Életmód

A legtöbben tiszta jó szándékból etetik a hattyúkat, kacsákat és a többi vízimadarat, a madármentők azonban arra kérnek mindenkit, hogy az állatok egészsége és túlélése érdekében hagyjanak fel ezzel a szokással.
Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség felé vezető út egyik lépcsőfoka lehet. A június 27-ei Cukorbetegek Világnapja alkalmából erre a sokakat érintő, de megfelelő életmóddal és terápiával kezelhető állapotra hívjuk fel a figyelmet.
Amikor az ex-partnered ellened hangolja a gyerekedet, azt duruzsolja a fülébe, hogy te vagy a világ legszörnyűbb szülője, vagy éppen folyamatosan akadályozza a kapcsolattartásotokat a gyermekkel, akkor iszonyúan tehetetlennek és kétségbeesettnek érezheted magad. Lehet, hogy az is felmerül benned, hogy feladod az egészet. Ez valóban egy rettenetesen nehéz helyzet, de még mindig van néhány lehetőséged, amivel mérsékelheted ex-partnered mérgező hatását.
A lakosság négyötöde számára (84%) fontos a frissen mosott ruhák jó illata - derült ki a Lenor júniusi online reprezentatív felméréséből. A válaszadók többsége (64%) számára létezik olyan illat, amely hatással van a mindennapjaira, érzéseire - ezek leginkább a komfortérzethez (63%), boldogsághoz (41%), vagy a vonzalomhoz (34%) kapcsolódnak. Az illat szerepe a mosásnál is kiemelkedő jelentőségű, a megkérdezettek több mint négyötöde kizárólag azért használ öblítőt, hogy a ruha illatos legyen.
A kapcsolati erőszak ma is tabutémának számít a társadalomban, a kijárási korlátozások miatt pedig a helyzet - a szakemberek tapasztalatai szerint - a korábbinál is rosszabbra fordult. A bántalmazó kapcsolatokra és a kívülállók felelősségére hívja fel a figyelmet az Összezárva című rövidfilm.
Kevés annál elkeserítőbb helyzet létezik az életben, mint amikor elvált szülőként azt tapasztalod, hogy imádott gyermeked egyre inkább elfordul tőled annak ellenére, hogy semmiféle igazán durva dolgot nem tettél ellene. A jelenség mögött a legtöbb esetben az ex-partner ármánykodása rejlik.
A kamaszok sokszor szégyellik vagy nem ismerik fel, ha folyamatosan változó testükön olyan jeleket érzékelnek, amelyekkel szakorvoshoz kellene fordulniuk. Ezért is kiemelten fontos, hogy tisztában legyenek azzal, meddig tartozik valami a normális fejlődésbe, és mikor érdemes betegségre gyanakodni.
Ismerek egy anyukát. Az égvilágon mindene megvan (szerető férj, egészséges gyerekek, sikeres karrier, hatalmas ház, szuper autó), mégis állandóan panaszkodik. Mintha mindenben csak a rosszat látná meg. Az elmúlt 15 évben számtalanszor végighallgattam a sirámait a borzasztó életéről. Magamban közben azon gondolkodtam, hogy más örülne, ha ezek lennének a legnagyobb gondjai.
Az a jó hírem, hogy mindegy, hogy szerinted mi kell, mert mindenki számára csak néhány alap létezik: felelősségvállalás, a megértés-megbocsátás-elfogadás és a szeretet. Mit jelentenek ezek?
Világszerte más-más időpontban, de sokfelé szentelnek ünnepnapot az édesapáknak. Magyarországon minden évben június harmadik vasárnapja az apáké, nagypapáké, így idén június 21-én köszönthetjük őket.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media