SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Nováky Rita


Nováky Rita
Szülésznő

Munkahelyem: a Kútvölgyi Kórház szülészete

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.szuleszno.hu

Témakörök

összes téma      hasfájás     hcg szint     missed ab     streptococcus     vesemedence tágulat  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Teherbeesés idejének kiszámítása

Üdvözlöm!
32éves vagyok, van egy 14hónapos kislányom és szeretnénk kistestvért. A ciklusaim 28naposak. December 4-én kellett volna megjönnie, 5-én pozitívat teszteltem, de 8-án sajnos görcsökkel, vérzéssel megszakadt a terhességem. Orvos 8-án látott, azt mondta minden rendben, babára utaló jeleket nem lát, csak egy 10mm-es tüszőt. Kémiai terhesség volt. Azt mondta próbálkozhatunk szünet nélkül. Most 6napja a terhesség tüneteit tapasztalom. Bő, fehéres nyák, puffadás, alhasi nyomásérzés, néha hányinger egyes illatoktól. Emellett sokszor begörcsöl a vádlim és sokat fáj a fejem. Még ha össze is jött a baba, nagyon korainak tartom ezeket a tüneteket. Megvárnám a teszttel, míg késik a menzeszem, de nem tudom, hogy honnan számoljam a 28napot. 4-étől, amikor meg kellett volna jönnie, 8-ától,mikor a vérzés megindult? És hogy lehetett 8-án 10mm-es tüszőm? Válaszát előre is köszönöm
Kedves Asszonyom,
nem tudom értelmezni azt, hogy mit jelent a "kémiai terhesség". Akkor pozitív egy teszt, ha HCG hormon jelenlétét észleli. Ezt pedig CSAK a megtermékenyített petesejt produkálja.
A fantázim pedig az, hogy amit látott az orvos tüszőt, az már egy olyan tüsző lehetett, amiből már kiszabadult a petesejt, szerencsésem meg is termékenyülhetett, de nagyon gyenge pozitivitást mutathatott, ezért lehetett a pozitív és a negatív teszt is egymást követően.
Nem kell számolgatnia, hanem egy korai ultrahang pontosan meg tudja mondani a terhesség korát. A várandósság jelei általában tényleg az 5-6 hét táján jelennek meg. A magzati méretekből az ultrahangos vizsgálta pontosan meg fogja mondani, hogy melyik időoontot kell alapul venni a várandósság számításához illetve ezzel összefüggésben a szülés várható időpontjához.
Üdvözlettel: Nováky Rita

Nováky Rita
2020-12-30 19:32:18
Olvasói értékelés: 5/4
A szerkesztő ajánlja