SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Nováky Rita


Nováky Rita
Szülésznő

Munkahelyem: a Kútvölgyi Kórház szülészete

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.szuleszno.hu

Témakörök

összes téma      hasfájás     hcg szint     missed ab     streptococcus     vesemedence tágulat  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Málnalevél tea és homeopátiás bogyók együtt

Kedves Rita!

Mi a véleményed a málnalevél teáról, és a homeopátiás bogyókról? Nem tudom, hogy a kettő együtt alkalmazható-e? Én málnalevél teára gondoltam, hogy azt szeretnék inni a 36. héttől. Igaz az orvsommal még nem beszéltem meg, azt sem tudom, meg kell-e, mert több kismama ismerősöm azt mondja, hogy az orvosok nem hisznek az ilyenekben. Viszont azt is hallottam, hogy a málnalevél tea mellett nem szerencsés magnéziumot szedni. Az én orvosom pedig javasolja a szedését végig, tehát nem csak a 36. hétig. Van köze a kettőnek egymáshoz? Tudom, hogy utólag nehéz eldönteni, hogy aki málnalevél teát iszik, homeós bogyót szed, és könnyen szül, hogy ezért vagy sem, de én szeretném kipróbálni, csak nem tudom melyiket.
Málnalevél és homeós mehet együtt? Köszönettel.
Kedves Kismama,
én szoktam ajánlani a málnalevél teát - ha az ízével meg tudsz barátkozni. Én magam utáltam, amikor várandós voltam, ezért kihagytam. Azt gondolom, hogy kicsit előkészítheti a szervezetet a szülésre.
A magnézium tabletta nem tudja visszatartani a szülést, ha tudná, akkor nem volnának korán érkező babák. Az orvosok nem szokták javasolni a szedését a 36-37. héttől, de ha görcsöl a lábad, akkor nyugodtan szedd. Mellé lehet schüssler sót vagy homeopátiás magnéziumot szedni.
A homeopátia alkalmazásában többfajta szemlélet is van. Én azt képviselem, hogy a homeopátiás szerek komoly gyógyszerek, nem csak "ártani nem árt, ha használ, az csak jó" szemlélet szerint alkalmazom. Ritkán, indokoltan, mint a komoly allopátiás gyógyszereket.
A homeopátiás szereknek az a lényege, hogy visszaállítják a szervezet megbomlott homeosztázisát (egyensúlyát). Az, hogy valaki várandós, az nem egy felbomlott állapot. Az is egyensúlyban lévő dolog, hogy valaki vár a szülésre. Nem kell feltételezni, hogy a méhszáj nem fog nyílni, vagy nem lesznek az összehúzódások elég eredményesek. A Caulophyllum és a cimicifuga, mit a várandósokkal szoktak szedetni, mind a rendszertelen és hatékonytalan fájások szerei, és ezeken kívül még van vagy nyolc-tíz szer.
Megkérdeztél, elmondom: szerintem nem kell szedni homeopátiát a harmadik trimeszterben. Érdemes megvárni a fájások beindulását, a szülés haladásán meglátni azt, hogy a fájások ereményesek-e, azaz nyílik-e a méhszáj, halad-e a szülés.Ha valamilyen megakadás van, aminek sokszor lelki okai vannak, akkor a sokfajta szerből a szülésznőd ki fogja tudni választani azt, amelyik a legjobban az akkori állapotodnak való.
Alacsony potenciálú Caulophíllumot érdemes beszerezni (5 ch), mert ez a szer jó indikátor arra, hogy a rendszeres jóslófájásokról eldöntsük, hogy ez egy induó szülés-e vagy csak egy átmenetileg rendszeres jóslófájások. Ha jóslók voltak, akkor az teljesen abbamarad, ha induló szülés, akkor a fájásokat ritmizálja, erősíti.
És érdemes a szülés utánra Arnica montana 30-as potenciált beszerezned, ami a szülés után vérzést - lochia- hamar csökkenti, és nagyon jó egyébként is mindenféle kisgyerekes sérülésre, puklira. Nálam a gyerekek bringás táskájában is mindig volt. Kérdés az, hogy eszükbe jutott-e használni :-)
Remélem, megkaptad a választ a kérdésedre.
Szép szülést kívánok neked!


Nováky Rita
2015-10-09 06:32:47
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja