyszerűen nem tudatosulnak, például a kismama egyszerű emésztési problémáknak tudják be a rendszeresen visszatérő rosszulléteket, ezért is fontos ilyen esetekben elvégezni a terhességi tesztet, illetve felkeresni a nőgyógyászt” - magyarázza Dr. Kósa Zsolt.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja