Gyerekirodalom, hangos mesék

Megmutatunk egy olyan módszert a verstanuláshoz, ami nem csak élmény, de nagyon hatékony is! Ezzel a módszerrel nyerik sorra gyerekek az iskolai versmondó versenyeket, és kapnak ötösöket órán, anélkül, hogy kínlódnának!
Hatalmas port kavart az a kisiskolásoknak szóló mesekönyv, amitől a szélsőséges jobboldal könyvdarálással félti a gyerekeket, míg a baloldal értetlenül áll a helyzet előtt. Meseország ugyan mindenkié, de ott is vannak egyenlőbbek. Azok, akiknek olvasnak meséket.
Minden idők legnépszerűbb gyereksztárja Halász Judit - ehhez kétség sem fér. Az októberi születésű színésznő - énekesnő legnépszerűbb dalait kötöttük csokorba neked, hogy együtt hallgathasd a nagyival, a dédivel és a gyerekkel.
Az eresz alá tapasztott fészekben négy tojás lapult meg. Fecskemama féltő gondoskodása, melengető teste védelmében, a kellemes tavaszi napsütésben hamarosan megrepedt a tojások héja, és a három fióka szinte egyidőben világra jött. A negyedik, legapróbb tojásból, valamivel később kelt ki az utolsó kisfecske.
Talpraesett gyereket szeretnél? Olyat, aki megállja a helyét a világban? Kifejezetten a középső és nagycsoportos óvodások számára válogattunk olyan dalokat és mondókákat, amelyek a talpraesettséget, a rátermettséget, a kommunikációt fejlesztik.
A Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu által szervezett játék október 1. és 22. között zajlik.
A Magyar Népmese Napja van. És ezekben a napokban söpör végig a másságról szóló mesekönyvet pocskondiázó gyűlölethullám az Interneten. Pedig a magyar népmesék közt is akad olyan, ami bőségesen szól a másságról, az elfogadásról, és bár itt a Köcsög egy királylányba szeret bele, -na jó, legalább is a presztízsért megharcol, - sokat tanulhatunk ebből is.
Elek, akiről most mesélek nektek, nagyon szerette a tavakat, patakokat. Különösképp kedvelte a mocsaras lápokat, ahol zsombékról-zsombékra lehetett lépegetni, haladni.
A Boomerang új műsorblokkot indít a tanévkezdéssel egyidőben. Szeptember 1-jétől a gyerekek minőségi időt tölthetnek új barátaikkal és régi ismerőseikkel a Boomerang Játszótéren. A blokkban kap helyet a csatorna legújabb sorozata, a Birodalmi alakulat is.
Minden szülő eljut arra a pontra, amikor trükköket, tippeket vagy tanácsokat kér, hogy hogy vegye rá a gyereket dolgokra. A kicsinek mindent meg kell tanulnia, el kell sajátítania, és a legjobb példával a szülő járhat elöl. 2020 nyarán több száz anyukával beszéltünk arról, hogy hogyan vették rá a 8-12 éves gyerekeket a könyvek szeretetére, hogy maguktól olvasni akarjanak.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media