Szabadidő

A Leonardo da Vinci utcai épület falát mostantól a Vízipók csodapók című mese egy jelenete díszíti.
Gyorsfagyasztott leveles tésztát vont ki a forgalomból a NÉBIH idegenanyag-szenynezettség miatt.
Az iskolában halálos kimenetelű erőszakot elkövető gyerekeknél korábban jellemzően viselkedési zavarok voltak megfigyelhetők - állapította meg az amerikai Országos Fenyegetések Felmérésének Központja (NTAC), amely csütörtökön hozta nyilvánosságra jelentését.
Lassan aktuálissá válik azoknak a gyerekeknek az iskolaérettségi vizsgálata, akik augusztus 31-ig betöltik a 6. évüket, de a szüleik mégsem szeretnék még iskolába küldeni őket. A téma körül eddig teljes volt a bizonytalanság, most azonban az Oktatási Hivatal a Pegagógusok Demokratikus Szakszervezete kérelmére ismertette a folyamat tervezetét.
Szalmonellával fertőzött mandulát találtak az egyik élelmiszerbolt-láncnál.
A Budapest belvárosában látható Miniversum Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell kiállítása, ami közel hatéves működése óta félmillió látogatót vonzott. A folyamatos mozgásban levő, gigantikus méretű terepasztal 2020. január 31-én búcsúzik a közönségtől, de a zárásig még rengeteg újdonsággal készülnek: ismert filmjelenetekkel a Mátrixtól a Jokerig, exkluzív fotókiállítással az építésről és a kezdetekről, valamint különleges, karácsonyi installáció is bekerül a miniatűr világba.
A korábbi tervekkel ellentétben mégis jelentkezhet a felsőoktatásba az is, akinek nincs nyelvvizsgája.
Sokszínű programkínálattal vár kicsiket és nagyokat novemberben és decemberben is a Deák17 Galéria! November 8-án nyílik a PIROSPOZSGÁS MESÉK - SATOE TONE ILLUSZTRÁCIÓI, ahol a japán művésznő gyermekkönyv illusztrációit lehet megnézni. November 12-től múzeumpedagógiai foglalkozás is indul a kiállításhoz: a MESÉRE FEL! amely 7-10 éves korosztálynak, iskolás csoportoknak szól. A 10-14 éves diákoknak a TERVEZZ SAJÁT GÖRDESZKÁT foglalkozást ajánljuk. November 23-án tartjuk új múzeumpedagógiai kiadványunk, A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE 2. bemutatóját. November 30-án a VILÁGJÁRÓ GYEREKEK programra invitáljuk a családokat, ahol a vendégünk GÖRÖGORSZÁG!
Pénteken fél 12-kor tortával köszöntik fel Arunt, a Fővárosi Állat- és Növénykert kiselefántját második születésnapja alkalmából. Az eseményre a nagyközönséget is várják, sőt azok a látogatók, akik Arunnal egy napon, tehát november 8-án születtek, ezen a napon 200 forintos jelképes áron kereshetik fel a városligeti intézményt.
Aki keres, az talál... tartja a régi mondás, és én hittem is, hogy így van, mikor évről évre próbáltam megtalálni a tökéletes határidőnaplót. De valahogy csak nem akart összejönni mostanáig.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.