Egészség

Kislányoknál jelentkező kellemetlenség a kisajkak összenövése, amelyet ösztrogénhiány vagy valamilyen fertőzés okoz. Kezelése minden esetben orvosi feladat.
Gyakran hallhatjuk, hogy az egészséges életmód alapja a kiegyensúlyozott, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag táplálkozás és mozgásban gazdag életmód. Nos, úgy tűnik, hogy mindezek kiegészíthetőek egy újabb javaslattal: hetente töltsünk el legalább két órát a szabadban!
Újra nő a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. A körülöttünk lévő országokban javában tombol a járvány, az újabb lezárások azonban egyelőre váratnak magukra.
A jelenlegi járványhelyzet miatt sok esetben kötelező maszkot viselnünk. Azonban azoknak, akik szemüveget viselnek, a dolog kissé frusztráló lehet, mert a lencsék könnyen bepárásodhatnak, miközben az orrunkon kifújjuk a levegőt.
A jövőnket mi formáljuk, és mindenért, ami velünk történik, mi magunk vagyunk a felelősek. Ha elégedetlenek vagyunk azzal, ahol éppen most tartunk, akkor érdemes tenni saját magunk jobb megismeréséért, mert a fejlődés feltétele a minél mélyebb önismeret. Az önismereti úton való elinduláshoz remek alapot ad a születési horoszkóp, amelyből megtudhatjuk, merre tartsunk.
Nyáron a nap magasan áll. Hosszú utat tesz meg, hogy itt lehessen. A mi belső vívódásaink, problémáink, gátjaink ugyanilyen hosszú utat tesznek meg bennünk.
Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség felé vezető út egyik lépcsőfoka lehet. A június 27-ei Cukorbetegek Világnapja alkalmából erre a sokakat érintő, de megfelelő életmóddal és terápiával kezelhető állapotra hívjuk fel a figyelmet.
A kamaszok sokszor szégyellik vagy nem ismerik fel, ha folyamatosan változó testükön olyan jeleket érzékelnek, amelyekkel szakorvoshoz kellene fordulniuk. Ezért is kiemelten fontos, hogy tisztában legyenek azzal, meddig tartozik valami a normális fejlődésbe, és mikor érdemes betegségre gyanakodni.
Az a jó hírem, hogy mindegy, hogy szerinted mi kell, mert mindenki számára csak néhány alap létezik: felelősségvállalás, a megértés-megbocsátás-elfogadás és a szeretet. Mit jelentenek ezek?
Manapság igen gyakori, hogy a szülők gyermekükkel pszichológushoz fordulnak és segítséget kérnek. Sokféle szülő sokféle gyermekkel és nagyon különböző problémával érkezik a szakemberhez. Mégsem ritka, hogy a pszichológussal való közös munka során felmerül a családterápia szükségessége.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media