SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szőke Melinda


Szőke Melinda
Gyógypedagógus

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.terapia.imtbt.hu

Témakörök

összes téma      asd     beszéd     diszkalkulia     diszlexia     étkezés     finommanipuláció     iskola     képzés     korai fejlesztés     megkésett beszédfejlõdés     mozgás     mozgásfejlesztés     mozgásfejlõdés     nevelés     pszichológus     viselkedésterápia  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Mozgásfejlesztés

Kedves Melinda!
Kisfiam 34 hetes, lassan 8 hónapos.
Forgása az átlaghoz képest később kezdődött, 6 hónap után 1-2 héttel, de azóta is csak hanyattról hasra fordul,vissza csak segítséggel. Ülni magától nem tud. (nem is erőltetjük)
Viszont már mászó pózban (térden) rugózik előre-hátra, ill. már fekvőtámasz pózba is felemeli magát. Kúszni nem szokott, csak körbe forog a játszószőnyegén, vagy hátrafelé löki magát.
Kézzel tevékenyebb,mint lábbal, de azt vettem észre,hogy páros lábbal-kézzel próbálkozik, amivel csak előre huppan vagy eldől.
Kérdésem, hogy hogyan fejleszthetném a mozgását,hogy ráérezzen a dolgokra,meginduljon nála a fejlődés? Azonkívül,hogy hasról visszafordulni segítek neki, napjában többször forgatom meg. Váltott kézemeléseket csinálok neki és ellentétes kar-láb érintést. Ezeket pár napja kezdtük el.
Vagy vigyük gyógytornászhoz?
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Hárs-Nagy Eszter
Kedves Eszter,
mivel a kicsi önálló helyváltoztatásra még nem képes, ezért mindenképp keressenek fel korai mozgásfejlesztéssel foglalkozó szakembert.
Akár konduktor, akár gyógytornász, aki a közelükben van.
Amennyiben Budapestiek, a FejlesztőHáz három helyszínen (XI., XX., IV. kerület) is működik.
Üdvözlettel:

Szőke Melinda
2015-07-27 17:23:35
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja