Nehézségekkel küzdő családtag

Tavaly a Balatont úszta át hosszában a csapat, idén, egy újabb jótékony cél érdekében száll vízre a Pingvin közösség. Sok család került nehéz anyagi helyzetbe, a vírus helyzet okozta válság miatt.
A kapcsolati erőszak ma is tabutémának számít a társadalomban, a kijárási korlátozások miatt pedig a helyzet - a szakemberek tapasztalatai szerint - a korábbinál is rosszabbra fordult. A bántalmazó kapcsolatokra és a kívülállók felelősségére hívja fel a figyelmet az Összezárva című rövidfilm.
Külső szemmel nézve talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.
Figyeljünk oda a járvány miatt elszigetelten élő gyerekekre, mert a magány és az ezzel járó érzelmi hullámvasút akár visszafordíthatatlan cselekedetekbe is hajszolhatja őket - üzeni egy édesapa.
Nem csak nadrágszíjjal lehet súlyos sebeket okozni a gyereknek: a folyamatos kiabálás, az elhanyagolás, a megalázó helyzetekbe sodrás vagy az érzelmi igények semmibe vétele éppolyan drámai hatást gyakorol a gyermek későbbi életére, mint a fizikai bántalmazás, és aki így nő fel, nehezen lesz ép felnőtt.
Az elmúlt néhány hét érzelmileg is nagyobb tudatosságot kényszerített ki belőlünk. Nehézségekkel kell szembenéznünk és tehetetlenül alkalmazkodni az elvárt fegyelmezettséghez.
Módszerek az atipikus fejlődésű gyerekek kezeléséhez.
Az "én-idő" jelentősége és a személyiségünk.
"Maradj otthon, legyél biztonságban" - halljuk folyamatosan a hirdetésekből. De mi van azokkal, akik számára az otthon nem a biztonságot jelenti? Kovács Ildikó önvédelmi szakértő szerint a karantén és a kijárási korlátozás ideje alatt jelentős mértékben megnő a családon belüli erőszak száma, ezek pedig a beszűkült mozgástér miatt még inkább rejtve maradhatnak.
Rengeteg ember kénytelen a hétköznapjait egy kontrollra hajlamos, nárcisztikus emberrel egy fedél alatt eltölteni, legyen az partner, szülő vagy a saját gyereke. A mostani helyzetben, amikor a nap 24 órájában van a bántalmazó és áldozata összezárva, nem működnek a korábbi tanácsok. Az egyetlen cél a túlélés.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media