SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi megtakarítás - Ultravékony Kenhető Hőszigetelés

Lőrincz István [cikkei] - 2010-01-26
Penészképződés és Korrózió elleni védelemmel !

Nem tartalmaz semminemű toxikus anyagot !
Szabadalmazott technológia, fémes és nemfémes felületekre.
Folyékony állapotban forgalmazva, felvitele megegyezik a vízen alapuló festékek felvitelével.
Családi megtakarítás - Ultravékony Kenhető Hőszigetelés

USA-ban jóváhagyva az élelmiszerekkel való közvetett kapcsolatra !

Termékismertetés

-40°C – tól -  +125°C - ig használható
4°C – tól - +100°C - ig aplikálható
Egy 3,79 literes csomagolás a javasolt háromréteges aplikáció mellett 14 - 16 m2 felület ultravékony hőszigetelésére elegendő. Valóságos felületben eltérés lehet attól függően, hogy milyen a felület állapota és a felvitel módja.

Tulajdonságai:
• kiváló hőszigetelő tulajdonságok
• excelens korrózió és penészképződés elleni védelem
• könnyen felvihető ecsettel, hengerrel vagy festékszóróval
• vízen alapuló, színtelen, nem toxikus hatású
• nem gyulékony, nem éghető
• a felület minősége szemmel ellenőrizhető a szigetelésen keresztül is
• kiváló UV és időjárásálló,  jól tapad acélra, aluminiumra, horganyzott lemezre, hegesztett acélszerkezetre, PVC-re, fára, üvegre, betonra, száraz falra, üvegszálas szövetre és sok más felületre
• nagyon gazdaságos termék, hosszantartó megtakarítást biztosít
• mosható tiszta- és szappanos vízzel

Előnyei:
• korróziógátló, beleértve a szigetelés alatti korróziót is, és penészedés elleni védelmet nyújt toxikus anyagelemek nélkül, vékony rétegnél is kiváló hőszigetelő
• hőszigetelő tuljdonságait garantáltan megőrzi egész élettartama alatt
• helytakarékos: az egyes rétegek vastagsága felvitelkor 75 -- 125µm (0.075 – 0,125mm).
• A javasolt három réteg esetében kiszáradás után ez 115-190µm (0,115-0,190mm)
• átfesthető más U.K.H. termékekkel, vagy hagyományos festékekkel
• további rétegekkel fokozható a szigetelő tulajdonság, reális energiamegtakarítás 20-40%
(3 rtg = 4 - 5 cm ; 6 rtg = 8 – 10 cm  hagyományos hőszigetelésnek felel meg !!!)
• csökkenti az égési sérülések veszélyét (felhordás után nem éghető a hőszigetelés)
• ideális csőszigetelő és koróziógátló és egyszerűen felhordható (aplikálható)
• megfelel úgy ipari, mint háztartásbeli felhasználásra
• !!! társasházaknál külön – külön lakásonként is alkalmazható !!!
• hagyományos ragasztott hőszigetelésekkel ellentétben szélszívás esetén nem esik le a falról
• műemlék épületeknél nem változik meg a homlokzat jellege a szigetelés felhordása után

Ulatravékony Kenhető Hőszigetelés előnyei

A Ultravékony Kenhető Hőszigetelő termékek azért kivételesek, mert magukban foglalják a hőszigetelő, antikorróziós és penészedést gátló tulajdonságokat. Ezt a tulajdonságkombinációt a mai piac egyetlen anyaga sem képes teljesíteni.
A piacon jelenleg többféle hagyományos hőszigetelő anyag van forgalomban. Ilyenek pl. a polisztirol, üveg- és kőzetgyapot stb. síkszigetelésre, továbbá polietilén, szintetikus kaucsuk stb. csövek szigetelésére. Léteznek továbbá vékony fóliák és kenhető hőszigetelő anyagok, melyek feladata a hagyományos szigetelések minőségi javítása. Ezen vékonyrétegű anyagok hőszigetelő képessége, hővezetése és hőáramlása elhanyagolható paraméterekkel rendelkeznek. A hőszigetelő feladat majdnem teljes mértékben a hagyományos hőszigetelő anyagra hárul. Ezek a vékony rétegek esetleg részt vállalnak az eredeti szerkezet hőszigetelő tulajdonságának megtartásában.
Ultravékony Kenhető Hőszigetelés az egyetlen forgalomban lévő hőszigetelő anyag, mely ellenáll a hőátadás mindhárom formájának. Továbbá, köszönet víztaszító tulajdonságának, kivételes képességű korrózió- és penészgátló is. Szigetelő képességét megőrzi egész élettartama alatt!!!
Éppen ez a minőségi garancia a gyengéjük a hagyományos szigetelőanyagoknak, mivel szigetelő  hatásuk a légrétegen alapszik. Helytelen szerkezeti megoldások, esetleg elégtelen szellőzés esetében ezen anyagok szigetelő tulajdonsága rohamosan romlik.
A hagyományos csőszigetelő anyagoknál a szigetelő képesség csökkenésén kívül további probléma is jelentkezik, mégpedig az, hogy megjelenik a szigetelés alatti korrózió.
Éppen ezért az Ultravékony Kenhető Hőszigetelő minősége csak nagyon nehezen hasonlítható össze a hagyományos szigetelők minőségével. Ultravékony Kenhető Hőszigetelés-nek olyan sok előnye van, hogy paramétereinek megközelítésére hagyományos szigetelőanyagokból kombinált rendszereket kellene kialakítani. Ultravékony Kenhető Hőszigetelés nemcsak a legkiválóbb szigetelőanyag a piacon, hanem a legolcsóbb is!!!!!

Ultravékony Kenhető Hőszigetelés

Ultravékony Kenhető Hőszigetelés tulajdonságai összehasonlítva más hőszigetelő  anyagokkal:
A hőszigetelő anyag minőségét kétféle módon lehet mérni. Ezek az R érték, vagy a hővezetési tényező, k(W/mK). Különböző laboratóriumok e két adat egyikét tesztelik. Mi az általunk javasolt szigetelőanyag mindkét értékének méréseredményét ismertetjük összehasonlításként, és egyben ismertetjük a tesztet végző laboratóriumot is.
Ultravékony Kenhető Hőszigetelő bevonat a teljes kiszáradás, kikeményedés után - 30 tól 60 napig (függ a környezet hőmérsékletétől és nedvességtartalmától), egészen 70% nanoanyagot tartalmaz, melyet Hydro-NM-Oxide - nek nevezünk.
Más szigetelő anyagok (PUR hab, üvegvatta, polisztirol) levegőbefogadás elvén dolgoznak, majd ez a levegő biztosítja a szigetelést. Idővel megtámadja őket a penész, felveszik a nedvességet, port, s ez a szigetelés minőségének romlásához vezet. Semminemű ellenállást nem biztosítanak a korrózióképződés és vízlecsapódás ellen. Továbbá, ezek a szigetelőanyagok általában gyulékonyak, s ez negatívan hat az egész berendezés gyulékonyságára. A Ultravékony Kenhető Hőszigetelés használata mindezeket a hiánnyosságokat kizárja.
Éppen ezért az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés az egyetlen olyan szigetelőanyag a világon, melynek egész élettertama alatt garantáltak a hőszigetelő tulajdonságai. Ultravékony Kenhető Hőszigetelés, köszönet vékony rétegének, a hőt egyáltalán nem akkumulálja, tehát kizárt az a kellemetlen hatás, ami a többi szigetelőanyagoknál jelentkezik, vagyis, hogy nyáron felmelegszenek és ezt a hőt éjszaka kisugározzák.

Nanotechnolnológia és a szigetelés alapelvei

Működése: Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés hőszigetelő komponense a Hydro-NM-Oxide nevű anyag. Hőenergia átvitele a szigetelő rétegen keresztül úgy történik, hogy a gyorsan vibráló melegebb molekulák igyekeznek átadni energiájukat a hidegebb, lassabban vibráló molekuláknak úgy, hogy egyensúlyi helyzet álljon be. Ez a folyamat három módon történhet: vezetéssel, áramlással vagy sugárzással. Ez a három mód egyben fejeti ki az anyag hővezető képességét. Mi termékünk messze a legjobb hőszigetelő anyag, emellett kiváló penész-, korrózió-, illetve rozsda elleni védelmet biztosít, bele értve a szigetelés alatti korrózió ellenit is.

