Könyv- és lemezajánló

Él egy tévhit arról, hogy a kamaszok nem olvasnak. Pedig, ha rendszeresen olvastunk nekik kisgyerekként meséket, ebben a nem egyszerű korban is igénylik majd a könyvek társaságát. Jobban, mint gondolnánk. De milyen könyvet válasszunk nekik? Mi az, ami ha bekerül a karácsonyfa alá, nem landol a polcon örök porfogásra kárhoztatva?
"Én például szomorú lennék, ha nem változnék, mert az borzasztó lenne. Az olyan lenne, mintha leöntöttek volna gyantával, mint legyet a borostyánban."
“Remek ifjúsági regény, amely finoman beleszőtt pszichológiai ismeretekkel szinte észrevétlenül nevel önismeretre, kreativitásra, bátorságra, kapcsolatokra, együttműködésre, egy sor olyan képességre, amely az embert boldoggá teheti." (Prof. Dr. Bagdy Emőke)
Mit tesz meg egy nő azért, hogy Anya lehessen? Meddig képes elmenni akkor is, ha az orvosok már lemondtak róla? Napjaink egyik élen járó meddőséget előidéző betegsége az endometriózis. Sok helyen korunk pestiseként is nevezik- bár ez nem jár halállal és nem is fertőz. Nagyon sok nőnél fordul elő, sokan nem is tudják, hogy szenvednek ebben a betegségben, mivel az endometriózis alattomos. Egy csendes gyilkos, mely nem öli meg a testet, de a lelket igen. Hiszen a nőktől az egyik legszentebb dolgot veszi el, hogy anyává válhassanak.
Miért megyünk a temetőbe? Miért nem jön már hozzánk a nagypapa? Csak az öregek halnak meg? Ha kórházba kerülök, én is meghalok? Ha meghalunk, hova kerülünk? A gyerekeknek számtalan kérdése lehet az elmúlással kapcsolatban, amikre gyakran nehéz választ adni. Ha pedig egy nagyon közeli hozzátartozót veszítenek el, előfordul, hogy nem kérdeznek, csak magukba zárkóznak, és szoronganak. A halál, az elmúlás, a gyász olyan témák, amikről nem szívesen beszélünk, pedig nagyon fontos.
Már 8 kötettel büszkélkedik a KidsOasis mese-útikönyv sorozata. Az Utazik a család! által 8 magyarországi tájegységről, régióról olvashatnak a gyerekek saját nyelvükön, közérthetően, viccesen, kedvesen.
A nagy sikerű Addig se iszik irodalmi paródiái után Bödőcs Tibor önálló regényt írt Meg se kínáltak címmel. A Helikon Kiadó gondozásában megjelenő kötet, Magyar Oszkár szobafestő története a stand-upok világához áll közelebb, és úgy vág elképesztő erővel gyomorszájon, hogy közben viccesebb, mint bármi, amit eddig csinált a szerző.
Szeptember van. A kiscsoportos és elsős szülők minden reggel az ablakra, iskolakerítésekre tapadva lesik, mit csinál vajon az ő kicsi kincsük az új helyen. Bár a nyílt napokon, és a beszoktatás alatt sok mindent látunk az intézmények működéséből, igazából csak a gyerekeink töredékes beszámolóiból értesülünk, mi folyik az oviban, suliban, vagy az edzésen. Természetesen minden rendben van. Vagy mégsem?
Ennek apropóján jelent meg a bölcsiseknek és ovisoknak szóló, kerek egy évre való mondókát és dalt tartalmazó ünnepi kötet a Kerekítő évkerék.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.