SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családcentrum Alapítvány - megjelent cikkei

Hatszín Teátrum: Hamarosan újra nyitunk

Hatszín Teátrum: Hamarosan újra nyitunk

Bár a Budapest belvárosában az elmúlt három és fél évben sikeresen működő Hatszín Teátrumot a 2020-as járvány nehéz helyzetbe hozta, s ezért jelenleg ideiglenesen szünetelnek az előadások, a tulajdonosok elszántak abban, hogy a színház hamarosan megnyissa újra kapuit - áll a fenntartók által kiadott közleményben.
Morzsák a dadogásról

Morzsák a dadogásról

A dadogás olyan pszichoszomatikus zavar, melynek egyik jellegzetes fő tünete a beszédet érinti, mikor a beszéd folyamatossága megszűnik, s a dadogó nem, vagy nehezen tudja elkezdeni a beszédet, esetleg görcsösen elnyújtja a kezdő hangot, vagy leggyakrabban a szavak elején álló hangot, szótagot, ritkábban az egész szót megismétli. Előfordulási gyakorisága társadalmunkban 1%, s 3-szor gyakrabban jelenik meg a fiúknál (férfiaknál), mint a lányoknál (nőknél) feltételezhetően a nemi különbségek miatt. Kialakulása 30%-ban az intézményváltással esik egybe, s a gyermekek 4 éves koráig a fele, 6 éves korig a 75%, 12 éves korig általában 100%-ban megjelenhet.
Tudatos gyermekvállalás

Tudatos gyermekvállalás

Mai rohanó és egyben fejlett világunkban mikor igyekszünk mindent megtervezni, beosztani az időnket, felvetődik a kérdés, vajon hogyan viszonyulunk a gyermekvállalás kérdéséhez, illetve a gyermekneveléshez? Ebben is igyekszünk tudatosak lenni, vagy a gyermekekkel kapcsolatosan hagyjuk, hogy az érzelmeink vezéreljenek, irányítsanak minket? Vagy csatlakozunk a "gyermeket nem vállalók" táborához?
Objektíven a gyermekek viselkedéséről, avagy a videotréning módszer bemutatása

Objektíven a gyermekek viselkedéséről, avagy a videotréning módszer bemutatása

Gyakran tapasztaljuk pl.: az óvodában vagy az iskolában "panaszkodnak" a gyermekünkre, hogy szemtelenül viselkedik, nem fogad szót, bántja a többieket, stb. holott otthon vagy a játszótéren soha nem tapasztalunk ehhez hasonlót. Vajon, hogy lehet ez? Mi történhet ilyenkor? Ezekre a kérdésekre ad objektív választ a videotréning módszer, mely egy rövid, intenzív, segítő-fejlesztő eljárás.
Az autizmusról dióhéjban

Az autizmusról dióhéjban

Autizmussal élő gyermek a családban? És mi lesz az ép testvérével? Vajon, hogy éli meg a figyelem hiányát és testvére eltérő fejlődését?
Karrier vagy Család

Karrier vagy Család

Siker, pénz, csillogás... Ez az élet értelme! Hangzik el egyre több ember szájából. De mi lesz a gyerekvállalással? Hisz az derékba törheti a karriert!
A szerkesztő ajánlja