Egészség

Az új koronavírus (COVID-2019) megjelenése felébresztette az emberek tudatosságát és mindenki jobban figyel egy kicsit a higiéniára, hogy elkerülje a megbetegedést. A koronavírus Európában is megjelent, így a Légi Segéd összegyűjtött néhány tippet, amelyek megfogadásával biztonságosabb lesz számunkra a repülőkön való tartózkodás.
A 19. századi hadisebészet nagy találmánya - a szájmaszk - az idei influenzaszezonban sztár-termék lett: jelenleg 10-szeres áron kaphatóak a piacon és az emberek meg is rohamozzák értük a patikákat. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezeknek a maszkoknak a többsége nem sokat ér a vírusokkal szemben, ha csak azt nézzük, hogy a szemünkön keresztül is megfertőződhetünk.
Sajtótájékoztatót tartott a WHO a koronavírusról, ahol Dr. Bruce Aylward foglalta össze a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Az alábbiakban a kétórás tájékoztató összefoglalása olvasható.
2007-ben lépett be az Egyesült Államok piacára az e-cigaretta, vagy "vaping". Ezeknek a termékeknek a korábbi generációi eldobhatóak voltak, alakjukban hasonlítottak a hagyományos cigarettákra, és úgy tervezték, hogy nikotint juttassanak a felhasználóhoz.
A gyerekek is sokat hallanak a koronavírusról, a betegségről szóló hírek uralják a médiát és a közösségi médiát. Érdemes beszélgetni velük a témáról. Íme néhány tipp az UNICEF-től, hogy miként tegyük.
Fejfájás, pattanásos bőr, fáradtság, alvászavar és hasi panaszok - csak néhány a ketogén diéta során előforduló problémák közül. A most annyira divatos fogyókúrás módszernek nevezett étrend eredetileg epilepsziásoknak lett összeállítva, rohamok csökkentésére, kivédésére. Alapja az extra magas zsírtartalmú és nagyon alacsony szénhidrát összetételű táplálkozás.
Pánikra adhat-e okot gyermekünk laboreredményén a csillagos pajzsmirigy érték? Állhat-e komolyabb probléma annak a hátterében, ha már óvodáskorú, de nagyon alacsony? Mivel is foglalkozik a gyermek endokrinológus?
Egyetlen ország sem védi megfelelően a gyermekek egészségét, környezetét és jövőjét - állapítja meg a WHO, az UNICEF és a The Lancet tudományos folyóirat közös "A Future for the World’s Children?" című jelentése. A beszámolót egy 42 főből álló nemzetközi bizottság állította össze, amelynek tagjai gyermek-egészségügyi szakértők.
A Wuhanból származó új koronavírus (2019-nCoV) jelenleg aggodalomra ad okot az orvosi közösségben, mivel a vírus terjed az egész világon. A 2019. december végén történt azonosítása óta a Kínából más országokba behozott esetek száma növekszik, és az epidemiológiai kép napi szinten változik. Jelenleg egy olyan Ázsián kívüli 2019-nCoV-fertőzés esetről számotak be, amelyben úgy tűnik, hogy a fertőzés az indexált beteg lappangási (inkubációs) periódusa alatt történt.
Valentin nap, Házasság világnapja és hete - ezen a héten minden a szerelemről, szeretetről, a harmonikus párkapcsolat és család összetartó erejéről szól.
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.