SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Nováky Rita


Nováky Rita
Szülésznő

Munkahelyem: a Kútvölgyi Kórház szülészete

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.szuleszno.hu

Témakörök

összes téma      hasfájás     hcg szint     missed ab     streptococcus     vesemedence tágulat  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Caulophyllum thalictroides Ch 30 homeopátiás bogyó

Kedves Rita!

Érdeklődnék a Caulophyllum thalictroides Ch 30 homeopátiás bogyóról. Holnapra vagyok kiírva. Barátnőm ezt a bogyót javasolta, ő ezt szedte. Azt mondta, hogy szülés előtt két nappal kezdte el szedni, naponta 5-öt, és be is indult a szülés, mire a kórházba ért 2 ujjnyira volt nyitva.
Próbáltam utána nézni az interneten, de nem találok róla sehol információt, csak annyit, hogy megkönnyíti a vajúdást, segíti a tágulást.
Nem írják le sehol hogyan kell szedni.

Önnek mi a véleménye erről a bogyóról? Gondoltam, hogy ha holnapig nem indul be magától a szülés, én is elkezdem szedni. Csak nem tudom hogyan szedjem. Jó lenne róla több információ.

Köszönettel.
Kedves Kérdező Kismama,
én sajátosan gondolkozom a homeopátiás szerekről. Ezek a gyógyszerek segítenek visszaállítani az egészségi állapotunkat, a homeosztázisunkat.
Az egy egyensúlyi állapot, hogy valaki várja a kisbabáját. és az is rendben van, semmi rendellenesség nincs abban, hogy egy nappal a terminus előtt még nem indult be a szülés.
Azt tapasztalaom, hogy ezek a szerek nem indítják be a szülést. Ha már beindult, akkor a homeopátiás szerek tudnak segíteni a haladásban, de a szülőszobán legalább nyolcféle szert lehet használni, különböző potenciálokban. Tehát nem csak a Caulophyllumot.
Érdemes megkérdezni, hogy a kórházadban mennyit lehet túl az időn tartani a kisbabát.
Az a tapasztalatom, hogy megindulás késlekedésének sokszor lelki okai vannak: nehéz az átlépés egyik helyzetből a másikba, olyan jó volt várandósnak lenni...félek attól, hogy fájni fog...félek attól, hogy tudok-e jó anyukája lenni...Csak azt írtam, ami hirtelen eszembe jutott. Ezernyi oka van. Érdemes akár ezekre ránézni.
Remélem, segítettem, illetve a véleményemet kérdezted, hát ez a tapasztalatom, nem a véleményem.
Szeretettel: Nováky Rita szülésznő, perinatális szaktanácsadó


Nováky Rita
2015-11-26 20:28:56
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja