SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Legyetek álomférjek! Hagyjátok aludni a feleségeteket!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-10-07
"Gyerünk srácok, szedjétek össze magatokat és legyetek álomférjek!" - Ezzel a felkiáltással posztolta ezt az őszinte képet a férfi. A fotó nagy vitát váltott ki: egyesek szerint pont ilyen a tökéletes férfi, aki próbálja tehermentesíteni a 24 órás szolgálatban lévő feleségét. Míg mások szerint ez teljesen természetes és rajta kívül még rengeteg apuka viselkedik így, csak nem mutogatja és dicsérteti magát.
Legyetek álomférjek! Hagyjátok aludni a feleségeteket!

Csak halkan gyerekek, nehogy felébresszük apát! Ő dolgozik!

Minden reggel ugyanaz a forgatókönyv. A gyerek jobb esetben 6 órakor, rosszabb esetben már 5 órakor vagy fél 6-kor kukorékol. Egyből kipattan a szeme és szinte már a fejemen ugrál. Muszáj kikelnem az ágyból még akkor is, ha ilyen korán nagyon fájdalmas. Akkor is, ha késő este még mosogattam, teregettem, uzsonnát csomagoltam, vagy ha virrasztottam a nagyobbik mellett, aki beteg. Gépiesen mozog a kezem, félig csukott szemmel vetkőztetem a kicsit, közben mesét mondok, énekelek, persze, hogy énekelek, minden reggel ezt kéri. Aztán arcmosás, és pár perc múlva már az asztalon is van a reggeli. Amíg eszik, addig végre egy kis csönd. Beosonok a nagyobbikhoz és a homlokára teszem a kezem. Felsóhajtok. Forró. Ma nem megy iskolába. Fél 8. A kicsivel elindulok az oviba. Amikor kattan a zár, hallom, hogy apánál megszólal az ébresztőóra. Egész reggel igyekeztünk halkan készülődni, nehogy felébresszük. Elvégre ő dolgozik minden nap.

Az édesanya története tipikus életkép. A végtelenségig hajszolja magát és gyakran kialvalan, férje mégsem mondja neki, hogy reggel ő kel majd a gyerekekkel, feküdjön vissza nyugodtan. Jó ez így?
 

Szedjétek össze magatokat és legyetek álomférjek!

Egy amerikai férfi, Avid Climbe szerint ennek nem így kellene lennie. Ő büszkén vállalja, hogy ha kell, virraszt a babával, és hagyja a feleségét is pihenni.

"Miután tavaly végre sikeresen leküzdöttük a hererákot, megszületett a kisfiunk. Jó tanács: egy igazi férfi felügyel a gyermekére, amíg anya annyit alszik, amennyire csak szüksége van. Óriási megpróbáltatáson ment keresztül! Gyerünk srácok, szedjétek össze magatokat, és legyetek álomférjek!" – nyilatkozta a férfi.

A fotót az Imgur.com-on tette közzé, ahol azonnal nagyon népszerű lett, már 492 ezren látták.

A képen egyértelműen látszik, hogy az anya mennyire kimerült, és milyen nagy szüksége volt most erre az alvásra. Hajlamosak vagyunk ugyanis megfeledkezni arról, hogy egy kisbabával, vagy akár több gyerekkel otthon lenni elképesztő kimerültséggel járhat és tényleg 24 órás szolgálat.

Még akkor is illik egy kicsit átvállalni az éjszakázásból, vagy legalább reggel egy kicsit több alvást engedni párunknak, amikor a férj sokat dolgozik. Nem véletlen, hogy egyes kutatások szerint otthon lenni a gyerekkel sokkal nehezebb, mint főállásban dolgozni. Egy amerikai felmérés szerint két teljes állásnak felel meg az anyaság, miközben magukra alig jut napi 1 óra.
 

Természetesnek kellene lennie, de nem az

apa alszik babávalPixabay fotója a Pexels oldaláról

Tisztelet a kivételnek, de sajnos még mindig nem természetes a férj vagy az apa részéről, hogy ő is kiveszi a részét a kisbaba vagy kisgyerek körüli teendőből. Sok férfi úgy gondolja, hogy azzal teszi a legtöbbet, ha rengeteget dolgozik értük, hogy a család bármit megvehessen magának. Pedig néha egy kis odafordulás, egy kis törődés, egy kis áldozat az alvásidőből sokkal többet ad mindenkinek.
 

Miért gondoljuk azt, hogy minden a nők dolga?
 

  • Ha egy férfi vigyáz a gyerekére, az miért nem természetes? Miért hívja ezt még mindig sok ember bébiszitterkedésnek?
  • Ha egy férfi kel fel éjszaka a kisbabához, az miért papucs? Miért nem természetes?
  • Ha egy férfi reggel korábban kel fel, mint a felesége, ha ő készíti a gyerekek reggelijét, akkor miért gondolja azt mindenki, hogy a feleség biztos halálos beteg? Nem lehet, hogy egyszerűen csak segíteni szeretne?

Miért nem tud így működni egy család?

Indexkép: Imgur.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja