SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Varsányi Valentina


Varsányi Valentina
lakberendező, home stager

Elérhetőségeim:
Tel.: 06-20/252-27-11
Honlap: https://harmonialakberendezes.hu/
Facebook: Harmónia Lakberendezés
Instagram: @harmonialakberendezes

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Szürke padló

Üdvözlöm! szürke laminált padlós lakást mivel tudnék feldobni? nem szeretem a rikító, színes tárgyakat, ezért azokat kihagynám. A szürke padló nagyon tetszett a képeken, de most, hogy megcsináltattam, már nagyon lehangolónak tűnik tőle a lakás. szőnyeget sem szeretnék, mert kutyám van. milyen színű bútorokkal tehetném barátságosabbá? köszönöm
Kedves Kérdező,
A szürke szín önmagában valóban rideg tud lenni, főleg, ha valamilyen hidegebb árnyalatút sikerült választani. De nem kell megijedni, nincs minden veszve.

A szürke tereket meleg színekkel szoktuk "felmelegíteni", napsárgával, meleg barnákkal például.

Mivel - mint írta - az élénk színek nem jöhetnek szóba, és a kutyus miatt szőnyeget sem szeretnének, valóban én is a bútorokkal, illetve a textilekkel vinnék melegséget a térbe.

A szürke nagyon jól működik meleg barna színekkel és azok árnyalataival. A bútorok készülhetnek akár sötétebb barna (dió) bútorlapból. Ha még kanapévásárlás előtt állnak, akkor javaslom, hogy az ne szürke legyen, hanem bézs, tejeskávé, csokoládé szín. Ha esetleg a kanapét már megvették, és netán pont szürke, akkor a dekor függönnyel és az ugyanabból az anyagból készült díszpárnákkal javíthatunk a tér hidegségén. Vihetnek színt a térbe egy szép tapétával is. A tapétát össze szoktuk hangolni a dekor függönnyel és a díszpárnákkal.

Ha bútorlapot, kanapét, textileket választanak, javaslom, hogy vigyenek magukkal egy kisebb darabot a parkettából (biztos maradt néhány darab), és mindent nézzenek hozzá, hogy a színárnyalatok passzoljanak.

Ami még nagyon fontos, a világítás. Az otthonokba meleg fényű fényforrásokat szoktunk javasolni. Ezek a 3000 K színhőmérsékletű fényforrások. A 4000 K felett már hideg fényekről beszélünk, ezt inkább fürdőben, irodákban szoktuk használni. Érdemes ellenőrizni a már bent lévő fényforrások színhőmérsékletét (a csomagoláson, vagy annak hiányában az interneten a lámpa típusa alapján).

Remélem, tudtam segíteni, de ha bármi kérdése maradt még, nagyon szívesen segítek!

Varsányi Valentina
2021-08-27 10:34:43
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja