Kamaszok

A szülők kölönköltözése a kamaszok számára is meredek dolog. Ez az esettanulmány megmutatja, hogy mennyi mindenre érdemes figyelni, hogy minél kevesebb fájdalmat okozzunk a gyerekeinknek.
Nem olyan nehéz, de ha belegondoltok, de a hétköznapokon akkor sokkal nagyobb esélye van annak, hogy ő bosszant fel benneteket. Mivel minimum két lépéssel előttetek (na jó, előttem is) jár, így igazán fel kell kötnünk a gatyát, ha egy kis tinibosszantásra adjuk a fejünket.
Fogvesztések és növések, mutáló hang, szőrösödés... ugyan hogyan tudná jól feldolgozni ezeket a változásokat egy kamasz? Ráadásul a pénisze is külön életet kezd élni. Fontos feladatunk a felvilágosítás. De hogyan?
A kamaszokhoz, serdülőkhöz való viszonyunkat gyaran meghatározza az, hogy milyen hiedelemrendszerben élünk. Arra gondolok itt, hogyha a gyermeknevelést átitatta az a gondolat, hogy "jaj, nemsokára kamasz lesz a gyerekem és milyen rossz lesz az", akkor könnyen lehet, hogy tényleg nagyon nehéz időszaknak nézünk elébe, de kicsi felkészüléssel lehet ez könnyebb is.
Sok szülő nézegeti aggódva a gyermekét reggelente. Régebben egy enyhe nátha nem adott indokot az otthonmaradásra. De most minden más. Most vírushelyzet van. Emiatt pedig felmerül a kérdés, hogy ha az enyhébb tünetek miatt is otthon kell tartani a gyermeket, akkor a túl sok hiányzás nem vezet-e évismétléshez.
Az igényléshez az iskolában leadott szülői nyilatkozat szükséges - ezek a legfontosabb tudnivalók
Tanárként azt veszem észre, hogy akik dolgoznak, ők a tanuláshoz is másként állnak hozzá, sokkal motiváltabbak, céltudatosabbak, érettebben gondolkodnak. Igen, tényleg igaz az, hogy a munka nemesít...
Szinte minden szeptemberben találkozhatunk olyan posztokkal, melyek az új tankönyvekből kifotózott részleteket mutatnak, és sokak nemtetszését váltják ki. Idén már több problémás témát is kiszúrtak a szülők.
Tinédzserek kiborítók tudnak lenni, nem kicsit, nagyon. Szülőként észnél kell lenni, hogy kezelni tudd őket. Alkalmazd ezt a tippet, és írd meg a tapasztalataid!
Az alkoholfogyasztás része a kultúránknak: ebédhez egy kis vörösbor, nyári melegben néhány sör, társasági összejöveteleken pedig visszanyerte létjogosultságát a magyar pálinka. De vajon mennyire lesz hiteles a még ha mértékkel is, de rendszeresen iszogató szülő akkor, amikor kamasz gyermekét tiltással próbálja távol tartani az alkoholfogyasztástól?
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media