Hőenergia átvitele a mi esetünkben nagyon nehézkes, mivel az anyagrészecskék közötti kötőelemek, melyet a hőátadási utat biztosítanák, nagyon kisméretűek. Az anyagrészecskék térben (háromdimenziós) kötődnek egymással, és a hőátadást sok un. " zsákutca" gátolja. Az anyagban levő levegő és gázok is hővezetők, de a gázmolekulák a matricában Kunds effektusnak vannak kitéve, és ezáltal az energiaátadás szinte lehetetlen .

Sugárzással történő energiaátvitel limitált, mivel a rések kisebbek, mint amilyen tér szükséges a molekulák szabad ütközéséhez. Ezek a rések kissebbek a fény hullámhosszánál is és a molekulák így szilárd szerkezetbe, gyakran egymásba ütköznek. A nanoanyag kivételes szerkezete, sejt-, pórus- és elemrészecskék nagysága nagyon alacsony hőátadási képességet tesz lehetővé. A hősugárzás azért is elenyésző, mert a hőszigetelő anyag mennyisége a felülethez képest nagyon kicsi.
 
Penészképződés elleni speciális tesztelés:
EMSL Analytical, Inc., az egyik legnagyobb tesztelő laboratórium összehasonlította az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés védőréteggel bevont fa mintadarabon és a védőréteg nélküli mintadarabon a penészképződést. Mindkét mintadarabra azonos baktériumot termelő anyagokat fecskendeztek: Pencillium funiculosum, Aspergillus niger, Aureobasidium pullulans és Trichoderma virens. Négy hét után az Ultravékony Kenhető Hőszigeteléssel kezelt mintadarabon semmi, vagy csak helyenként minimális penészedés kezdeti jelei mutatkoztak. A másik darab félületét viszont 100% - ban bevonta a penész.
Az eredmény világosan bizonyítja, hogy a Ultravékony Kenhető Hőszigetelő termékek ellenállnak mindennemű penészképződésnek.
Tesztet az EMLS Analytical, Inc., an AIHA akreditált laboratóriumában végezték, mely megfelel az amerikai ASTM D 5590 sz. anyagtesztelő szabványnak: " Standard tesztelési módszerek a bevonatok penészedés elleni védelmének gyorsított 4 hetes tesztje" és a ASTM G 21 sz. szabványnak: " Standard módszerek a szintetikusan polimerizált anyagok penészedés elleni védelmének meghatározására".
Ultravékony Kenhető Hőszigetelés gyorsított antikorrózió tesztje

Tesztelő módszer: GM9450P gyorsított antikorrózió teszt
Miért választottuk ezt a módszert?
A GM9450P gyorsított antikorrózió teszt fejlett ciklikus módszer, melyet eredetileg a General Motors cég fejlesztett ki és ma preferált tesztelő módszere az amerikai tengerészetnek és rengeteg iparágnak.
Ahhoz, hogy a laboratóriumi teszt hasznos legyen, pontosan követnie kell a feltételezett valóságos korózió lefolyást. Így gyorsan segíti elő a helyes anyag-, bevonat- és csomagolásválasztást. Ezért fontos, hogy a laboratóriumi teszt szimulálja a valóságos terhelést. Olyan tesztelő módszer, technika vagy berendezés, mely nem szimulálja pontosan a valóságos helyzetet, nem adhat helyes eredményt.
A GM9540P sok nagyon igényes korróziókeltő környezetet tud szimulálni, s ez megkönnyíti a kíván környezet megválasztását. A gyorsított teszt népszerűsége nagyon megnőtt, mert a eredmények helyesen tükrözik a reális tárgyak reális környezetbeni viselkedését. Tesztelési ciklusok reálisan követik a valós környezeti változásokat, melyben a tesztelt tárgy létezik. Gyors változások az egyes ciklusok között segítik a tárgyak gyorsított elhasználódását, mely valóságban csak évek alatt játszódna le. GM9540P az autóipar, nehézipar és az USA hadseregének standard antikorrózió tesztjévé vált.
Teszt erdményei:
Tesztet végeztek a védőréteggel el nem látott acél mintadarabon, és Ultravékony Kenhető Hőszigetelő anyaggal bevont darabon. A nem védett mintadab felületét már az első ciklus után 100%-ban rozsda vonta be, míg az Ultravékony Kenhető Hőszigetelő anyaggal bevont darabon rozsda 24 ciklus után sem mutatkozott. Sikeres korrózióellenálló terméknek számít az, amely 8 ciklus után is rozsdamentes marad.
A tesztet független akreditált laboratórium: Assured Testig Services végezte, mely antikorróziós tesztekre specializálódik:
www.assuredtestingservices.com

