SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nőnek maradni

[cikkei] - 2004-03-23
Tisztában vagyok vele, hogy nem minden a szex körül kell, hogy forogjon és vannak élethelyzetek, amikor nem kultúrált dolog hivatkozni efféle vágyainkra, de vajon miért is? Miért kellene titkolni, vagy lemondani róla, mondjuk csak azért, mert terhes a feleségem, vagy mert gyerekünk született?
Vajon a nő, akivel élek, aki a gyerekemmel terhes - vagy éppen megszülte azt - vajon ő hogy látja ezt?
Nőnek maradni

Igen tudom. Nagy változás megy végbe egy nő hormonháztartásában az anyaság hatására, de vajon minden esetben csak erről van szó? 

Annak idején átolvastam az ide vonatkozó szakirodalmat és igyekeztem tartani magam hozzá, mert hát emberek vagyunk.

A feleségem ikerterhes volt és be kellett feküdnie a kórházba, hónapokkal a szülés előtt. Nehéz időszak volt. Aztán egyszer gondoltam egyet és kiloptam a kórházból, elvittem egy étterembe, megvacsoráztunk és kivettem egy szobát az étterem feletti szállodában.

Már akkora pocakja volt, hogy alig tudtam puszit adni neki. Féltettem és kívántam egyszerre. Csodálatos éjszakát töltöttünk együtt. Nem úgy, mint máskor, ez az együttlét egész más volt, de talán ezért nem felejtem el soha, és ezért marad meg az egyik legszebb emlékként.

A lányaim egészségesen jöttek a világra és nem emlékeztek semmire.

Sokszor látok kismamákat teljesen átszellemült arccal, beszélnek a születendő babáról és nem veszik észre, hogy már nem érdekli őket, hogy megmaradjanak nőnek, nem tartják fontosnak. Csak és kizárólag az anyaság az, ami érdekli őket és mindezt természetesnek veszik, hiszen a lehető legszebb dologra készülnek.

Mégsem lenne szabad elfelejteniük, hogy mi, önző férfiak elvárnánk tőlük, hogy nők is maradjanak. Nem csak feltétlenül a szex miatt, hanem mert evvel tudtunkra adják, hogy mi is fontosak vagyunk. Persze, hogy egy kismamától nem várható el hogy kihívóan, szexisen öltözzön, de attól még nem csorbul az áldott állapot presztízse, ha ad magára.

A szülés után a helyzet igen sok esetben még romlik, vagy végképp kritikussá válik.

Nézegetem ismerősöm csinos feleségét, aki után minden férfi megfordult két évvel ezelőtt. És most? Csapzott hajjal, gyér sminkkel az arcán csak a gyereket lesi és csak az létezik. Megvető éles tekintettel utasít el minden pikáns megjegyzést és mindent elenged a füle mellett, ami nem köthető valahogy a gyerekhez.

Ismerősöm nem beszél róla, mert intelligens ember és imádja a családját, de látom a szemében a vágyat, ahogy egy csinos nőre néz. Csak feltételezem: az ágyban sem mehet minden úgy, mint régen. Számára csak a felesége létezett és létezik persze még most is, de vajon meddig?

Meddig tölti be szó nélkül az asszisztens szerepét? Lehet hogy örökre, de lehet, hogy nem.

Vajon eljön-e az az idő, amikor a felesége újra nő akar lenni és nem csak anya, vagy soha többet nem lesz már az, akit megismert?

Tudom, van ellenpélda is, szerencsére. Azt is tudom, hogy nem könnyű egy pici baba mellett avval törődni, vajon elég vonzó vagyok-e és nehéz két szoptatás között fáradtan, csábító feleséget játszani.

De higgyék el hölgyeim: sokkal könnyebb, mint egy kisgyerekkel új férjet találni!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja