Baba receptek 12 hónapos kortól: Krémes spenót főtt tojással vagy sajttal

Családinet - 2018-01-11
A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek.
A spenótban sok C-, A-, és K-vitamin található, magas az élelmi rost- és ásványi anyag (vas, magnézium, kálium és kalcium) tartalma. Folsavtartalma miatt terhes nőknek különösen ajánlott a fogyasztása.
Baba receptek 12 hónapos kortól: Krémes spenót főtt tojással vagy sajttal

Hozzávalók:
 

  • 450 g mirelit spenót
  • fél zsömle
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 ek. liszt


Elkészítés:

A zsömlét kis darabokra tépjük és beáztatjuk a vízzel elkevert tejszínben. Az olajat megmelegítjük, majd elkeverjük benne a lisztet és a felaprított fokhagymát, világos, csomómentes rántást készítünk belőle. Hozzáöntjük a kiolvasztott spenótot és a tejszínes zsömlekockákat, kicsit megsózzuk, és összeforraljuk. 1 éves kortól - ha nem allergiás - feltétként kaphat felkockázott sajtot és tojást is a kicsi, de sonka- vagy párizsikockákkal is nagyon finom.

Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg 
hozzátáplálási táblázatunkat!
 

További receptjeinket itt találod: Baba receptek



A cikket lektorálta:
 

 
Makay Zsuzsa

Makay Zsuzsa

 

Védőnő, családterapeuta

 
 

Fotó: Gaurav Mishra / flickr

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media