Otthon

Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.
A következetesség az egyik legnehezebb dolog a gyereknevelésben. Szülőként próbálod tartani magad ahhoz, amit elterveztél, aztán a tizedik könyörgésre beadod a derekad? Ne tedd, inkább légy előrelátó! Mutatjuk hogyan!
A szivárványcsaládok védelmében indult #acsaládazcsalád kampány egyik kezdeményezője, Pál Márton egy szombaton megosztott rövid, nyilvános Facebook-bejegyzésben szúrt oda a nem házasságban élő emberek örökbefogadását ellehetetlenítő törvényért felelős Varga Judit igazságügyi miniszternek, akiről éppen aznap kezdte híresztelni a bulvársajtó, hogy véget ért a házassága.
Hogyan használjuk az év színeit a gyerekszobában úgy, hogy az a következő években is "menő" legyen? Tippek és tanácsok a gyerekszoba színek használatához, a megfelelő arányokhoz, az alkalmazható világításokhoz.
2021. március 1. és 15. között csaknem 200 márka termékeire használhatók fel a Homeinfo oldalán elérhető kuponok, melyeket olvasóink építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez nélkülözhetetlen árucikkek vásárlására fordíthatnak. Egy gyors, nem reprezentatív közvélemény kutatással mértük fel azt a Homeinfo olvasóinak körében, hogy mely termékek, termékcsoportok vásárlásánál használnák fel az elérhető kedvezményeket, illetve milyen állami támogatást vennének igénybe lakásvásárláshoz, felújításhoz.
Minden évben közzéteszik a 100 leggyakoribb fiú - és lánynevet, amit az anyukák választottak kisbabájuk számára. Nem mindenki szeret a nagy tömeghez tartozni, tavaly például volt olyan szülő, aki Pandémiának vagy Édennek szerette volna nevezni a kislányát, ám természetesen ezt nem engedélyezték. Nézzünk meg most 5 olyan lánynevet, amelyek különlegesek, mégsem megszokottak a magyar fülek számára.
Rengeteg háztartási gép közül lehet ma már választani, amik arra hivatottak, hogy az életünket segítsék. A boltokat járva vagy a webáruházakban mindig találunk valami újdonságot, és persze el is gondolkozunk rajta, hogy vajon ez mennyire lehet jó, megéri-e az árát. Ha valamelyik ismerősünk beszerez egyet, rögtön nekiszegezzük a kérdéseinket, holott mindig az a lényeg igazán, hogy Nekünk szükségünk van-e rá. Mutatok párat, a döntés pedig nálad van, hogy tényleg kellhet-e.
Röpködnek a mínuszok, az ember másra sem vágyik ilyenkor, mint hogy magára húzza a legmelegebb pulcsiját, és bebújjon a szupervastag takaró alá. Lehet ezt felsőfokon is űzni - hygge-szinten -, mert a világhírű dán boldogságmodell többről szól, mint egy plüsstakaró. Még a gyerekek is élvezni fogják, és kevesebb időt töltenek a képernyő előtt!
A családi házirendet már jól ismerjük. Ki mikor és milyen feladatokat vállal át a házimunkákból, ki hova és mikor megy, és még sorolhatnánk. Összeírjuk a fontos feladatokat, hogy átlássuk a napjainkat. De gondolkodtál már digitális házirenden?
Minden évben közzéteszik a 100 leggyakoribb fiú - és lánynevet, amit az anyukák választottak kisbabájuk számára. Tekintsünk most el egy picit ettől a listától, és nézzük meg 5 olyan fiúnév jelentését, amelyek hazánkban ritkának számítanak.
Előző cikkünkben már beszámoltunk az eladásra kínált családi házak átlagos árainak 2020 évi változásáról. Most ezen árak változásait nagyobb időtávon keresztül vizsgáltuk meg: egészen 2017 novemberéig tekintettünk vissza az eladó házak piacán.
A legtöbb családban van legalább egy olyan ember, aki, ha megjelenik, görcsbe rándul a gyomrod és tudod, hogy beléd fog kötni. Tojáshéjon lépkedsz, próbálod kikerülni őt, próbálsz úgy válaszolni, hogy az a lehető legkevesebb támadási felületet adj neki, de legtöbbször van egy pont, amikor a kilőtt nyíl eltalál és az összejövetel veszekedésbe torkollik.
Ha még nem áll a karácsonyfa, de már vágyunk az ünnepek meghitt és melengető illatára, akkor van néhány praktika, amivel aztán karácsony lengi körül otthonunkat.
A pandémia miatt egyre többen végzik munkájukat home office-ban, ezért az a minimális mozgás is elmarad, amivel a munkahelyre eljutás jár. Ennek következtében az emberek nagy része még több időt tölt egy helyben ülve, amely komoly mozgásszervi problémákat okozhat.
Advent és karácsony régen nem is létezhetett a harangok és csengők hangja nélkül. Ma már méltatlanul kevés figyelmet szentelünk ezeknek a zengő hangú óriásoknak, pedig az áhított lelassuláshoz és befelé figyeléshez az ő tisztán kongó hangjuk is szükséges.
A konfliktusok végig kísérhetik a hétköznapjainkat, az ünnepi hajrában azonban meg is sokszorozódhatnak a fokozott szorongás és feszültség hatására. Cikkünkben egy lehetséges megoldást kínálunk a vitás helyzetek kezelésére, hogy tényleg békében teljen a karácsony.
A karácsony maga a csoda. Máskor ritkán megtapasztalt érzések, fények és csodálatos illatok. A mostani sötét, félelmekkel teli időszakban állj meg egy pillanatra, hívd segítségül az illatokat és figyelj önmagadra.
