Gyermekbiztonság

Hiába a sok figyelmeztetés, évről évre megtörténik: a szülő elfelejti kitenni a babát a bölcsődében, s mire munkája végeztével visszaszáll az autójába, már csak a gyermek holttestét találja a hátsó ülésen. A társadalom háborog: az ilyen nem szülő, őt kéne a forró autóba zárni. Pedig egyes kutatók szerint hasonló hiba bárkivel előfordulhat.
A nyári szünetben a megszokottnál is hangsúlyosabban merül fel a szülőkben a kérdés: mennyi idős kortól lehet egy gyereket biztonságban egyedül hagyni a lakásban? Mikor elég érett arra, hogy kíséret nélkül menjen le a focipályára, boltba vagy egy barátjához? Egyértelmű időpontot lehetetlen mondani, az alábbi szempontok azonban segíthetnek a döntésben.
Nem muszáj a legdrágább autósülést választanunk, sokkal fontosabb, hogy olyat szerezzünk be, ami gyermekünk életkorához, testmagasságához és testsúlyához alkalmazkodik. Ahogy nő a kicsi, a következő típusú ülésekre lesz szüksége:
Itt a várva várt nyári szabadságolások ideje. Végre együtt lehet a család, irány a vízpart! Előkerülnek a felfújható kis pancsolók, a nagyobb merev falú medencék. Egyre több kertben található úszómedence is. Ezek azonban mind veszélyeket rejtenek magukban, amiket ki kell védenünk.
Egy Perth-i 9 éves nem fogadott szót az anyjának, mire a nő fakanállal vert rá. Az asszonynak bíróság előtt kellett felelnie a tettéért - írja a Daily Mail.
Meghalt egy 11 hónapos csecsemő az Egyesült Államokban, mert a szülei a napon felejtették a bezárt autóban - írja az Usatoday.com. Nem lehet elégszer elmondani: a meleg nyári hónapokban gyereket és állatot egyaránt tilos akár csak néhány percre is magára hagyni a kocsiban!
Elkapták a rendőrök azt a püspökladányi férfit, aki még májusban csalt el fényes nappal egy 12 éves kisfiút, és megpróbálta megerőszakolni - írja a police.hu
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) őszre megvalósítja azt a mindenki számára hozzáférhető rendszert, amelyen keresztül bárki jelezheti az egyháznak a szexuális visszaéléseket - közölte Tóth Tamás, az MKPK titkára a testület nyári rendes tanácskozása után tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
A termék a Lidl Magyarország üzleteiben 2019. április 4. és 2019. május 15. között volt kapható.
A gyerekek fizikai fenyítése évtizedek óta tiltott, és ma már legfeljebb szórványosan előforduló gyakorlat az oktatási intézményekben. De mit tehetünk akkor, ha a gyermeket lelkileg bántalmazza a pedagógus?
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.