SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szőke Melinda


Szőke Melinda
Gyógypedagógus

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.terapia.imtbt.hu

Témakörök

összes téma      asd     beszéd     diszkalkulia     diszlexia     étkezés     finommanipuláció     iskola     képzés     korai fejlesztés     megkésett beszédfejlõdés     mozgás     mozgásfejlesztés     mozgásfejlõdés     nevelés     pszichológus     viselkedésterápia  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Kúszás páros kézzel

Kedves Melinda!

Kisfiam tavaly májusban született. Hasról hátra már pár hetesen fordult, hátról hasra pedig három és fél hónaposan. Még nem volt négy hónapos, amikor kúszni kezdett először körbe-körbe, mint az óramutató, majd pedig hátrafelé. Öt és fél hónapos kora óta már gyorsan és sokat kúszik mindenfelé a lakásban, ahol majdnem mindenhol parketta van. Ekkor kezdte a mászáshoz szükséges tartásba emelgetni magát, ezt a tartást az idő előre haladtával egyre tovább tartotta ki. Hét hónaposan négykézlábra állt, és a fenekét a magasba tolta, és kezdett el mászni, de ezt csak nagyon ritkán teszi, ha olyan felületre (pl.: szőnyeg) ér, ami kevésbé optimális a kúszáshoz. Nem sokkal később sikerült neki állásba felhúznia a magát, azóta bútorok mellett oldalazva jár.
Most jutott tudomásomra, hogy gyanújel, ha a kúszás nem váltott kézzel-lábbal történik, és sajnos esetében ez így van, páros kézzel húzza magát előre. Kell-e ezzel foglalkozni? Ha igen, mi a teendőnk?

Segítségét előre is köszönöm.
Kedves Kérdező,
Elég gyakran előfordul, hogy a gyerekek nem váltott kar-láb mozgással kúsznak. Arra "kell" figyelni, hogy sokat másszon. Az az esetek nagy részében helyesen kivitelezi a pici. Ha esetleg teljesen kimaradna a mászás, amit nem gondolnék a leírás alapján, akkor nagyobb korában sok mászós játékot játsszanak, menjenek sokat játszótérre.
Üdvözlettel

Szőke Melinda
2017-02-18 14:04:35
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja