SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szabó Mónika Szamóca


Szabó Mónika Szamóca
Gyógypedagógus - pszichopedagógus, multidiszciplináris pedagógiai diagnoszta és fejlesztő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/592-08-14
E-mail: sz.monika@szamoca-gyermekcentrum.hu
Honlap: https://szamoca-gyermekcentrum.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

A vizsgától való félelem legyõzése

Kedves Mónika!
14 éves lány vagyok, közeleg a felvételi időszak, és rettenetesen félek már most. Féel, hogy elrontom, hogy nem vesznek majd fel és még szeptemberben nyelvvizsgám is lesz.Attól is félek, hogy a félelem miatt rontom majd el. Volt már ilyesmire példa.Hogyan tudnám ezt legyőzni?

Előre is köszönöm!
Kedves

Ne aggódj ennyire! Amit érzel természetes. Mindannyiunkban van ilyen egészséges félelem, amikor fontos dolgok előtt állunk. Ha úgy érzed ezek a félelmek blokkolnak, és nem tudsz majd teljesíteni, beszélj róluk szüleidnek, barátaidnak. Talán az ő gondolataik, tapasztalataik megnyugtatnak. Ha úgy érzed több támogatásra van szükséged, keress fel egy pszichológust, vagy pszichopedagógust, aki segít ebben a feszült időszakban, hogy a legjobbat hozd ki magadból.
Sok sikert kívánok!

UI: Szerintem jó úton vagy, a fiatalok ebben az életkori szakaszban még ritkán ismerik ennyire magukat, mint Te, még ritkább, hogy felvállalják félelmeiket és maguk kezdenek keresgéli a megoldást.:)

Szabó Mónika Szamóca
2017-07-26 14:31:33
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja