SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A te családodban ki a falkavezér? - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2021-03-30
 [X]

Ki ne szeretne erős, egészséges, megfelelő önbecsüléssel rendelkező gyerekeket, akiknek vannak céljai, és azokat meg is valósítják. Olyan gyerekeket, akik mellett a nő nemcsak anya, hanem más területen is kiteljesedni képes ember, az apa pedig tevékeny részese a családi hétköznapoknak.
A te családodban ki a falkavezér? - Nyereményjáték!

Ahol a család egy erős, közös értékeken alapuló egység, ahol a felek ismerik egymás igényeit és határait, és azokat tiszteletben tartva, együttműködve élnek boldogan együtt.

Olyan ez, mint egy túl giccses reklám?

Jól hangzik, de kivitelezhetetlen?

Nos, van egy jó hírünk. A dánok már vagy 40 éve megcsinálták.  

A múlt századig nem volt kérdés, hogy ki vezeti a családokat. Manapság pedig nem kérdés, hogy alapvetően fogalmunk sincs, ki vezeti a családokat. Új világban élünk, mindenki rohan, a gyerekek jobb híján magukhoz ragadják a hatalmat és követelőznek, hisztiznek, kiborítóan viselkednek. A szülőknek pedig folyton lelkiismeret-furdalásuk van, fáradtak és reménytelenek. A családi falka szétesőben.

Furcsa dolog egy családot farkasfalkához hasonlítani, de aki elolvassa a világhírű dán családterapeuta, Jesper Juul könyvét, azonnal tudni fogja, mekkora hasonlóság van egy jól működő ember és farkas család között.

Sokszor gondoljuk, hogy a modern világ problémáira a megoldás visszanyúlni a természet évmilliók alatt bevált módszereihez, és valahol itt is erről van szó.  

A gyerekek olyan felnőtteket akarnak, akik irányítják őket. Vezetés alatt nem tekintélyuralmat és szigort, sokkal inkább egy közös tiszteleten alapuló, iránymutató, építő szeretetkapcsolatot értünk. Egy olyan kapcsolatot, ahol szülő és gyerek úgy lehet egyenrangú – egyformán fontos a családban –, hogy a szülő meg tudja őrizni hiteles vezetői szerepét.

Jesper Juul évtizedeken át dolgozott gyakorló családterapeutaként így élete során írt 40 könyvével gyakorlati tapasztalatait adja át az olvasónak.

Nem módszertant tanít, inkább egyfajta életformát, amiben szülő és gyerek megfelelő önbecsülésre tesznek szert, folyamatosan képesek figyelni egymásra, és nem szorítják háttérbe saját igényeiket.

Reálisan és mély beleérzéssel beszél az anyák és az apák szerepéről, az elkövetett hibákról és a lehetséges megoldási utakról.

„A könyv középpontjában a szülői irányítás kérdése áll, és a vele szorosan összefüggő nemi szerepek eltolódásának problémája, valamint az a küzdelem, amelyet mindkét nem vív annak érdekében, hogy korszerű, minden családtag számára megnyugtató és boldog életet jelentő értékek mentén újradefiniálják a család fogalmát. Ehhez a régi kérdésekre adott új válaszokra van szükség, melyeket semelyik résztvevő számára sem lesz egyszerű megtalálni, és amelyek fájdalmas folyamatokat is elindíthatnak. Ha Ön nő, akkor remélem, hogy a néha talán kemény és kritikus megjegyzéseim mögött felfedezi az aggódásomat és azt, hogy milyen nagyra értékelem a nőket.

Ha Ön férfi, akkor arra bátorítom, hogy merjen őszintén tekinteni a férfiak társadalmi szerepére, és ismerje fel, milyen nagy befolyással rendelkezik mint fiú, szerető, társ vagy szülő. Mert a férfiakra is érvényesek – noha más okokból kifolyólag – azoknak a jelenségeknek az egyes elemei, amelyek társadalmi és politikai kontextusból tárgyalják azt, hogy miként akadályozzák meg a nők és anyák emberi és interperszonális adottságainak a megvalósítását” – írja a szerző a könyv bevezetőjében.

Ennek a könyvnek szerintünk ott a helye minden kezdő és már haladó szülő könyvespolcán is.

Könnyed, olvasmányos, életből vett példákat bemutató szülői kézikönyv, amiben leírtak nem csak Dániában működnek.

Jesper Juul - Falkavezérek

Lapozz bele a könyvbe itt:
https://mora.hu/content/2021/3/Product/falkavezerek_beleolvaso_single.pdf

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre április 11. éjfélig és a helyesen válaszolók között kisorsolunk egy példányt a nemrég megjelent szülői kézikönyvből a Móra Kiadó felajánlásában.

Sorsolás: 2021. április 12.

A szerencsés nyertest e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja