SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 villámkérdés a Mikulásról! Te mit felelnél?

Martincsevicsné Jenei Gizella [cikkei] - 2020-12-04
A kisgyerek úgy fejlődik, ha kérdez és válaszolsz neki. Ezt szinte minden szakember alátámasztja. De mit csinálj, ha a Mikulással kapcsolatosan tesz fel kínos kérdéseket? Itt vannak a frappáns válaszok!
5 villámkérdés a Mikulásról! Te mit felelnél?

1. Hogy jut el egyetlen éjszaka alatt az összes gyerekhez?

Gyors válasz: segít neki a csillámpor, na és persze a navigációs rendszer a szánjában.

Hosszabb válasz: itt ki lehet fejteni az időeltolódás kérdését. Ha jól belegondolsz, akkor nem is egyetlen éjszakája van a Mikulásnak, hanem egy teljes napja. Csak nem mindegy, hogy a Föld melyik részén kezdi az útját!

2. Ha este mindent bezárunk, akkor hogy jut be a szobába?

Gyors válasz: varázsporral át tud jutni a zárt ajtókon.

Hosszabb válasz: ha semmiképpen nem fogadja el a gyermek a varázsport, akkor meséld el neki, hogy a Mikulásnak van egy varázskulcsa, ami minden jó gyermek ajtaját nyitja. Ezt a kulcsot csak ő használhatja, nem adhatja kölcsön senkinek, nehogy olyan is bejusson, akinek nem szabad. A Mikulás nagyon vigyáz rá, hogy el ne veszítse, mert akkor nem tudná megajándékozni a gyerekeket.

Kedves ötlet lehet, ha készítesz a gyermekkel közösen egy varázskulcsot, amit kiakasztatok az ajtó elé. Lehet bármilyen díszes, színes, feliratos. Ne felejtsetek egy rövid üzenetet is mellékelni a kulcs mellé, hogy a Mikulás tudja, hogy azzal bejöhet.

3. Honnan tudja a Mikulás, hogy tényleg jók voltak-e a gyerekek vagy sem?

Gyors válasz: a Mikulás mindent lát.

Hosszabb válasz: ha ezt nem fogadja el, akkor mesélj neki a segítő manókról, akik év közben járják a Föld településeit és figyelik a gyerekeket. Ha nem félős a gyermek, akkor megemlítheted neki, hogy a Mikulásnak bizony sok segédje van, mert egyedül nem boldogulna. Ilyen segédek például a plüss manók, plüss állatok is, akik nap  mint nap ott vannak a gyermek körül. Ugyancsak a Mikulásnak segítenek a szülők, nagyszülők, óvó nénik vagy a tanár nénik. De az is előfordulhat, hogy a buszsofőr vagy az eladó néni súgja meg a Mikulásnak, hogy milyen jó és udvarias volt a gyermek.

4. Miért van a Mikulásnak olyan csomagolópapírja, mint neked anyu?

Rövid válasz: teljesen véletlenül.

Hosszabb válasz: néha előfordul, hogy a manók nem végzik jól a dolgukat és elfelejtenek egy-egy ajándékot becsomagolni. Lehet, hogy sok a dolguk, vagy éppen elaludtak, eljátszották az időt. A Mikulás azonban nem adhat olyan csomagot neked, ami nincs becsomagolva, ezért mikor ott van nálatok, gyorsan körülnéz és meglátja anyukád csomagolóanyagát. Azért, hogy ne okozzon neked csalódást, gyorsan becsomagolja abba.

5. Mikulás, aki az oviban, suliban van, az az igazi Mikulás?

Gyors válasz: igen, persze!

Hosszabb válasz: a nagyobbak már észrevehetik, hogy a suliban lévő Mikulás nem igazán hasonlít arra, aki például a tesónál az oviban volt, vagy akivel az utcán találkoztatok. Ilyenkor mesélj neki arról, hogy a Mikulásnak nagyon sok dolga van, ezért ahogy otthon ő is segít neked, a Mikulásnak is vannak segítői. Ezek a Mikulások, akiket az oviban, suliban látnak, valójában a Mikulás segítői. Ennek ellenére ott is jól kell viselkedni, mert a segítők elmondják az igazi Mikulásnak, hogy viselkedtek a gyerekek. Fontos, hogy udvariasan, kedvesen beszéljen velük és még véletlenül se bántsa meg őket azzal, hogy elmondja nekik, tudja, hogy ők csak segédek.

Ha mindezeken felül további kérdései lennének a gyermekednek, akkor nemes egyszerűséggel csak dobd be a következő válaszok valamelyikét:

  • Ez a varázslat!
  • Kérdezd meg apát, ő jobban tudja!
  • Nem láttad? Ott repült egy rénszarvas!

Kép forrása: Treedeo Footage fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja