SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Muskátlival a tengerparti hangulatért!

Családinet [cikkei] - 2024-05-06
Otthon ragadtál a nagy nyári melegben? Semmi baj, hiszen ez az időtöltés is lehet épp olyan feltöltő, csak néhány kiegészítő szükséges, hogy az erkélyedet, teraszodat vagy a kertedet a nyugalom virágos oázisává alakítsd. Ez a megoldás klímabarát, költséghatékony és mindenekelőtt pihentető, valamint nem kell aggódni a bőröndpakolás és az utazás okozta stressz miatt. A Pelargonium for Europe (PfE) szakértői bemutatják a legegyszerűbb és legbiztosabb muskátli-fortélyokat, és elárulják, miért ideális választás ez a növény mindazok számára, akik a kertészkedés helyett inkább lazítással töltenék a napsütéses nyári napokat.
Muskátlival a tengerparti hangulatért!

Teremtsünk mediterrán hangulatot muskátlival!

Már a muskátli puszta látványa is ünnepi, mediterrán hangulatot idéz. Ez aligha meglepő, hiszen ezek az ágyás- és balkonvirágok Dél-Európa napsütötte vidékein elterjedtek. Dél-afrikai eredetüknek köszönhetően jól bírják az intenzív déli napsütést, még a szélsőséges hőség és az átmeneti szárazság sem tesz kárt bennük. Más nap- és melegkedvelő növényekkel, például pálmákkal vagy citromfákkal kombinálva igazi mediterrán hangulatot varázsolnak.

Mediterrán hangulat muskátlival

Ahhoz, hogy kertünkben, erkélyünkön vagy teraszunkon igazi nyaralóhelyet teremtsünk, a muskátli mellett segítenek az olyan tárgyak, mint a rattanbútorok, a rafiakiegészítők, a színes párnák és a kényelmes takarók, amelyek hozzájárulnak a bohó kültéri atmoszférához. Ha pedig még egy medencét is lehetőségünk van hozzáadni az összképhez, máris megvan minden egy tökéletes otthoni nyaraláshoz!

Mediterrán hangulat muskátlival

DIY bútorok és házi készítésű virágtartók

A házilag készített bútorok és virágtartók többet jelentenek egyszerű dekorációknál: egyedivé varázsolják a kerteket, balkonokat, és hívogató, hangulatos légkört teremtenek.
Egy kis ügyeskedéssel máris tengerparti hangulatot idézhetünk kedvenc padunkkal, védelmet nyújt a szél és az időjárás viszontagságai ellen, így tökéletes hely a meghitt pihenésre.

Virágtartók házilag

A vágott muskátli polcra vagy kézzel készített faliképbe helyezve a lakás egyedi dísze lehet és igazán egyszerűen elkészíthető: forró ragasztóval rögzítsünk kémcsöveket kör alakú márványkorongokhoz, töltsük meg a csöveket vízzel, helyezzük bele a vágott muskátlit, majd a végeredményt tányérakasztókkal rögzítsük a falra.

Virágtartók házilag

A vakációt is túlélő nővény

A muskátli ideális választás mindazok számára, akik a napsütéses nyári napokat inkább pihenéssel, mint kertészkedéssel töltik. Ezek a növények szinte bármely más nyári virágnál bőségesebben és hosszabb ideig virágoznak, ráadásul meglepően igénytelenek és szívósak. Sok fény, rendszeres locsolás és sok tápanyag kell ahhoz, hogy a muskátli tavasztól őszig folyamatosan új virágokat hozzon.

A vakációt is túlélő nővény

De mi történik, ha néhány napra elutazunk és nincs, aki vigyázzon a növényre? A muskátlival ilyenkor sincs probléma, mivel rengeteg nedvességet tárol a szárában és a vastag falú leveleiben, néhány napig könnyedén kibírja víz nélkül is, de természetesen a rendszeres öntözés elősegíti az új virágok kialakulását. Az automata öntözőrendszerek és a víztárolóval ellátott virágládák csökkentik a szükséges öntözés mennyiségét, és biztosítják, hogy a muskátli a lehető legjobb állapotban maradjon, még akkor is, ha hosszabb ideig távol vagyunk. Ha a muskátlit ideiglenesen árnyékba helyezzük, azzal is csökkentjük a vízigényüket. Hosszabb távollét idején a muskátlit vissza is vághatjuk. Még ha a kinézetük ezt átmenetileg meg is szenvedi, a metszés után a növények gyakran még erősebben nőnek vissza, mint korábban.

Forrás: Pelargonium for Europe

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Miközben az utóbbi körülbelül két évtizedben világszerte érzékelhető volt a cigarettázás visszaszorulása (2007-ben 23% volt a dohányzók aránya, míg 2021-re 17%-ra csökkent), az új típusú, füstmentesként aposztrofált hevített dohánytermékek és elektronikus cigaretták forgalma növekszik. Az elmúlt években sok dohányos szokott át ezekre a termékekre és egyre nagyobb számban az addig nem dohányzó fiatalok is beleesnek általuk a nikotinfüggőség csapdájába. Hogyan működnek ezek az új termékek, és mit tudunk jelenleg az egészségügyi hatásaikról? Tekinthetők-e kevésbé káros alternatívának, illetve a leszokás eszközének? Dr. Cselkó Zsuzsát, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Országos Dohányzás Leszokást Támogató Módszertani Központjának vezetőjét kérdeztük minderről.
Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
A szerkesztő ajánlja