SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ünnepi asztaldíszek mikulásvirággal - Praktikák és ötletek DIY dekorációkhoz

Családinet [cikkei] - 2023-12-20
Akár egy adventi kávézásra vagy egy gyertyafényes karácsonyi vacsorára készülünk, az ízletes falatok mellett az is fontos, hogy hangulatos asztalt ülhessünk körbe. A mikulásvirág különleges színeivel igazán egyedi asztaldísz lehet, íme néhány ünnepi DIY dekorációs ötlet a Stars for Europe szakértőitől.
Ünnepi asztaldíszek mikulásvirággal - Praktikák és ötletek DIY dekorációkhoz

Gazdag asztaldísz piros, arany és bronz színekben

A mikulásvirág élénkpiros színe remekül érvényesül ebben az arany és bronz árnyalatú kompozícióban. Cserepes növényként, más díszekkel kombinálva, vagy akár vágott virágként almába helyezve, a mikulásvirág feldobja az ünnepi asztalt. Ez a dísz még szebben mutat, ha hozzáadunk néhány szál mocsári magyalt és szárított őszi levelet, ezzel is kiemelve a mikulásvirág élénkpiros leveleit.

Asztaldísz piros, arany és bronz színekben

DIY ötlet: mikulásvirággal díszített gyertyatartók

A házilag barkácsolt mikulásvirág gyertyatartók elkészítése könnyű és gyors.

Amire szükség lesz: mini mikulásvirág, arany színű csillám, ragasztó, fagyasztott alma, gyertya, tüskés gyertyatartó, kémcső, moha, arany színű kézműves drót, zöldséghámozó, narancs, piros színű díszszalag és gombostű.

Elkészítése: a mikulásvirág tartójának elkészítéséhez először is ki kell lyukasztani a szárat, majd pedig a ragasztóval körbe kell kenni a lyukat. Ezután a ragasztót fedjük be az aranyszínű csillámmal, a felesleget pedig rázzuk le róla. Végül helyezzünk egy kémcsövet a lyukba, töltsük fel friss vízzel és tegyük bele a vágott mikulásvirágot.

A gyertyatartó elkészítéséhez először óvatosan vegyük ki a mini mikulásvirágot a cserépből, fedjük be a gyökérlabdát mohával és rögzítsük a kézműves dróttal. Tipp: mindenekelőtt öntözzük meg a növényt, hogy a gyökérlabda nedves legyen. Utolsó lépésként tegyük rá a mohával befedett gyökérlabdára a tüskés gyertyatartót.Tekerjük a piros díszszalagot a narancs köré, kössünk masnit a tetejére és rögzítsük a gyümölcsaljára a gombostű segítségével. Végül rendezzük el az asztalon a házi készítésű mikulásvirágtartót és gyertyatartót egyéb díszekkel kombinálva, például naranccsal és almával.

Mikulásvirággal díszített gyertyatartók

Pompás rózsaszín vágott mikulásvirág, mint asztali dekoráció

Annak érdekében, hogy az ünnepi asztal teljes fényében tündökölhessen, érdemes elhelyeznünk néhány rózsaszín vágott mikulásvirágot. Az aranyszínű vázák és poharak, a csillogó karácsonyi díszgömbök, a gyertyák és a fényfüzérek tökéletesen kiegészítik a virágunk színeit. A mikulásvirágot kiegészíthetjük mocsári magyallal és eukaliptusz levelekkel, sőt, vendégeink tányérjára is nyugodtan helyezzünk további vágott szárakat.

Rózsaszín vágott mikulásvirág asztali dekoráció

Elegáns asztali dekoráció krémszínű mikulásvirággal

Ebben az elegáns asztali dekorációban tökéletes kontrasztot alkotnak a zöld árnyalatok és a krémfehér mikulásvirág árnyalatai, vendégeink tányérján pedig különösen jól mutatnak. Tipp: a szárak végét tekerjük be zöld virágszalaggal vagy helyezzük vízzel teli kémcsőbe, hogy elkerüljük a szennyeződéseket.

Asztali dekoráció krémszínű mikulásvirággal

Mikulásvirág asztaldísz skandináv stílusban

Ezt az elegáns, skandináv stílusú dekorációt a krémszínű mikulásvirág, a mocsári magyal, a mocsári eukaliptusz, a nagy flamingóvirág és a keskenylevelű cukorbokor teszi igazán különlegessé.

Skandináv stílusú asztaldísz

További információk és mikulásvirág dekor-tippek itt találhatók: https://starsforeurope.com/hu/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja