Ha a tavaszias időben szívesen kirándulnátok, de nem mennétek messzire, ha tovább szeretnétek látni a Normafa-Dobogókő-Visegrád tengelyen, ha mindezek mellett még a tömeget is szívesen elkerülnétek, akkor érdemes itt körülnéznetek! Hoztunk pár friss ötletet fővárosi sétákhoz, ahol eddig talán még nem ismert helyeket fedezhettek fel a családdal és azt is elfelejtitek, hogy a városban barangoltok.
- mondja a kisfiú a mászókán állva. Produkció! - mondja a kislány, és bekanyarodik a biciklijével. Tadammm! - éneklik, és végig ugrálnak fél lábon az ugróiskolán. És néhány perc alatt a végtelen mindenség dőlhet el a számukra.
Sokan nem tudják elfogadni, hogy a most felnövő generáció teljesen más lesz, mint az eddigiek. Napjainkat meghatározza az internet, az okostelefonok, és az okos kütyük használata, ők pedig már ebbe születnek bele. Szerencsére az Y generációs apukák az interneten található számtalan jó példának köszönhetően pelenkacserével és gondoskodással töltik a napjaikat, aminek mi anyukák nagyon örülünk.
Nem érezte jól magát a bőrében az édesanya, ezért férje ötletére elkezdett szexi képeket megosztani magáról. A 44 éves Észak-Kaliforniából származó Tiffany Poindexter profilját a szülők egy csoportja vette észre az OnlyFans-en. A felháborodott szülők azt szerették volna elérni, hogy az igazgató tanácsolja el az asszony gyerekeit az iskolából.
Az okos gyerek szépen, csendben ül az iskolapadban, issza a tanár szavait, és csak úgy ragad rá a tudás. A mesékben.
Az elmúlt hetekben a Telekom és a Hintalovon Alapítvány nagyszabású kampányának köszönhetően ismét a figyelem középpontjába került a gyermekrablás kérdése, valamint a biztonságos közösségi média használat. Ezzel párhuzamosan pedig mind több szülő kért segítséget szakértőktől azzal kapcsolatban: hogyan tanítsák meg óvodáskorú gyermekük számára azt, hogy első a biztonság.
A légzőizmok erősítéséről szóló oktatóvideó dr. Losonczy György egyetemi tanár szakmai vezetésével a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának és Fizioterápia Tanszékének közreműködésével készült.
A kis Réka családjában mindenki nagyon szeretett kirándulni. Szülei, Apuka és Anyuka, gyerekkorukban sokat járták az erdőt, így Rékának volt kitől örökölnie a természet szeretetét.
De hiszen - gondolhatja az egyszeri szülő - , a programok, az iskolai tudnivalók, a tanítás nélküli munkanapok  dátuma, az információk átjönnek e-mail-ben is az osztály levelezési listájára. A nebuló jegyeit, hiányzásait, beírásait  látjuk az E-naplóban. (Természetesen a gyerek belépési kódjával) Az ebédbefizetés online zajlik, nem kell már havonta sorba állni a gazdasági iroda előtt. Az osztálypénzt átutaljuk. A közösségi médiában nem is napra, hanem percrekész csoportja van az osztálynak. Lehet, hogy a szülői értekezletnek, mint műfajnak leáldozóban van a napja, és az online szülői ennek a hanyatlásnak a köztes állomása?
Janusz Korczak lengyel pedagógus, író, orvos, társadalmi aktivista, aki háromszor is megtagadta, hogy a saját életét mentse.
Szülőként legtöbbször rengeteg bizonytalanságot élünk át gyerekeinkkel kapcsolatban. Örök kérdések: mit kell tennünk, hogy sikeres felnőtt váljon belőlük, érvényesüljenek az életben és még boldogok is legyenek? Vekerdy Tamás egyik zsenialitása ebben rejlik, hiszen gondolatait olvasva a bonyolult átláthatóvá, a félelmetes kiismerhetővé, a nehéz egyszerűbbé válik. Összegyűjtött idézetei olyanok, mint egy modern Füves könyv tanításai: feltöltenek, inspirálnak, utat mutatnak...
Manapság a családok átlagosan 2-3 gyermeket vállalnak, bár egyre népszerűbbek és gyakoribbak az 4-5-6 gyerekes nagycsaládok is. Olyanról azonban, hogy valakinek 69 gyermeke legyen, nem sokan hallottunk...
Decemberben az Országgyűlés 135 igen, 55 nem és 5 tartózkodó szavazattal megszavazta az azonos nemű párkapcsolatban élő és egyedülálló személyek örökbefogadását megnehezítő törvénymódosítást. A törvény ugyan csak március elsején lép hatályba, de a hatóságok már most akadályozzák a meleg örökbefogadni vágyókat.
Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.
Részlet Dr. Tóth Emese: ORGAZMUS SERVICE/Orvosi Gyakorlati Szexológia című könyvből.
Gyakran hallunk a kognitív- és viselkedésterápiáról, például bizonyos lelki zavaroknál (szorongás, fóbiák, kényszerek, pánik, gyermekkori szorongásos betegségek, viselkedészavarok, rossz szokások, sérült gyermekek rehabilitációja, stb.) többnyire elsőként választandó módszer. Mi a lényege, miért olyan hatásos és igaz-e, tudományosan bizonyított és mérhető? Többrészes sorozatunkban körbejárjuk a témát és megvizsgáljuk, nekünk felnőtteknek és gyerekeinknek miben segít, továbbá melyek a leggyakoribb tévhiteink a technikával kapcsolatban?
A szülők többsége egyetért velünk abban, hogy a zenei ismeretek az általános műveltség része, a zenével való kapcsolat jelentősen hozzájárul a gyermek érzelemvilágának fejlődéséhez. Kodály Zoltán azt vallotta, hogy a zenei nevelés legkézenfekvőbb módja a gyermek saját testének hangszere, vagyis az énekhang, amit az iskolai énekórákon a maga szintjén megtanul használni. Mi is egyetértünk iránymutatásával, az iskolai énekórák korlátozott lehetőségei által biztosított zenei nevelésnél azonban többet tehetünk.
1 évesnek főzni nem könnyű, hiszen már sok alapanyaggal megismertettük, kialakult egy bizonyos ízlésvilága, és előfordul, hogy nagyon válogatósak. Az én kisfiam is éppen a fényevős korszakát éli, így be kellett vetnem pár trükköt annak érdekében, hogy normálisan egyen. Mutatok most 4 olyan receptet, amik nagy valószínűséggel még a rosszabb napokon is lecsúsznak majd.
Gyurma, katicabogár, cigarettacsikk, zsírkréta, macskatáp, wc papír, giliszta, legó. Ez csak néhány azok közül a tárgyak közül, amelyeket gyerekek nyeltek le. A veszélytelenebb kategóriából. Sajnos gyakran előfordul, hogy biztosítótű, gyógyszer, ecet, hígító, alkohol, vagy elem kerül a szervezetükbe. Hogyan előzzük meg ezeket a baleseteket és mit tegyünk, ha baj van? Mikor és hova forduljunk orvosi segítségért? Dr. Varga Károly gyerekorvost kérdeztük.
Kiváló sportoló, csodálatos anyuka és remek feleség. Olimpiai győzelme miatt az egész ország büszke rá. Természetesen szeretne duplázni, és ezért mindent meg is tesz. Keményen edz, de közben arra is odafigyel, hogy rengeteg minőségi időt tölthessen a másfél éves gyerekeivel. Keveset alszik, mégsem fáradt. Élete legboldogabb időszakát éli. Hogy tud minden területen helyt állni? Erről beszélgettünk.
A gyermekkorban kialakult tompalátás legtöbbször befolyásolhatatlan látásromlás, ezért annak megelőzését a legkomolyabban kell venni. A szülő feladata és felelőssége, hogy segítsen - akár az egészen pici - gyermekének, és az őt körülvevő közösségnek megérteni, hogy a kezeletlen tompalátás az egész felnőttkorra kihat, és életre szóló látásproblémával jár.
Az elmúlt 20 évben 450 gyerek halálát okozta, hogy felborult tévéállvány, fiókos szekrény vagy más instabil bútor alá szorult, számolt be róla a napokban a CBS amerikai televíziótársaság. Szakemberek szerint a bútorgyártók mellett a szülők felelőssége is az otthoni tragédiák megelőzése. Cikkünk végén mutatunk mi is néhány tippet!
A babák általában 6-7 hónapos korukban elkezdenek kúszni, majd 8-10 hónapos koruk körül mászni, és végül elindulni. Ez az általános. Vannak azonban olyan gyerekek, akiknél a mászás kimarad, és felállás után egyből járni kezdenek. Mi a baj ezzel?
Kíváncsiság? Féltés? Számos oka lehet annak, hogy megfordul a fejedben, hogy beleolvass-e a gyermeked naplójába.
Amikor hazaérek a munkából, az első nyom a tornacipője - az időjárást teljesen figyelmen kívül hagyó darab, vászonból és egyénien. Rögtön keresztben az ajtó előtt, az egyik fele állva, a másik oldalt dőlve. Esetenként más, már ismert cipők társaságában.
Bianka lombikbébi programban fogant. Három embriót ültettek be az édesanyja hasába, amiről a szülők nem szóltak senkinek. Biki - mikor elkezdett beszélni - elmesélte, hogy emlékszik rá, milyen jó volt az anyukája pocakjában, de volt ott még két sejtecske, akik elmentek, pedig nyújtotta feléjük a kezét. Azt is elmondta, hogy ő nagyon kapaszkodott, így tudott csak megmaradni. És Biki valóban nagyon akart élni, hisz súlyos szívrendellenességgel született...
Kisgyerekes szülőként gyakran görcsbe rándul a gyomrod, amikor azt hallod, hogy a kamaszkorral mennyire megváltozik a gyermek, mennyire nehéz lesz vele együtt élni? Ahelyett, hogy előre aggódsz, inkább készülj fel rá! Mutatjuk hogyan!
Ha megtiltom, rossz anya vagyok? Ha megengedem, annak beláthatatlan következményei lesznek? Mégis mit tegyek? Mi van, ha begyullad? Ha megbánja? Ha elrontják? Számtalan kérdés. A válaszokban Hetyei Tamás, az egyik budapesti tetoválószalon tulajdonosa és Szalai Katalin klinikai szakpszichológus segítenek.
Egy fiatal nő és férje, 11 gyermeket nevel, de azt szeretnék, hogy családjuk addig szaporodjon, míg 105 biológiai gyermekük lesz. Persze a tervbe béranyákat is bevonnak, így tíz hónap alatt akár 10 gyerekkel is “bővülhet a család".
Nincs olyan ember, akit valamilyen formában ne érintene, érintett volna a párkapcsolatok témája, -kit közelről, mélyebben, érzékenyebben, kit távolról, felületesen- mégis úgy látom, hogy ennek ellenére nagyon kevés az olyan megalapozott ismeret ebben a témában, ami a hétköznapi szinteken is hasznosítható lenne. Pedig ha tisztában lennénk legalább a fő jellemzőivel, mérföldköveivel, fejlődési szakaszaival, akkor sokkal könnyebb lenne felismerni, megérteni, hogy adott esetben mi és miért is történik velünk, amikor közelebbi (pár)kapcsolatba kerülünk valakivel...
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media