Életmód

Tombol a koronavírus járvány második hulláma. A fertőzöttek száma nem csak a nagyobb városokban, hanem a vidéki kistelepüléseken is folyamatosan növekszik. Sokan kutatják az ellenszert, és sokan keresik a válaszokat azokra a kérdésekre, hogy a vakcináig mivel védhetjük magunkat. Vajon a táplálékkiegészítők segíthetnek? Vajon a cink fogyasztása enyhébb lefolyásúvá teheti a fertőzést?
Miután megszületik a gyermeked, elindul benned egy folyamat. Állandó aggódás és bizonytalanság. Jaj, csak el ne rontsam! Mi lesz, ha nem leszek jó anyuka? Vajon tudom majd, hogy kell felnevelni?
Ősszel az általános iskolákban rendszeresen viszik a gyerekeket úszásoktatásra. Nagyon vártuk idén is, de a járványhelyzet miatt elmaradt. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon más esetekben sem biztonságos az uszoda használata? Vajon a babaúszás sem tanácsos ebben az időszakban?
Hogyan izzítható fel újra a tűz?
Sokakat foglalkoztat, hogy mégis mennyi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban. Valakit azért, mert párja idősebb vagy fiatalabb, másokat azért, mert az ismerősi körükben van olyan pár, ahol nagy korkülönbség jelenik meg. Utóbbi esetben előfordul, hogy a kérdés azért merül fel, hogy felmérjék és kialakítsák saját hozzáállásukat, illetve az is lehet, hogy előítéleteik alátámasztására szeretnének konkrét számokat hallani. Cikkemben nem azt a bizonyos számot keresem, sokkal inkább a korkülönbség különböző aspektusaira és közvetett hatására szeretnék rávilágítani.
Felnőttként mindig nagyon oda kell figyelnünk, hogy mit és hogyan mondunk a gyerek előtt, pláne, ha az a gyerek a sajátunk és mi vagyunk a szülei.
Sohasem voltak könnyű helyzetben azok, akik nem rendelkeztek saját tulajdonú ingatlannal és albérletbe kényszerültek. Az utóbbi években azonban egyre nehezebb volt asztalra tenni az albérlet összegét, hiszen folyamatos volt a drágulás. Talán idén eljött az idő, amikor végre érezhetjük az árcsökkenés szelét.
Amikor a fiatal srác - nevezzük Kristófnak - oda mert állni édesanyja és nevelőapja elé, hogy elmondja, nem a menyükkel, hanem a vejükkel fog hazaállítani, a nevelőapja így reagált rá: - Buta is, ronda is, buzi is, akkor minek él az ilyen? Az édesanyja átölelte sírva, és azt suttogta: - Valahol mindig tudtam fiam, de úgy aggódom érted, hogy majd bántanak!
A gyerekekkel együtt alvás hatásal van a párkapcsolatra.
Egy rövid és játékos teszt, amiből kiderül, hogy milyen a lelkiállapotod pillanatnyilag. A Koronavírus okozta nemzetközi bizonytalanság kapcsán nagyon sokan kerültek lelkileg is kiszolgáltatottabb helyzetbe. Sokakat megvisel lelkileg ez az időszak. Különösen fontos most odafigyelni magunkra és a környezetünkre.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media