SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Nováky Rita


Nováky Rita
Szülésznő

Munkahelyem: a Kútvölgyi Kórház szülészete

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.szuleszno.hu

Témakörök

összes téma      hasfájás     hcg szint     missed ab     streptococcus     vesemedence tágulat  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Köldökzsinór a baba nyaka körül

Kedves Rita!
A mai 36 hetes Uh leletemen ez áll:KZs fej-nyakszögletben 2x.Ez azt jelenti, hogy a köldökzsinór a baba nyaka köré van csavarodva?Mennyire veszélyes ez?Ilyenkor biztos császár lesz a vége??
Köszönöm mielőbbi válaszát
Egy aggódó kismama
Kedves Aggódó Kismama,
nem tudom, hogy ze mit is jelenthet - mármint szakmailag. A köldökzsinór nyugodtan lehet a baba nyaka körül, az egyáltalán nem biztos, hogy meg is feszül, hogy a babának bármi gondot is jelenthet. Még bőven van a babádnak ideje arra, hogy kikeveredjen belőle, sok idő, akár 5 hét is van a születéséig.
Nem tudom, hogy ki csinálta az ultrahangodat, a saját orvosod a gondozás alatt vagy pedig szonográfus. És mi volt a célja illetve a mondanivalója ezzel.
Remélem, nem azért, hogy megijedj...Mert sok baba születését kísértem úgy, hogy kétszer-háromszor a nyakán volt a zsinór, és minden probléma nélkül megszületett. A saját négy gyerekem közül is háromnak a nyakán volt, az egyiknek kétszer, és szépen, simán születtek és nagyszerű emberek lettek.
Azt üzenem, hogy ne aggódj. A császármetszés indikációja az anyai vagy magzati veszélyállapot lehet, ez a tény, önmagában nem veszélyállapot.
Nem tudom, hogy sikerült-e megnyugtatnom téged, Kérlek, beszélj a kezelőorvosddal is ezekről az aggodalmaidról és arról, hogy ő mit gondol erről az ultrahangos leletről.
Szeretettel

Nováky Rita
2015-10-09 19:48:06
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja