A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Zaka Dóra


Zaka Dóra
pszichológus, pár-és családterapeuta jelölt, tanácsadó szakpszichológus jelölt, OH-kártya instruktor

Elérhetőségeim:
Honlap: https://www.relation-ship.hu/
Facebook: Relation-Ship párterápia és családterápia (kifejezetten a párterápiás és családterápiás szolgáltatáshoz)
Zaka Dóra pszichológus (saját pszichológusi Facebook oldalam)
Email: info@relation-ship.hu és zakadorapszichologus@gmail.com
Telefon: +36 20 970 4522
Rendelési helyszínek:
  • 8000 Székesfehérvár, Szepesi utca 9.
  • 1071 Budapest, Peterdy utca 31.
  • illetve online

Zaka Dóra eddig megjelent cikkei

Így fejlődik egy párkapcsolat. Ti melyik szakaszban jártok?

Így fejlődik egy párkapcsolat. Ti melyik szakaszban jártok?

A párkapcsolatokról általánosságban véve elmondható, hogy egy adott fejlődési útvonalat követnek, amely összesen négy szakaszban zajlik a mindent átható szerelemtől a konfliktusokon át a megnyugvásig. Nagyon gyakori, hogy egy-egy ilyen szakaszátmenetnél merül fel a párterápia igénye, hiszen többféleképpen is el lehet akadni a váltásban.
Öt boldogságfokozó tipp a mindennapokra!

Öt boldogságfokozó tipp a mindennapokra!

A boldogsággal kapcsolatos kutatások bebizonyították, hogy boldogságunk: - 50%-ban genetikai és biológiai okokon múlik (hívhatjuk akár boldogságra való hajlamnak is) - 10%-ban függ a minket körülvevő hatásoktól, körülményektől (sok egyéb mellett ide tartozik az anyagi helyzetünk, szociális hálónk, akár külső megjelenésünk.) - 40%-ban mi magunk felelünk érte, hozzáállásunkkal, viselkedésünkkel. Ez egyben azt is jelenti, hogy számtalan dolog van, amit mi magunk tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat. Nézzünk is meg pár ötletet ehhez!
Karácsony stresszmentesen? Lehetséges!

Karácsony stresszmentesen? Lehetséges!

Az ünnepek sokak számára jelentik egyúttal a stressz és a rohanás időszakát is. Érthető, hiszen a médiából már októbertől özönlik felénk a sok karácsonyhoz kapcsolódó inger, nem is beszélve arról a rengeteg reklámról, amivel elárasztanak minket. Ezek - tudatosan vagy tudattalanul is akár - belsővé tudnak válni, arra késztetve, hogy vásároljunk sokat, akár sokkal többet is mint terveztük, és pörögjünk, rohanjunk, készülődjünk megállás nélkül. Adok nektek most néhány tippet a megnyugváshoz, hogy idén máshogy legyen!
7 otthoni program pároknak karantén idejére

7 otthoni program pároknak karantén idejére

A jelenlegi pandémiás helyzet sok szempontból megnehezíti mindannyiunk életét, nem kivétel ez alól a párkapcsolat mindennapjainak menedzselése sem. Sok hozzánk járó párnál látjuk, hogy a jól bejáratott rutinjuk most felborult, hiszen a közösen eltöltött idő lehetőségeit nagymértékben limitálják a fennálló korlátozások.
Hogyan neveljem a párom gyerekét, ha én vagyok a "gonosz mostoha"?

Hogyan neveljem a párom gyerekét, ha én vagyok a "gonosz mostoha"?

- merül fel gyakran a kérdés a mozaikcsaládban élőkben, vagyis azoknál, ahol egy háztartásban él a pár két tagja és legalább egyiküknek van korábbi kapcsolatból gyermeke. Izgalmas felvetés és egyben felmerül a kérdés egy másik változata is: "neveljem-e a párom gyerekét, ha én vagyok a "gonosz mostoha"?". Hogyan lehet a lehető legkonfliktusmentesebben menedzselni ezeket a helyzeteket? Nézzünk néhány szempontot ehhez.
"Ideális korkülönbség a párkapcsolatban?" - Ugyan!

"Ideális korkülönbség a párkapcsolatban?" - Ugyan!

Sokakat foglalkoztat, hogy mégis mennyi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban. Valakit azért, mert párja idősebb vagy fiatalabb, másokat azért, mert az ismerősi körükben van olyan pár, ahol nagy korkülönbség jelenik meg. Utóbbi esetben előfordul, hogy a kérdés azért merül fel, hogy felmérjék és kialakítsák saját hozzáállásukat, illetve az is lehet, hogy előítéleteik alátámasztására szeretnének konkrét számokat hallani. Cikkemben nem azt a bizonyos számot keresem, sokkal inkább a korkülönbség különböző aspektusaira és közvetett hatására szeretnék rávilágítani.
Mihez kezdjünk a testvérféltékenységgel?

Mihez kezdjünk a testvérféltékenységgel?

A testvéri kapcsolat a legfontosabb emberi kapcsolatok közé tartozik. A családunk az, ahol megtanuljuk, mik is a világban való működés alapvető elvárásai, mégis, vannak olyan részei ennek, amit szüleinkkel nem gyakorolhatunk.
A megcsalás és a megbánás három szintje

A megcsalás és a megbánás három szintje

Ha megcsalás vagy "félrelépés" üti fel a fejét egy párkapcsolatban, az szinte mindig nagy krízist okoz. Az addig biztonságosnak tűnő párkapcsolat hirtelen meginog, és gyakran minden megkérdőjeleződik. Számtalan kérdés jelenik meg a megcsalt félben: mióta tart? Már akkor is tartott, amikor nyaralni/vacsorázni voltunk és jól éreztük magunkat együtt? Miért tette ezt? Én rontottam el valamit?
Ezért fontos, hogy tudj nemet mondani a gyermekednek

Ezért fontos, hogy tudj nemet mondani a gyermekednek

Párterápiás üléseink során gyakran hoznak elénk olyan vitás kérdéseket, amelyek a gyermekneveléshez kapcsolódnak. Sok helyről sokféle nyomás nehezedik a szülőkre: mindenki tudja, hogyan "kell" "jól" csinálni, de sajnos ebben nem értenek egyet.
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja