SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Legyantázta 3 éves kislánya szemöldökét egy anya

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-10-12
"Jaj anya, ez azért fájt!" - ezt mondta a 3 éves kislány, miután az anyukája legyantázta a szemöldökét. Az édesanya válasza erre az volt, hogy most legalább már két szemöldököd van. A nő mindezt azért csinálta, hogy ne csúfolják a gyerekét. Egy másik anya pedig 3 éves kisfiát tetováltatta, és az sem hatotta meg, hogy a gyerek közben ordított.
Legyantázta 3 éves kislánya szemöldökét egy anya

"Jaj anya, ez azért fájt"

Leah Garcia TikTok videója nagy port kavart az interneten. A videón ugyanis az látható, ahogy 3 éves kislánya, Bliss szemöldökét gyantázza le. A nő úgy véli, inkább tartsák őt rossz anyának, minthogy csúfolják a gyerekét az iskolában. 

Ezt írta a felvételhez a 31 éves anya: 

"Inkább tartsanak rossz anyának, de nem hagyom, hogy a hároméves gyerekem egy szemöldökkel járjon."

Bliss szemöldökei ugyanis „összenőttek”, ezt szerette volna szétválasztani középen az anyukája.
 

@leah_txrealtor Replying to @justiceforjd27 she actually already did. 🥰 this was her firat wax, almost a year ago. She sees me waxing her big sister & wants to be like her. #fyp #momsoftiktok #andGO ♬ original sound - Leah Garcia

 

"Jaj anya, ez azért fájt!" - mondta a kislány, miután kész lettek a gyantázással. Az anyuka erre azt felelte, hogy most legalább már két szemöldöke van a lányának. 

A videót már több milliószor lejátszották. 

A kommentelők nagyrésze azonban nem ért egyet az anya tettével. Egyesek szerint ilyen kicsi korban nem jó, ha felhívjuk a figyelmet testünk hiányosságaira, hibáira. Mások szerint viszont rendben lenne a gyantázás, de nem ennyi idősen, hanem 7-8 éves kortól. 

Voltak olyanok is, akik egyetértettek az anyával. Az egyik hozzászóló azt írta: 

"Bárcsak az én anyukám is megtette volna ezt értem. Nagyon sokat bántottak a szemöldököm és a karom miatt."

Az anyuka azt is elárulta, hogy valójában a kislánya kérte meg őt a gyantázásra, mert attól félt, hogy az iskolában ki fogják csúfolni.
 

Hároméves gyerekét tetováltatta egy anya

Történnek időnként hasonló esetek. Kuba fővárosában, Havannában egy anya 3 éves kisfiát tetováltatta. Szorosan magához ölelte a kisfiát és leszorította őt a mellkasánál, miközben egy tetoválószalon alkalmazottja rajzot készített az ordító gyerek karjára. 

A kisfiú azonban hiába kiabált, úgy tűnt, hogy az anyját ez egyáltalán nem érdekli. 

A kommentelők nagy része azt írta, nem érti, miért kell ilyet csinálni, míg mások úgy vélték, az ilyen ember nem is érdemli meg, hogy anya legyen.
 

Élő Barbie babák a kifutón - ilyen a boldog gyerekkor? 

gyerekszépségversenyFotó: Youtube

A gyerekszépségversenyek is nagy divatnak örvendek. Itthon szigorúbbak a szabályok, mint például Amerikában, ahol nem ritka, hogy kisminkelik a gyerekeket és póthajat is kapnak. De gyakori a barnító spray, a műszempilla és a fogfehérítés is. A gyerekek olykor habos-babos, máskor testhez simuló ruhákban lépnek a színpadra, ahol előre begyakorolt mozdulatsorokat mutatnak be.
 


 

A videóban egy szülő odáig merészkedik, hogy kitömött melltartót ad kislányára. A 3 éves Feisty Kayla édesanyja elhatározza, hogy megnyerik a versenyt, amikor azonban felhívják őt a színpadra, hogy átvegye a nyereményét, teljesen összeomlik és sírásban tör ki.

Szalai Katalin pszichológus szerint a gyerekszépségversenyek azt sugallják, mintha elérhető lenne a tökéletesség. Ezek a gyerekek kicsi koruktól a tökéletességet keresik, mindenkinek próbálnak megfelelni, de valójában sosem lesznek hibátlanok, és ez komoly gondot okozhat az életükben.

Szorongást, depressziót, öngyilkossági gondolatokat és késztetést okoz az, ha egy gyerek csúnyának látja magát. Testkép- és táplálkozási zavarok is kialakulhatnak és a párválasztást is megnehezítheti, hiszen a férfiakban is a tökéletességet keresi majd” – mondja a klinikai szakpszichológus.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja