Hogyan izzítható fel újra a tűz?
A válasz a szakemberek megfigyelései és tapasztalatai alapján egyértelműen: NEM, arra a kérdésre, hogy érdemes-e a megromlott párkapcsolatot a gyerek érdekében konzerválni. Családterápiás tanulmányaim idevonatkozó tanulságai olvashatók a cikkben.
Van úgy, hogy az emberek tudni szeretnék, mi dolguk van a társukkal, gyermekükkel. Volt-e már más életben kapcsolat közöttük, mi történhetett. Biztosak benne, hogy van valami közös dolog, ami ebben az életben is összeköti őket.
Az olvasástanulás pozitív élménye és a jó olvasási teljesítmény hosszú távon kihat a gyermekek személyiségfejlődésére, a tanulási sikerességére, az új ismeretek megszerzésének ütemére, valamint azok feldolgozásának pontosságára. Az olvasástanítás óvodáskorban megalapozható különféle nyelvi játékokkal, amelyek a gyermekek számára örömet okoznak. Hang-lépcső kiadványunkkal olyan játékos segédeszközt kívánunk adni az 5-7 éves gyermekekkel foglalkozó pedagógusok, valamint szüleik kezébe, amelynek alkalmazásával játékos módon fejleszthetik a gyermekek hangtani tudatosságát, elősegítve ezzel az olvasás-írás tanulásának megalapozását.
A gyerekeket csütörtökön haza kellett hozni az iskolából, mert kiderült, hogy az egyik tanító néni koronavírusos lett. Az előző napon a másik tanító néni is hiányzott már, másnapra kiderült, hogy ő is megfertőződött. Hazamentünk és vártunk. Teszteltek és vártunk. Míg végül jött a telefon.
Sokakat foglalkoztat, hogy mégis mennyi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban. Valakit azért, mert párja idősebb vagy fiatalabb, másokat azért, mert az ismerősi körükben van olyan pár, ahol nagy korkülönbség jelenik meg. Utóbbi esetben előfordul, hogy a kérdés azért merül fel, hogy felmérjék és kialakítsák saját hozzáállásukat, illetve az is lehet, hogy előítéleteik alátámasztására szeretnének konkrét számokat hallani. Cikkemben nem azt a bizonyos számot keresem, sokkal inkább a korkülönbség különböző aspektusaira és közvetett hatására szeretnék rávilágítani.
Felnőttként mindig nagyon oda kell figyelnünk, hogy mit és hogyan mondunk a gyerek előtt, pláne, ha az a gyerek a sajátunk és mi vagyunk a szülei.
Közeledünk az év végéhez. Nem könnyű időszak áll mögöttünk. A tavaszi teljes karantén, illetve a jelenlegi bizonytalan helyzet sok család életét megnehezíti. A hónapok és a napok azonban lassan eltelnek, és hamarosan itt van az év egyik legszebb ünnepe, a karácsony. Talán jut egy kis öröm az év végére, talán leülhet majd együtt a család, hogy egymásra figyelve, mosolyogva, szeretetben eltöltsön néhány órát.
Az ősz gyönyörű. Csodás színekben pompáznak a fák, a levegő friss és tiszta, rengeteg lehetőség van a szabadtéri programokra. Kivéve akkor, ha kifogunk egy olyan hetet, mint a mostani. Hirtelen jött a rossz idő, így beszorultunk a négy fal közé. Elkeseredésre azonban semmi ok! Válogassatok a következő lehetőség közül és csaljatok mosolyt a gyermekek arcára!
Sohasem voltak könnyű helyzetben azok, akik nem rendelkeztek saját tulajdonú ingatlannal és albérletbe kényszerültek. Az utóbbi években azonban egyre nehezebb volt asztalra tenni az albérlet összegét, hiszen folyamatos volt a drágulás. Talán idén eljött az idő, amikor végre érezhetjük az árcsökkenés szelét.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media