Minden évben lelkesen gyűjtjük azokat a játékokat, amiket már kinőttünk, és várjuk az Adventi időszakot, amikor kicsit előrehozzuk a Karácsonyt. A tavaszi szandik dobozába már előre eltesszük őket. Csomagolunk, rajzolunk, és keressük a gyűjtőpontokat, ahol le tudjuk adni ezeket a szeretcsomagokat, hogy olyan gyerekekhez kerüljenek, akiknek nem feltétlenül adatik meg a családos karácsony, vagy olyan körülmények között élnek, hogy ajándékra már nem futja.
Január közepe óta a pultból kínált friss sertéshús, június 15-től pedig a baromfi-, juh- és kecskehús esetében is kötelező feltüntetni a származásra vonatkozó információkat. A 200 m²-t meghaladó alapterületű üzletekben a származási ország zászlóját szintén szerepeltetni kell a kiírás mellett. Az előírás célja, hogy segítse a vásárlók eligazodását a kínálatban.
Elég bekapcsolnunk a televíziót, a rádiót vagy pörgetni az idővonalunkat; ömlik ránk a családon belüli erőszak, a sanyarú gyereksorsok. Minden alkalommal megdöbbenek és könnyek gyűlnek a szemembe. Ritka kincs lett a "normális" család. Sőt, az a gyermek is, aki a megfelelő, támogató és szerető családban nő fel. Karácsonyhoz közeledve ez talán még nagyobb figyelmet kap. Ilyenkor igyekszünk segíteni és támogatni másokat, hogy ők is átérezzék az ünnep meghittségét.
Habár számos régebbi kutatásból tudjuk (Lasswell, 1927, Lazarsfeld, 1948, Klapper, 1960), hogy a médiának hatalmas szerepe van a véleményformálásban, a hogyanok és a mikéntek azonban a mai napig heves viták tárgyát képezik. Cikkünkben bemutatjuk azt, hogy hogyan lehetséges, hogy bár életünk szerves részét képezi, mégis nagyon nehéz tudományos eredményeket felmutatni a médiával kapcsolatban.
Kína a világ legnépesebb országa. Népesedéspolitikája sokszor változott az utóbbi évtizedekben. Van, ami azonban évezredek óta változatlan: a baba születése körüli bensőséges szokások. Ki gondolná, hogy ezek közül jó néhányat mi is ismerünk?
Ne pazarolj! Spórolj az energiával, vásárolj körültekintőbben! Ne termelj túl sok hulladékot! Trendi lett tudatosabban, takarékosabban élni, a környezetet kímélni. Sorra alakulnak a közösségi oldalon a zero waste életmódhoz kapcsolódó, cserebere csoportok, amelyek másoknak még használható tárgyakat kínálnak. A kialakuló ismeretségekből barátságok is szövődnek.
A jelenlegi pandémiás helyzet sok szempontból megnehezíti mindannyiunk életét, nem kivétel ez alól a párkapcsolat mindennapjainak menedzselése sem. Sok hozzánk járó párnál látjuk, hogy a jól bejáratott rutinjuk most felborult, hiszen a közösen eltöltött idő lehetőségeit nagymértékben limitálják a fennálló korlátozások.
Igaz, az év még nem ért véget, azért már van egy jól kirajzolódott képünk arról, hogy milyen irányba tartanak a családi házak átlagos négyzetméter árai. Egy biztos, árzuhanásról korántsem beszélhetünk. Úgy tűnik, hogy a hazai ingatlanpiacon magasan tornyosuló árakat még a koronavírusnak sem sikerült ledönteni, pedig a járvány két hullámban is próbálkozott.
A költözés hatalmas lépés egy család életében. A napi rutin átalakul, a biztonságot jelentő útvonalak megszűnnek, és amikor riadtan ébredünk egy álomból, nem a megszokott hely részleteit pillantjuk meg. Gondoljunk csak bele, hogy mindez egy tapasztalt felnőtt embernek is milyen nehéz időszak, hát még egy gyermek számára, aki előtt a világ még éppen csak kibontakozik!
Ezekben a vírusokkal teli időszakokban szükségesebb az alaposabb takarítás és fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk azokra a takarítási feladatokra és szokásokra is, amikre amúgy a normál időszakban csak felületesen figyelünk oda. Mire is gondolok?
Sohasem voltak könnyű helyzetben azok, akik nem rendelkeztek saját tulajdonú ingatlannal és albérletbe kényszerültek. Az utóbbi években azonban egyre nehezebb volt asztalra tenni az albérlet összegét, hiszen folyamatos volt a drágulás. Talán idén eljött az idő, amikor végre érezhetjük az árcsökkenés szelét.
Egy jó napirend aranyat ér. Gyakorló anyukaként nekem mindenképpen. Lépésről lépésre haladunk végig a kis táblákon minden reggel és este, elkerülve számos könyörgést, vitát és hisztit. Megmutatom, hogy nálunk milyen ez a jó napirend.
A Covid-19 járvány kezdetén hazánkban is jellemző volt a pánikvásárlás, ami a védekezés szempontjából kedvezőtlen tömegjeleneteket eredményezett az üzletekben. A hasonló helyzetek elkerülése érdekében élelmiszertartalékolási útmutatót állítottak össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az ingyenesen letölthető kiadvány olyan szakszerű, gyakorlati tanácsokkal látja el a lakosságot, ami nem csak a különböző veszélyhelyzetekben hasznos, de hatékonyan segíti a tudatos otthoni "készletgazdálkodást", így az élelmiszerpazarlás csökkentését is.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media