Életmód

Hamarosan lehull az első hó, közelednek az ünnepek, azonban a kisgyermekes családokban a csodavárást gyakran betegségek rontják el. Óvodás korú gyermekeknél kezdődik az az időszak, amikor a betegségek, és az orrfújás szinte mindennapossá válnak. Hogyan óvjuk meg a kicsiket, hogyan pallérozzuk immunrendszerüket a közösségbe kerülés után? Dr. Sebő Zsuzsanna homeopata gyermekorvos szakértőnk most néhány jó tanáccsal igyekszik ellátni az aggódó anyukákat és apukákat.
Számon tartod még, hányszor kellett magyarázkodnod, hányszor kerültél az ítélkező idegenek látóterébe ADHD-s gyermeked miatt? Hogy hányszor szakadt meg már érte a szíved, mert a környezet csak a "rossz gyereket" látta, miközben te tudod, belül milyen melegszívű és értékes is ő? És hányszor kellett az egész világgal felvenned a harcot, hogy kiállj az igazatokért?
A kolumbiai csecsemő épp a lépcső felé mászott, és csak a család macskájának lélekjelenlétén múlott, hogy nem zuhant le rajta.
A tüdőrák és a dohányzásellenes szervezetek világszerte minden év novemberében tartják a Tüdőrák Hónapját, hogy felhívják a figyelmet a tüdőrákot okozó tényezőkre és a betegség elleni küzdelem szempontjaira, szerepére. A tüdőrák továbbra is a leggyakrabban előforduló rákbetegség.
A szexuális úton terjedő fertőzések (STI) gyakorisága világszerte, így hazánkban is megállíthatatlanul növekszik, és ezek a betegségek az egyre fiatalabb korosztályokat is sújtják.
A cukorbetegség egy alattomos betegség, amely számos esetben egészen sokáig nem mutat semmilyen tünetet, mégis súlyosan károsítja a szervezetet. Az általános tévhittel ellentétben ez a kór jóval több gondot jelent, minthogy az elszenvedője nem ehet cukrot. A sokáig elhanyagolt vagy rosszul kezelt diabétesz tönkreteszi az érrendszert és a szövődményei akár vaksághoz is vezethetnek.
A méh- és hüvelysüllyedés rendkívül kellemetlen, az életminőséget jelentősen rontó állapot. Kezelésére új módszert jelent a kockapesszárium, amelyet orvosi javallatra otthon is egyszerűen használhat a beteg.
Egy angol középiskola két új munkatársat fogadott, hogy segítsenek a gyerekeknek a stresszkezelésben. De nem tanárokat vettek fel - hanem tengerimalacokat.
Nincs szükség sem turbó takarításokra, sem extra fertőtlenítésre, sem tisztítószer gyűjteményekre akkor sem, ha kisgyerek van a családban. Azok a tévhitek, melyek extra takarításra buzdítanak, amikor kisgyerek érkezik a családba, előző generációs hiedelmek.
Az elmúlt években kiemelt figyelmet kap a bélflóránk, azaz a bélrendszerünkben élő mikroorganizmusok, amit összefoglaló néven mikrobiomnak is neveznek.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.