Programajánló (családdal, gyerekkel)

Végre leesett a hó, nincs is jobb program a hétvégén, mint szánkózni egy nagyot! A hóban csúszkálásnál nincs korhatár, kicsik és nagyok egyaránt élvezik. Kedvcsinálónak összeszedtük, hol vannak a legjobb magyarországi szánkópályák.
Kvízjáték a nagycsaládos lét pillanataihoz
Unod a szokásos napi sétát? Kimozdulnátok, de a vírus miatt nincsenek lehetőségek? Ezekkel a kinti programokkal feldobhatjátok a napjaitokat az ünnepek alatt! Olyan meseszép kirándulóhelyeket mutatunk, amelyeket csak nagyon kevesen ismernek, ráadásul könnyen megközelíthetők gyerekkel is, akik garantáltan élvezni fogják.
Bár idén szilveszterkor be leszünk zárva a négy fal közé, ez még nem jelenti azt, hogy le kéne mondanunk a szórakozásról. Mindannyian hosszú és nehéz éven vagyunk túl, ideje hogy hatalmasat bulizzunk. Igen, a gyerekekkel. Mutatjuk, milyen ötletekkel tudtok igazi bulihangulatot varázsolni otthon!
Szeretnél egy-két nyugalmasabb órát a karácsonyi készülődés közepette, amit az aprónép is szórakozva, tartalmasan tölt el? Esetleg kiszakadnál egy picit az ünnepi körforgásból és sétálnál a városban vagy kirándulnál egy jót? Talán éppen a gyerekekkel készülnél a karácsonyra, közös sütéssel, dekorálással? Jó helyen jársz, mert itt jobbnál jobb online programokhoz, túrázáshoz és közös családi készülődéshez gyűjtöttünk ötleteket!
Amikor az úszóedző úszni tanult.
Harctér helyett játéktér - A Játékos Megértő Nevelés csodái a szeretet ünnepén
Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is karácsonyi járatok csilingelnek a fővárosban! Ünnepi fényben ragyogó buszon, trolin és villamoson utazhatunk, de a gyerekeknek sokszor az is öröm, ha egy hosszabb esti sétán csodáljuk meg a fényben úszó járműveket! Ráadásul idén először új, Mikulásjárat is közlekedik!
Rendhagyó programajánló azoknak, akik már hiányolják a koncerteket, fesztiválokat és nem idegenkednek az online térben szervezett eseményektől.
Ünnepi buszozás, trolizás, villamosozás, mini kirándulások, adventi mesék, online gyertyagyújtások, színházi műsorok, koncertek, karácsonyi kézműveskedés és még egy igazi csillaghullás is vár rátok ezen a hétvégén! Összegyűjtöttük nektek a legjobb programokat, válogassatok kedvetekre!
November közepén fedeztem fel újra azt a tényt, hogy megint beköszöntött a sötétség. Reggel még, délután pedig már sötét van odakinn. Nincs elég fény az ember életében, ezen felül jött ez a kijárási korlátozás is. Ráadásul hideg van. Viszont van egy bevált dolog, ami biztosan jókedvre derít ilyenkor.
Szeretnél valami jó Mikulás programot, de a mostani helyzetben bizonytalan vagy, hogy mit csináljatok a gyerkőcökkel? Vagy éppen ellenkezőleg, ömlenek rátok az online lehetőségek, de a bőség zavarában, nem tudod melyiket válaszd? Bárhogy is legyen, itt megtalálod a legjobb programtippeket, amikkel hazacsempészed a Mikulásvárás örömét!
Ugye milyen nehéz elterelni a kicsik figyelmét, hogy oda tudja csempészni a Mikulás bácsi az ablakba az ajándékokat? Most az Érdnyugat egyesület segít a gyerekek lelkébe ünnepet lopni, a Mikulásnak pedig ajándékozni! Mukulás meseest online!
Ha már unod a négy fal közé bezártságot és szeretnéd felfrissíteni a lakásban töltött napokat, akkor érdemes kicsit kimozdulni családostul egy-egy könnyebb sétára. Ha a saját háztömbötöket már túl jól ismeritek, íme, néhány ötlet, hogy merre tudtok egy jót sétálni, könnyebben túrázni akár gyerekkel vagy babakocsival is.
A decemberi ünnepi készülődésben valószínűleg búcsút inthetünk a karácsonyi vásároknak és koncerteknek, jégpályáknak, színházaknak, valamint az utcai sült gesztenye, a kenyérlángos és a forró csoki illatának is.
Egy példátlan év után, sajátos lesz az előttünk álló adventi időszak is. A közösségi együttlétek helyett, igyekszünk otthon a családdal készülni az ünnepekre, a karácsonyi programok pedig az online térbe költöznek. Azért érdemes az előnyét is meglátni a helyzetnek, hiszen soha nem tudnánk ennyi eseményen részt venni a gyerekekkel, mint most egy meleg pléddel a kanapén ücsörögve, ráadásul olyan helyekre is bekukkanthatunk online, ahová nem jutnánk el egy átlagos karácsonyi időszakban.
Az állatkertek is zárva tartanak a koronavírus idején. A Fővárosi Állat- és Növénykert azonban számos olyan újdonsággal készült a családok számára, amelyek az otthon töltött időszak alatt is segítenek bepillantást nyerni a különleges állat- és növényvilágba.
Aggódsz az egészségetekért, aggódsz a munkahelyedért, aggódsz az iskolai osztályzatokért. De abba belegondoltál már, hogy a gyermeked szociális képességei sem tudnak megfelelően fejlődni a távolságtartás miatt?
Az egyre növekvő esetszámok miatt úgy érzed, hogy inkább otthon töltenétek a hétvégét? Esetleg karanténba került a család, és már nem tudjátok, hogy mihez kezdjetek? Rengeteg lehetőségetek van arra, hogy együtt legyetek, tanuljatok, játszatok, vagy új ismereteket szerezzetek!
A zárva tartás alatt a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai az intézmény honlapján és közösségi média felületein számolnak be a kert lakóinak mindennapjairól - tájékoztatta a Fővárosi Állat- és Növénykert szerdán az MTI-t.
Nemcsak az egészségügyi dolgozók, hanem a védekezésben részt vevő orvos- és egészségtudományi hallgatók is térítésmentesen használhatják országszerte a közösségi közlekedési eszközöket - jelentette be Schanda Tamás szerda reggel a Facebook-oldalán.
Digitális szokásaink meghatározzák életünket. Különösen igaz ez a gyerekekre, akiknek még szinte egész lénye képlékeny, kialakulóban van. A pandémiás helyzet közepette sokan megfeledkeznek a gyerekekről, különösen a lelki egészség fontosságáról, pedig a digitális veszélyek és problémák sokkal több gyereket érintenek. Már a tömeges home office előtt is igaz volt, hogy szülőként gyakran megörülünk ha gyermekünk kicsit elvan, csendben van, de amikor ezt valami kütyü által érjük el, annak komoly böjtje lehet.
Még él bennünk a nyár emléke, a közös együttlétek és a felszabadult, játékos, pörgős énünk. Az ősz új feladatokat diktál a magánéletben és a munkában is. Nehezített a helyzetünk a kialakult egészségügyi körülmények miatt. Ebben az évszakban van itt az ideje a pihenésnek, tanulásnak, elmélyülésnek és ezzel egy másfajta feltöltődésnek. Az ősz és a tél az az évszak, ami újabb csodás alkalmat biztosít arra, hogy megvizsgáljuk önmagunkat, számot vessünk és sokkal többet törődjünk a körülöttünk élőkkel, gyermekeinkkel, családtagjainkkal.
A régészet valaha volt legnagyobb felfedezése, kétség nélkül Tutanhamon sírjának megtalálása volt. 98 évvel ezelőtt, 1922. november 4-én a dúsgazdag angol arisztokrata, Lord Carnarvon által megbízott Howard Carter tett, a régészprofesszor öt teljes évnyi keresés után - tulajdonképpen egy véletlennek köszönhetően - talált rá Tutanhamon fáraó sírhelyére.
Az elmúlt évtizedekben nagyot fordult velünk a világ. A digitális fejlődés nem csak a gyerekek és a szülők életét forgatta fel, hanem egészen új helyzetet teremtett a nagyszülők számára is. Azok a nagymamák, nagypapák, akik ma lépést akarnak tartani a digitális korban élő unokákkal, nincsenek könnyű helyzetben. Kivéve akkor, ha egy egészen más oldalról állnak a dologhoz.
A Király utcai Komplexben január 10-ig hosszabbították meg a Tutanhamon kincse kiállítást. Az egyébként nagy sikerrel futó kiállítás kurátora Elter Tamás, a napokban megjelentetett tudományos cikke az Origón egy érdekes kérdéssel foglalkozik, hogyan nézhetett ki valójában Tutanhamon fáraó és milyen tudományos hátterei vannak, az elméleteknek.
Hódítanak a Kajla útlevelek: ezzel az egyszerű, játékos módszerrel könnyebben motiválhatók a gyerekek arra, hogy kirándulni induljanak, bejárják az országot a családjukkal, és megismerjék hazáink nevezetességeit.
Az ősz gyönyörű. Csodás színekben pompáznak a fák, a levegő friss és tiszta, rengeteg lehetőség van a szabadtéri programokra. Kivéve akkor, ha kifogunk egy olyan hetet, mint a mostani. Hirtelen jött a rossz idő, így beszorultunk a négy fal közé. Elkeseredésre azonban semmi ok! Válogassatok a következő lehetőség közül és csaljatok mosolyt a gyermekek arcára!
Varga Irén - ezt a nevet már a legtöbben ismerik, akik a közösségi oldalakat bújják. Egy első pillantásra is láthatóan kicsit zavart elméjű középkorú asszony, aki énekesnőnek képzeli magát. Folyamatosan a TikTokon, a Facebookon és Instán is futnak dalos és zavaros beszédű videói. Klasszikusan a "falu bolondja" akin mindenki nevet. És aki zavart elméjével együtt nevet azokon, akik nevetik.
Talán szomorúsággal tölt el, hogy véget ért a nyár és hűvössé vált az idő. Ne keseredj el! Az őszi táj varázslatos színeivel, friss illatával és különleges hangulatával biztosan elvarázsol. Húzz túracipőt, pattanj biciklire, mozdulj ki és indulhat a felfedezés!
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media