Receptek

Steiner Kristóf a vegánok ősi "előhírnökei", az inkák kultúrája előtt tiszteleg két hagyományos, mégis újragondolt étellel. A gasztroguru és újságíró az Inti Raymi, vagyis a Napünnep alkalmából készítette el a Lima bab humuszt és az inka kukorica & avokádó salátát Az Inkák Aranya kiállításon.
Élő nyuszit ajándékozni Húsvétra nagyon rossz ötlet. Az ünnepi vacsoránál sülve felszolgálni sem túl ízléses... Egy módon azonban mégis az asztalra kerülhetnek a kedves, húsvéti állatok: sütik, kekszek, torták formájában! Mutatunk 10 ötletet, hogy csináld.
Nincs időd munka után - vagy épp pici babával a karodon - esténként órákon át ácsorogni a tűzhely mellett? Ha odafigyelsz a megfelelő alapanyagokra, néhány szendviccsel teljes értékű, tartalmas, egészséges és vitamindús lehet a vacsora - ráadásul percek alatt elkészül!
Minden szülő hajlamos pánikba esni, ha azt tapasztalja, hogy páréves csemetéje csak piszkálja az ételt, vagy egyszerűen eltolja magától a tányért. Ilyenkor automatikusan jön a kérdés: mit csinálok rosszul? Kéretlen tanácsokért elég a játszótérig menni, de most végre megbízható szakmai forrásból kaphatsz segítséget. A most hétvégi BabaMama Expo és KidExpón Galló Nóra a Lidl dietetikus szakértője izgalmas színpadi bemutatókon mutatja be villámgyors és egészséges tízórai és uzsonna receptötleteit, ingyenes tanácsadásain pedig személyre szabott segítséget nyújt a szülőknek. Hangolódásként próbálj ki néhányat a receptekből, az ország legnagyobb várandósoknak és kisbabás-kisgyerekes szülőknek szóló rendezvényén pedig less el még több ötletet a szakembertől.
A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2018-ban a levendulát választotta az Év Gyógynövényének. A levendula kedvező hatásairól és gasztronómiai felhasználásáról Rajcsik Enikőt, a Budai Allergiaközpont dietetikusát kérdeztük.
Gyerekkorunk kedvenc strandkajája: így készül az igazi retro lángos a nagymama receptje alapján.
A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek. A gyerekek nagy kedvencét, a pudingot egészségesebb desszertté tehetjük, ha gyümölcsöt is hozzáadunk, majd - ebben a korban már - megbolondíthatjuk egy kis mogyoróval is. Figyelem: a mogyoró erős allergén; csak akkor add a picinek, ha biztosan tudod, hogy nem allergiás rá! Kezdetben kis mennyiséggel vezesd be gyermeked étrendjébe.
Nem kell már sokat várnunk, hogy végre búcsút mondhassunk a téli szürkeségnek és belevessük magunkat a tavaszi pezsgésbe. Hogy könnyebben lendüljünk formába a tavaszi hónapokra, íme néhány isteni finom és egészséges desszertrecept Rákos Lilitől, a Miss Balaton 2017-es királynőjétől, valamint Dukai Reginától, a szépségverseny egyik tanácsadójától, amelyekkel bűntudat nélkül engedhetünk a csábításnak.
Mi a hozzátáplálás menete? Mikortól adhatunk tejet a babának? Hogyan vehetjük észre az ételallergia tüneteit? Miből álljanak az első falatok? Tudj meg mindent a hozzátáplálásról és válogass a finom, egészséges baba receptek között!
A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek. A 18 hónapos babának már adható ananász, ami gazdag C-vitaminban, s található még benne folsav és kálium is. Finom íze miatt a gyerekek is szívesen fogyasztják - ez a fogás az egész család nagy kedvencévé válhat!
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.