SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szőke Melinda


Szőke Melinda
Gyógypedagógus

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.terapia.imtbt.hu

Témakörök

összes téma      asd     beszéd     diszkalkulia     diszlexia     étkezés     finommanipuláció     iskola     képzés     korai fejlesztés     megkésett beszédfejlõdés     mozgás     mozgásfejlesztés     mozgásfejlõdés     nevelés     pszichológus     viselkedésterápia  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

8 hónapos kisfiam még nem tud felülni

Üdvözlöm Melinda!
Kisfiam 8 hónapos, és még nem tud felülni, és ülve sem tartja meg magát ha felültetem, előre dől, majd eldől oldalra. Hintában, babakocsiban szépen felkapaszkodik, és tartja magát. Ez nem gond még? Védőnőm szerint nem, minden gyerek más, azt mondta ráér még felülni. Fiam egyébként egész napját szinte hason tölti, kúszik ( amit nem tudom h szabályosan csinál-e de halad :) ) forog minden irányba, és van mikor kinyomja a popsiját, és előre-hátra hintázik. köszönöm a választ!
Kedves Anyuka,
8 hónapos korban az nem elvárás, hogy önállóan fel tudjon ülni, viszont ültetve rövidebb ideig már tudnak ülni a gyerekek. Valóban minden gyermek más, ezért még 1-2 hetet "adhat" neki. Addig javaslom, hogy hintázzanak minél többet a játszótéren babahintában, vagy otthon egy lepedőben is hintáztathatják ketten az apukával/nagyszülőkkel a picit.
Ha ennek hatására sem javul az önálló ülés, akkor érdemes lehet megmutatni korai fejlesztéssel foglalkozó szakembernek, esetleg csoportos babatornára járni, vagy egy otthon végezhető feladatsort elvégezni. Ennek eldöntése egy vizsgálat után lehetséges.
Amennyiben Budapestiek, a FejlesztőHázban ajánlom a kollégákat.
Üdvözlettel:

Szőke Melinda
2015-08-05 22:39:51
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja