Könyv- és lemezajánló

Bóbita, Bóbita táncol, körben az angyalok ülnek... Weöres Sándor örökbecsű verse mint egy kedves, gyerekkori mantra, szinte minden mostani szülő fejében ott van. De elővehetnénk Nemes Nagy Ágnes, Gazdag Erzsi, Varga Katalin, Zelk Zoltán, Szabó Lőrinc vagy épp Tamkó Sirató Károly gyerekverseit, amik mind úgy simulnak be gyerekkorunk szép és felejthetetlen emlékei közé, mint a nagymama pihe-puha csokoládés piskótájának íze, amit a mai napig érzünk a szánkban.
Vannak dolgok, amik szülőként lehetetlennek tűnnek. Végigaludni egy éjszakát egy újszülött mellett, nyugodtan meginni egy kávét egy totyogó mellett, szóhoz jutni egy bölcsis mellett, nem legóra lépni egy ovis mellett, nem megbolondulni egy kiskamasz mellett. És a sor szabadon folytatható.
Több tízezren remélik, hogy élőben láthatják egyszer Billie Eilish-t a Sziget Fesztivál nagyszínpadán. Bár ez 2020-ban nem valósulhat meg, az ötszörös Grammy-díjas pophercegnő idén mégis megérkezik Magyarországra. Sőt, már meg is érkezett.
Aki kirándult már tinivel tudhatja, hogy a kütyü mentes néhány óra gyakran tűnik szülőnek, gyereknek is egy örökkévalóságnak. Unalom. Nyavalygás. Szinte megváltás kiérni az erdőből és eljutni oda, ahol a 4G már megfelelő hátteret nyújt ahhoz, hogy a gyermek leadja a drótot a haverjainak: ez a nap is hiába telt el.
Felforgatta az életünket és a kisebbeket akár meg is ijeszthette a koronavírus elterjedése. Ingyenesen letölthető mese készült a témáról, amit érdemes megmutatni a gyermekednek - segíts neki az elmúlt hónapok feldolgozásában a mesevilág segítségével!
Dr. Aletha Solter Gyógyító és kapcsolódó játékok című műve az egyik legkitűnőbb nevelési témájú könyv, amely a Kulcslyuk Kiadó gondozásában megjelent. Azok a szülők, akiknek gyakorlati segítségre van szükségük egy-egy nevelési probléma megoldásához, vagy segíteni szeretnének gyermeküknek feldolgozni egy nehéz élethelyzetet vagy traumát, igazi kincset kapnak a kezükbe.
A világ egyik legnagyobb múltú tankönyvkiadója, az Oxford University Press (OUP) a magyar BOOKR Kids-t bízta meg azzal, hogy újratervezze majd digitalizálja a kiadó klasszikus regényeit és könnyített olvasmányait.
Ha azt mondom népmese, a 70-80-as években születetteknek azonnal megjelenik a szeme előtt a madár, ami virágokat énekel. A Kaláka együttes furulyázik, Szabó Gyula - mindannyiunk nagypapája - pedig belekezd egy újabb történetbe, amiben a lányok pajzánok, a fiúk leleményesek, az ördög pedig mindig pórul jár. A 1980-tól 2012-ig futó, 9 évadot megélt Magyar Népmesék sorozat kedves volt, szórakoztató, de, visszagondolva azért volt benne bőven olyan rész, ami nem igazán kisgyerekeknek való.
Mikor még mi voltunk gyerekek, a szüleink nem igen dúskáltak a gyereknevelési tippekben. Megkérdezhették a nagyit, a védőnőt, gyerekorvost, elolvasták Dr. Spock vagy Ranschburg Jenő intelmeit, majd hagyatkozhattak a jól bevált megérzésekre.
A "Zizi naplója" könyvecske 2. részében - "Zizi naplója - tizenkét évvel később" címen - a már felnőtt, fiatal nő osztja meg élete eseményeit, kalandos mindennapjai történéseit az olvasóval, naplóbejegyzések formájában.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media