SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magyar falu Sri Lankán?

[cikkei] - 2005-01-11
. „ Ki ekével, ki kalapáccsal, tollal,
a rózsa, amely a kórházak udvarában terem,
igen, a rózsa illatával…”
Magyar falu Sri Lankán?

Mindannyian hallgatunk rádiót, nézünk tévét. Mindannyian tudjuk, mi történt Dél-Ázsiában. Azt is tudjuk, mit tesz vagy nem tesz a világ, hogy segítsen 5 millió emberen…

5 millió… felfoghatatlanul sok … nem tudom elképzelni…arctalan, személytelen massza. Ahhoz, hogy valóban testközelbe kerüljenek, kellenek azok a sokkoló képek, amik a tévéműsorokból, újságokból néznek ránk. Azt hiszem, mindenki belegondolt, milyen lenne, ha a mi hazánkat, házunkat érné hasonló csapás…

Becsületére válik az emberi nemnek, hogy mindenki segíteni próbál. Ki mivel tud.

Rádióhallgató ember vagyok, elsősorban Slágerrádió-hallgató. Napi stressz-betevőm Bochkor és Boros. Sokszor nehezen viselem elemi, de valóban eredeti hülyeségüket, s reggelente ily módon remekül ki tudom dühöngeni magam, utána egész nap nyugodt vagyok J. Viszont nem egyszer fordult már elő, hogy megfogtak… mert egy-egy alkalommal olyan dologba fogtak, ami mentséget szolgál minden sületlenségükre /pl. a politikusok óra-árverése…/.

Most újra: mozgósítják az országot, hogy segítsünk :megkeresték Srí Lanka tiszteletbeli konzulját, Dr. Padma Gannoruwa-t, aki elmondta: nekik minden segítség jól jön. A konzul felvázolta terveit: falvak építése, könnyűszerkezetes épületek, melynek darabja mindössze 1000 $ / mintegy 200 000 (!!!)Ft /. A Bumeráng stábja kérte szakemberek jelentkezését a tényleges munkák elvégzéséhez, s szponzorok jelentkezését, hogy egy 100 házból álló falut felépíthessenek, iskolával, árvaházzal, közművesítéssel. Úgy tervezték, hogy egy 100-150 fős kis magyar csapat menne ki, akár több turnusban, s felépítené ezt a falut. Ehhez persze kell ember, pénz, és repülő.

Indult a folyamat január negyedikén. Ma, tizenegyedikén a következő a helyzet: a Malév igen alacsony áron biztosít gépet, melynek költségeit a kormány fizeti. Mintegy 60 ház ára gyűlt össze felajánlásokból, s már az eredeti 150 fő többszöröse jelentkezett a kétkezi munkára. Várhatóan február végén indul a csapat.

Arról cikkeznek az újságok, beszélnek a szakemberek, hogy a ma embere fásult, közömbös. Hogy már annyi rémséget láttunk tévében-hírekben, hogy nem is reagálunk mások szenvedéseire. Én most – de máskor is -, amikor ennyi jelét látom az áldozatkézségnek, azt gondolom, azt szeretném hinni, hogy ez nem igaz…

 

Lehetőségek a segítségnyújtásra:

A Baptista Szeretetszolgálat: Web: http://www.fogadjorokbe.hu http://www.hbaid.org/ Email: info@fogadjorokbe.hu Tel: 06-1-3022929, 06-1-3540779, 06-1-3540780. Számlaszám: OTP 11736082-20054403.

A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász pénzadományokat vár a 11705008 -20464565 számlaszámon. Web: http://www.okumenikus.hu/ http://www.caritas.hu/karitasz.php email: info@hia.hu

A Magyar Vöröskereszt az összegyűjtött pénzadományokat a legszükségesebb, a nélkülözhetetlen életmentő és gyógyító eszközökre, gyógyszerekre, takarókra, sátrakra fordítja, vagyis mindazon tárgyakra, amelyekre a Nemzetközi Vöröskereszt kiadott felhívásában kérte a világ Vöröskereszt és Vörös Félhold társaságait, így köztük a Magyar Vöröskeresztet is. A szervezet - http://www.voroskereszt.hu - az alábbi csekk számlaszámokat különítette el: MKB Rt. 10300002-20329725-72273285, MKB Rt. 10300002-20329725-00003285.

Az eltűntekkel kapcsolatosan Magyarországon a Külügyminisztérium következő számán lehet érdeklődni: 06 40 200 391, valamennyi országból a http://www.familylinks.icrc.org honlapon lehet tájékozódni.

Miután az áldozatok egyharmada gyerek, a UNICEF Magyar Nemzeti Bizottság is bekapcsolódott a mentésbe és gyűjt adományokat a következő számlán: 11705008-20123725, befizetési csekk kérhető a következő telefonon: 06 1 201 4923.

Srí Lanka Magyar Konzulátusa és a Magyar-Srí-Lanka Baráti Társaság számlát nyitottak az újjáépítés támogatására: HVB Bank 10918001-00000020-26770013. Nemzetközi on-line katasztrófa információs központ, támogatás, segítés bejelentés és regisztráció: http://www.cidi.org/datain.htm

Aki a Matáv, PannonGsm, T-Mobile, Vodafone hálózatából hívja az 1749-es számot, azonnal 200 forinttal járul hozzá a délkelet-ázsia helyzet megsegítéséhez.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja