Gyereknevelés

Az altatódal megnyugtat, szorosabbra fonja a kötődést, a minden este énekelt dal rutinja segít álomba merülni. Körbekérdeztünk, ki milyen énekkel ringatja álomba a gyermekét, és a klasszikusok mellett néhány meglepő megoldással is találkoztunk.
Az egyik brit megyei rendőrség megdöbbentő videó közzétételével hívja fel a figyelmet arra, mennyire fontos megtanítani gyermekeinknek a biztonságos közlekedés alapjait.
Az empatikus gyerekek nagyon érzékenyek, és sokszor nehezen tudják kezelni az érzelmi ingereket, könnyen túlterhelődnek. Kevesen tudják megérteni azt, ha egy gyerek túl együttérző, éppen ezért gyakran nem pozitív tulajdonságként kezelik az empátiát.
Érvek és ellenérvek csapnak egymásnak, pedig a szakértők már évtizedek óta egyetértenek abban, hogy megfelelő körültekintéssel alkalmazva a tampon egyáltalán nem tesz kárt a fiatal lányokban.
Minden szülő eljut arra a pontra, amikor trükköket, tippeket vagy tanácsokat kér, hogy hogy vegye rá a gyereket dolgokra. A kicsinek mindent meg kell tanulnia, el kell sajátítania, és a legjobb példával a szülő járhat elöl. 2020 nyarán több száz anyukával beszéltünk arról, hogy hogyan vették rá a 8-12 éves gyerekeket a könyvek szeretetére, hogy maguktól olvasni akarjanak.
Minden család egyedi: máshol van a toleranciaküszöb, más tartalmak számítanak elfogadhatónak, más értékeket tartunk fontosnak. Azonban ha nem szeretnénk, hogy a kütyük teljesen átvegyék az irányítást az életünk fölött, jó, ha lefektetünk néhány általános szabályt.
A kisgyerekes szülők egyik leggyakrabban feltett kérdése így hangzik: hogyan szoktassam le a hisztiről? Ez a fogalmazás azonban alapjaiban rossz irányból közelíti meg a problémát. A gyereket nem arról kell "leszoktatni", hogy kifejezze az érzelmeit, hanem meg kell neki tanítani, hogyan tudja azokat helyesen kezelni.
Nehéz ma kamaszt nevelni, mert az otthonról hozott minták nem teljesen állják meg a helyüket a 21. században. A veszekedések elkerülhetetlenek, ha azonban szeretnéd mélyebb sérülések nélkül túlélni ezt az időszakot, egyetlen tanácsunk van: vita helyett próbáld megérteni, mi zajlik a tinédzser testében és lelkében!
Tudtad, hogy 12 éves korára szinte minden fiú látott már pornófilmet? Megakadályozni mindezt gyakorlatilag lehetetlen, nem is biztos, hogy kell, beszélgetni róla azonban életbevágó, mielőtt a kiskamasz elhiszi, hogy a szexfilmek az életre készítenek fel.
Önbizalom, önbecsülés, magabiztosság. Még a csapból is ez folyik mostanában. A kamaszok mást sem hallanak, csak hogy miért nem bízol magadban? Hiszen olyan ügyes, okos, szép vagy! Vajon miért nem elég mindez?
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media