A szigetelés alatti korrózió

A probléma definíciója: A szigetelés alatti korrózió multimilliárdos probléma, mely károsítja a drága ipari infrastruktúrát. E miatt kell tervezni a berendezések leállítását ellenőrzés céljából, és e miatt vanak a nem tervezett (üzemzavar ) leállások is. Pontosan arról van szó, ami a címben van: csövek, tartályok és más berendezések szigetelés alatti korróziójáról. Gyakran a korrózió oka éppen a szigetelésben van.
A fő probléma nagyon egyszerű: Az elemek felületei és a szigetelés találkozásánál hőmérsékletkülönbség van. Tekintet nélkül arra, hogy a szigetelés milyen szilárdan van az elemre fogva, a két anyag között mindig bizonyos rés keletkezik és itt jön létre a hőmérséklet lényeges lecsökkenése. Ennek hatására a víz az érintkezési felületre lecsapodik (kondenzál), melynek következménye a rozsda és a korrózió.

Mi okozza a szigetelés alatti korróziót?
1. Tudatosítani kell, hogy a "meleg", "hűtött", "forró" vagy "hideg" relatív fogalmak. Ha pl. a csővezeték 200°C nál "forró" és a környezete 100°C, ebben a hőrendszerben "hideg"- nek számít, annak ellenére, hogy normális körülmények között a 100°C "forró". A termodinamika egyik törvénye szerint hőátadás mindig a melegebb tárgyról a hidegebbre történik.

2. A melegebb levegő több párát képes befogadni, mint a hidegebb. Ha a melegebb levegő a szigeteléssel érintkezve lehül, az érintkezési felületen kondenzvíz kiválás keletkezik.

3. A hőátadásnak nem kell kötődnie a légmozgáshoz. A hőenergia anyagon keresztül terjed: fém, szigetelés, levegő stb. Példaként lehet említeni a parthoz közeledő vízhullámot. Amit látunk, az nem a parthoz közeledő víz (ezt a vízen úszó hajóval, vagy úszó farönkkel demonstrálhatnánk, mivel ezek a hullámmal nemcsak lebegnek, hanem a hullám egyben át is siklik alattuk). A hőenergia "hullámai" ugyanilyen formában haladnak az anyagon keresztül és az anyag hőmerséklete a hőatadás sebességének csökkenésével arányosan csökken. Éppen ezért a levegő hőmerséklete a hőforrás közvetlen közelében magasabb, mint a szigetelésnél. Teljesen mindegy, hogy milyen a távolság nagysága a felület és a szigetelés között, ott hőmérséklet különbség mindig lesz. A nedvesség mértéke azonos marad és nem nehéz elképzelni következményét a fémmel való közvetlen kapcsolatban. Korrodálni kezd.

Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés hogyan gátolja meg a szigetelés alatti korrózióképződést?
Megoldás: Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés hatékony szigetelés alatti korrózióképződést megakadályozó tulajdonságát kiváló hőszigetelő képességgel egyidejűleg nehéz volt kifejleszteni, de annál könnyebb megmagyarázni:
1. Az anyag viztaszító tulajdonságát hidrofób jellegnek nevezik. A száraz Ultravékony Kenhető Hőszigetelés film 70% -át magas hidrofób jellegű nanokompozitok alkotják. Tekintettel arra, hogy az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés közvetlenül a szigetelendő felületre tapad, a felületet hidrifób jellegű részecskékkel burkolja, melyek folytonosan védik a felületet a nedvességtől, és, semminemű nedvesség, semminemű rozsda vagy korrózió nem keletkezik.

2. Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés közvetlenül kötődik a szigetelendő felülettel. Nem létezik közöttük semminemű, még mikroszkópikus rés a levegő  és ezáltal az oxigén számára sem.
3. Mi több: Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés-ben levő nanokompozitok hidrofób viselkedése még magából a bevonatból is eltávolítja a vizet, s így a csöveknél, vagy más ilyen módon szigetelt berendezéseknél tökéletes nedvességmentesség alkul ki. Az Ultravékony Kenhető Hőszigetelés a sós- illetve más, kontaminált vizet is taszítja. Ezért előnyös az olajfinomítoknál, vontatóhajóknál és további magasan korrózióveszélyes környezetekben is.

Megrendelés és további információk:
Lőrincz István
+36 30 2694950

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja