SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szőke Melinda


Szőke Melinda
Gyógypedagógus

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.terapia.imtbt.hu

Témakörök

összes téma      asd     beszéd     diszkalkulia     diszlexia     étkezés     finommanipuláció     iskola     képzés     korai fejlesztés     megkésett beszédfejlõdés     mozgás     mozgásfejlesztés     mozgásfejlõdés     nevelés     pszichológus     viselkedésterápia  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Hason fekve nem tudja fordítani a fejét

Kedves Melinda!

Kisfiam 5 hónapos. 2 hónappal ezelőtt fordult hátról hasra. 3 héttel később már hason körkbe-körbe forgott.
De hasról hátra még nem fordul. A tenyerén vagy alkartámaszban szokott jobbra-balra ringatózni,mint ha már mindjàrt fordulna; de aztán megálln.
Mindig hanyatt fekve alszik. 3 napja a reggel kicsit hasra rakom és úgy alszik mellettem tovább,de nem merem sokáig ìgy hagyni,mert pl. ma is úgy fordított a fejét,hogy az ágynak arccal lefelé.
Úgy veszem észre,hogy hason fekve nem tudja annyira oldalra fordítani a fejet egyik irányba sem (hogy a fülén feküdjön).
Miket tudnék vele itthon csinálni?
Angliában élünk és Dévény tornára sajnos nem tudom elvinni.

Köszönettel!

Erika
Kedves Kérdező,
Minél többet kéne hason fektetni a kicsit. Otthon sajnos "csak" ennyit lehet vele tenni. Mivel sokat fekszik háton és úgy is alszik, valószínűleg másodlagosan a sok azonos testhelyzettől megrövidültek a nyakizmai, esetleg a fejbiccentő izom. Mindenképp javasolnám, hogy Pfaffenrot-féle manuális technikát (Angliában már vannak kollégák, akik ezt végzik), ennek hiányában valamilyen gyógymasszőrt, aki pici gyerekek kezelésében jártas.
Sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:

Szőke Melinda
2016-07-27 13:50:26
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja