SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

6+1 romantikus kirándulóhely

Szász Anna [cikkei] - 2018-04-27
Töltsetek el egy felejthetetlen napot együtt az alábbi, különleges helyszínek egyikén - mutatunk néhány hangulatos, romantikus kirándulóhelyet.
6+1 romantikus kirándulóhely

Cikkünk 2018-ban frissült utoljára. Indulás előtt érdemes tájékozódni az aktualitásokról!

Romantikus kirándulóhelyek
 

1. Azáleás völgy

Zalaegerszeg közelében található az ország egyik legszebb völgye, az Azáleás völgy, mely méltón került be Zala megye 7 természeti csodája közé. A havasszépének is nevezett virágokat erdészek ültették, 2010. óta látogatható és évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend - meseszép helyre érkezik, aki erre kirándul. Szemet gyönyörködtető színes azáleák sokasága varázsol idilli környezetet. A virágzás ideje április vége, május eleje, így anyák napjára ez egy szuper program. Piknikezzetek, játsszatok együtt ezen a tündérmesébe illő vidéken. A völgy ingyenesen látogatható.


Kép: pixabayStevebidmead

Hol van az Azáleás völgy?

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Alsóerdő
 

2. Babócsai Basa-kert

Basa-kert nárciszairól azt tartja a história, hogy a helyi basa ültettette, hogy háremhölgyeit elkápráztassa. A nárciszok azóta is minden évben rendületlenül nyílnak és illatoznak. Az biztos, hogy anyukád szája is tátva marad, ha ide viszed el őt.
Babócsa határától mintegy 1,5 km-re található; hazánk legnagyobb összefüggő nárciszmezője. Egész Európában nincs ekkora összefüggő nárcisz-szőnyeg, ezért a területet védetté nyilvánították. A környéken egyébként még számtalan látnivaló van, így biztos, hogy egy kellemes napot tudtok itt eltölteni.


Kép: pxhere

Hol van a Basa-kert?

Cím: 7584, Babócsa
 

3. Bory-vár

1923-ban kezdődött a Bory kastély építése: maga Bory Jenő építette saját két kezével, 41 éven át minden nyáron. A kastélyt felesége iránt érzett szerelemből kezdte el építeni. A vár egyik kiemelkedő látványossága a százoszlopos udvar, melynek folyosóin magyar hősök, dalnokok, királyok szobrai tekinthetők meg. A vár nagyon romantikus, kertek, ösvények szegélyezik, melyek mentén minden évszakban más-más szépségek rejtőznek.

Kép: flickrJerzy Kociatkiewicz

Hol van a Bory-vár?

Cím: 8000 Székesfehérvár, Máriavölgy út 54.

További információ: bory-var.hu/


4. Tata, Öreg-tó

Aki az 1-es úton jön, már odafele is ámulhat, az utak menti fák minden évszakban más arcukat mutatják, fenséges látványt nyújtanak. A tó partján fekszik a Zsigmond vár, melyet szintén érdemes felkeresni. A tó és a vár látképe lenyűgöző. A tó partján sétálva érzed, ahogy feltöltődsz, tested-lelked megújul. Ha elfáradtatok a sétában, egyetek egy fagyit, sétahajózzatok egyet a tavon, vagy csak üljetek le és piknikezzetek, élvezzétek ezt a különleges napot együtt!

Hol van az Öreg-tó?

Cím: 2890 Tata, M1, 1-es úton Budapesttől mintegy 70 km-re.
 

5. Folly Arborétum és Borászat

A Folly Arborétumban öt hektáron andaloghattok a hatalmas cédrusok, ciprusok és fenyők között, páratlan panorámával. Badacsonytomajon a hegyoldalban alakították ki a csodaszép birtokot. A növények mellett a boré a főszerep, finomabbnál-finomabb nedüket kóstolhattok. A gyerkőcökre is gondoltak: van körhinta, drótkötélpálya is. A kilátóba mindenképpen másszatok fel, a látvány lélegzetelállító lesz. A idillikus kert kényelmesen körbejárható, pihenőkkel, ismertetőtáblákkal vezeti végig a látogatót.

Hol van a Folly Arborétum és Borászat?

Cím: 8257 Badacsonytomaj, Kápolnavölgyi út 25.

További információ: follyarboretum.hu/


6. Szegedi Füvészkert

A virágokat és színeket kedvelő anyucik egészen biztosan örülni fognak ennek a szegedi kirándulásnak. Szeged Füvészkertje bővelkedik színpompás növényekben, mintegy 125 rózsafajta él itt és japán kert is kialakításra került, tóval, fahidakkal, cédrusokkal, cseresznyefával és számos illatozó virággal. Szegeden is érdemes körülnéznetek, sétáljatok egyet a Dóm téren, nézzétek meg a velencei mintára készült Sóhajok hídját is. 


Kép: pixabayZajcsik

Hol van a Szegedi Füvészkert?

Cím: 6726 Szeged, Lövölde u. 42

További információ: fuveszkert.u-szeged.hu/hu/


+1. További gyönyörű kirándulóhelyek

Ha rákaptatok a kirándulás ízére, keressétek fel az alábbi helyszíneket is!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja