SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kártyajóslás - Lenormand kártya

Luca [cikkei] - 2010-03-11
Ősidők óta foglalkoztatja az embereket, vajon mit hoz a holnap? Mi történik velem a jövő héten? Sikerülnek-e a terveim, amiket meg szeretnék valósítani?
Kártyajóslás - Lenormand kártya

Mióta világ a világ, a kívácsiabbak különböző módszerekkel próbálták kifürkészni a jövőjüket. A természethez még erősen kötődő emberek az állatok viselkedéséből, vonulásából következtettek a jövendőre (madárjósok), kövek és gyertyák üzenetéből, s tenyerük elemzéséből kutatták jövőjük kimenetelét. Számtalan módszer létezik, amivel vallatóra foghatjuk a sorsot.
A későbbi korok folyamán terjedtek el a különféle kártyák, illetve alakult ki a belőlük való jövendőmondás.
Vannak teljesen hétköznapi játékkártyák amiket jóslásra is lehet használni. Legismertebb a francia Römi kártya és a Magyar kártya. Vannak kimondott jóskártyák mint a Lenormand kártya, cigánykártya, és a Tarot, illetve vannak psychoterápiás kártyák mint például a Symbolon, illetve az Osho Zen Tarot. Ezeknek számtalan kirakási módja létezik, melyeket valaki, valamikor megalkotott, és eredményesen tudott használni.

Legkevésbé ismert talán ezek közül a Lenormand kártya, ezt mutatnám most be bővebben:
 
„Lenormand kisasszony tisztánlátó jósnő volt és a Napóleon korabeli Párizsban élt. Szalonjában a kor neves személyiségei és egyszerű emberek egyaránt megfordultak. Jósolt Napóleonnak és Josephine-nek is. Megjósolta a Francia Forradalom kitörését, valamint a Bourbonok bukását. Ezt az akkori hatalom nem nézte jó szemmel, és ezért le is tartóztatták.
A Lenormand kártya nagyon szép és különös jóskártya. Eredeti változatát maga Lenormand kisasszony rajzolta meg, a francia römikártya lapjaira. Különlegessége abban áll, hogy rendszere és jelképei egyetlen ember szellemi hagyatéka. Lenormand kisasszony jól ismerte azt a kort melyben élt, és e kor embereinek vágyait és álmait. A kor megváltozott ugyan, de az emberek, az álmok és a vágyak ugyanazok maradtak: ezért érvényes ma is a Lenormand kártya.”
- ezekkel a kiragadott sorokkal tudatja az olvasóval a kártyához tartozó könyvecske honnan is ered ez a kártya, s ki volt Lenormand kisasszony, akinek ezt a nem mindenapi jóskártyát köszönheti az utókor.
 


Képei nagyon szépek, sokatmondóak. Szinte minden konkrét kérdésünkre választ kaphatunk belőlük. Sokféle kirakási módja van, s attól függően, mire is vagyunk kíváncsiak, kiválaszthatjuk ezek közül a számunkra leginkább megfelelőt.
Az általam tartott kártyajóslás tanfolyamokon, szinte mindenkinek ez válik a kedvencévé akkor is, ha addig még nem is hallottak róla.
Beszédesek a lapjai, melyekből összesen 36 db, sorszámozott lap van a pakliban. Némelyik lapnak sok jelentése van, s a kérdés határozza meg, mit is olvasunk ki belőle az adott szituációra vonatkoztatva. Mert a lapok mindig az adott kérdésre válaszolnak akkor is, ha kezdetben néha bizony nehéz megfejteni az üzenetüket.
 
 
Szotyori Luca
jósnő

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja