SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A boldog anyuka 17 szokása

Martincsevicsné Jenei Gizella [cikkei] - 2020-11-12
Vannak olyan anyukák, akik egyszerűen mindig boldogok. Mosolyognak, jókedvűek és derűsek szinte minden nap. Egy amerikai magazin összegyűjtötte azt a 17 szokást, amitől te is boldog anyukává válhatsz.
A boldog anyuka 17 szokása

1. Segítséget kér

A boldog és kiegyensúlyozott anyukák egy fő ismérve, hogy nem félnek segítséget kérni. Nem gondolják, hogy attól gyengébbek lennének. Sőt, inkább élvezik a pozitív hatását, hiszen ha van, aki vigyáz a gyermekekre, akkor ők eltölthetnek egy kis időt a párjukkal, barátaikkal. Ezek az idők remek lehetőséget adnak arra, hogy kilépjenek a hétköznapokból, feltöltődjenek, és újult erővel nézzenek szembe a mindennapi kihívásokkal. A boldog anyukák nem mártírkodnak, a boldog anyukák kérnek.

 

2. Fontos számára, hogy friss levegőn legyen

Azok az anyukák, akik mindennap tartózkodnak friss levegőn, sétálnak vagy játszótereznek a gyermekükkel, sokkal vidámabbak, felszabadultabbak. A levegő, a napfény és a természet közelsége mind hangulatjavítóként hathat. Ha elmész a játszótérre, akkor se azok társaságát keresd, akik a problémákon rágódnak, együtt panaszkodnak vagy a helyzetükkel kapcsolatosan elégedetlenkednek. Nézz körül és keresd olyanok társaságát, akiken látod, hogy vidámak, jókedvűek.

 

3. Mindig előre tervez

Nehéz elhinni, de az igazán boldog anyukák rengeteget terveznek. Előre gondolkodnak, beosztják a rendelkezésre álló pénzt és időt azért, hogy jusson idő a szórakozásra is.

Akár az unalmasnak tűnő feladatokba is lehet egy kis szórakozást vinni. Amikor a kötelező köröket futod, például bevásárolsz, akkor is gondolhatsz arra, hogy mivel fogod otthon feldobni a hangulatot. Tegyél a kosaradba valami vicces, különleges desszertet. Hívd a családodat, hogy segítsenek kipakolni és a közös munka jutalmaként fogyasszátok el együtt. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég valamilyen apró nassolnivaló is. A közös élmény a lényeg.

 

4. Szeret mosolyt csalni a párja arcára

Egy boldog anyuka szereti becézgetni a férjét, családját. Kedves becenevekkel látja el őket, amikkel mosolyt csal az arcukra. Szereti, ha körülötte is mosolyognak, ez teszi őt is boldoggá.

 

5. Megfelelő mennyiségű és minőségű ételeket fogyaszt, odafigyel a pihenésre és a jókedvre

Egy kisbabával nem könnyű megoldani a megfelelő mennyiségű pihenést. De amint rájössz arra, hogyan tudsz pihenni, akár segítség bevonásával is, akkor újra jókedvű és kiegyensúlyozott lehetsz. Ne hanyagold el a tápláló ételeket se, mert nélkülük kiürülnek az energiaraktáraid.

 

6. Testmozgás, mint drog

Sok anyuka gondolja úgy, hogy egy-egy enyhe nyugtató, feszültségoldó nem okozhat gondot. Gyors megoldás, beveszik és kész. De mielőtt a tabletták mellett döntesz, próbáld ki a testmozgást. Szakemberek bizonyítják, hogy a testmozgás olyan, mint egy drog. Számos pozitív hatása van és nem is igényel nagy anyagi befektetést. Ma az interneten rengeteg otthon végezhető gyakorlat található. Próbálj meg minden nap beiktatni egy rövid testmozgást, ami felpörgeti a szervezeted, felszabadít egy jó adag boldogsághormont és élvezd a jótékony hatását. Ha pici a babád, akkor ültesd az öledbe, vagy vedd a hátadra egy hordozóban és úgy végezd. A fel-le guggolásokkor hallott babakacaj lesz a doppingszered.

 

7. Beiktat némi énidőt

Ezt a legnehezebb megoldani egy anyukának, de azok az anyukák, akik valóban boldogok, mindig találnak rá megoldást. Egy forró fürdő egy jó könyvvel, egy finom meleg tea vagy kávé csendben történő elfogyasztása tökéletes énidő. Ilyenkor ne legyen nálad telefon, ne zavarjon meg senki. Csak önmagaddal töltsd ezt a pár percet.

 

8. Kedves a szomszédokkal

A boldog anyukák segítőkészek, örömüket lelik abban, ha segíthetnek másoknak. A szomszédban kisbaba született? Süss egy tál sütit vagy egy lasagne-t és vidd át. Az öröm, amit az újdonsült kismama arcán látsz téged is boldogsággal tölt majd el.

 

9. Úgy szereti a környezetét, amilyen

A boldog anyukák nem versenyeztetik a gyerekeiket, nem hasonlítgatják a házukat, az autójukat másokéhoz. Ha folyton azt nézed, hogy a másiknak miért jobb, és ő miért szerencsésebb, akkor az megkeseríti a mindennapjaidat, így a családod életét is.

 

10. Nem hanyagolja el a barátait

Azzal, hogy gyermeked született nem kell bezárkóznod. A mai modern világban számtalan lehetőség áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy kapcsolatot tarts. Ingyenesen használható közösségi média felületetek, videó hívások segítik az életedet. Ha rosszabb a hangulatod, hívd fel a barátnődet, aki ugyanúgy otthon van és töltsétek együtt a délelőttöt. Hagyjátok bekapcsolva a kamerát és főzzetek, játszatok együtt.

 

11. Néha megajándékozzák önmagukat

A boldog anyukák néha virágot vesznek maguknak, de mellette nem éreznek szomorúságot azért, mert a párjuk nem vett. Egyszerűen csak örömet szereznek maguknak minden hátsó szándék nélkül. A virág helyett választhatsz egy masszázst vagy arckezelést is. A cél, hogy felvidítsd magad.

 

12. Játszanak a szabályokkal

Minden anyuka felállít bizonyos szabályrendszert, amikor gyermeke születik. Vannak dolgok, amiket nem engednek meg a gyermekeiknek. Az igazán boldog anyukák tudják, hogy mikor kell ezeken a szabályokon lazítani. Például orvoshoz kell vinni a gyereket, aki emiatt szomorú, nyűgös? Hazafelé térjetek be a kedvenc gyorséttermébe és rögtön elszáll a rossz kedve.

 

13. Külön-külön is tölt időt a gyermekeivel

Amikor kettő vagy több gyermek van otthon, gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon tudsz-e elegendő időt tölteni velük külön-külön. A boldog anyukák úgy hidalják át ezt a problémát, hogy igyekeznek külön-külön is időt tölteni a gyerekekkel. Így nem kell azon aggódni, hogy a testvér elvonja a figyelmet, hisztizik azért, mert rá nem figyelnek. Hozd el egyszer egyiket, másik napon a másikat korábban az oviból, suliból. Vagy minden alkalommal más tartson veled a vásárláskor és válassza ki az aznapi finomságot. Légy kreatív.

 

14. Előre tekint

Amikor kezdenek összecsapni a fejed felett a hullámok és ki sem látszol a sok feladatból, kiborult pohárból, rendetlenségből, veszekedésből, akkor tekints előre és emlékeztesd magad, hogy milyen hamar elmúlik ez az időszak. Próbáld meg a jó oldalát megtalálni a dolgoknak. Most ott vannak veled, téged ölelnek, de hamar eljön az az idő, amikor a barátnők szava lesz a szent.

 

15. Képes megbocsátani és elfelejteni

A boldog anyukák tudják, hogy mindenkinek lehetnek rossz napjai. Ha ezt tudatosítod magadban, akkor rögtön másképp nézel a hisztiző gyermekedre, mert tudod, hogy elmúlik. Hagyd, hogy kidühöngje magát, és tudd, hogy a holnap jobb lesz.

 

16. Képes úgy nevetni, hogy kis híján bepisil

Az őszinte nevetés, vagy ha úgy tetszik, a sírva röhögés az egyik legjobb tulajdonsága a boldog anyáknak. A gyerekek számára fontos, hogy érzelmeket lássanak a szüleiken. Az, ha látják anyát nevetni, őket is boldogsággal tölti el. Ezen felül a nevetés olyan anyagokat szabadít fel az agyban, ami igazán boldoggá tehet egy anyát.

 

17. Addig öleli a gyermekét, amíg lehet

Amíg a gyermek kicsi, addig természetes, hogy odabújik a szüleihez. A boldog anyukák jól tudják ezt, ezért ki is használnak minden alkalmat arra, hogy begyűjtsék a napi ölelésadagjukat azért, hogy később legyen mire emlékezni.  

 

Kép forrása: Katie E fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja