Baba receptek 10-11 hónapos kortól: Bababarát paradicsomos káposzta

Családinet - 2018-01-03
A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek.
Az "extra" hozzávalóknak köszönhetően ez a változat kevésbé okoz puffadást, mintha csak önmagában a káposzta lenne a tányéron.
Baba receptek 10-11 hónapos kortól: Bababarát paradicsomos káposzta

Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
 

Hozzávalók:
 

  • fél fej káposzta
  • fél fej hagyma
  • 2 db alma
  • 1 db krumpli
  • paradicsomlé


Elkészítés:

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, az almát és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A hozzávalókat kevés vízben feltesszük főni és egy picit megsózzuk, majd pár perc múlva hozzáadjuk a paradicsomlevet, egy kis nyírfacukrot. Utóbbiból nem kell túl sok, mert az alma már önmagában is ad egy édes alap ízt. Addig főzzük, amíg az összetevők meg nem puhulnak. Végül villával összetörjük, vagy botmixerrel pépesítjük az egészet.

Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg 
hozzátáplálási táblázatunkat!
 

További receptjeinket itt találod: Baba receptek



A cikket lektorálta:
 

 
Makay Zsuzsa

Makay Zsuzsa

 

Védőnő, családterapeuta

 
 

Fotó: Max Pixel

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media