SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Nemesvári Edit


Nemesvári Edit
Testnevelő, gyógytestnevelő, úszóedző

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/383-78-86
Honlap: http://www.maganuszas.hu

Témakörök

összes téma      fogyás     sérvmûtét után     túlsúly  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Derék erõsítése lumbágó esetén

Kedves Edit! Én egy 35 éves pár éve még mondhatni rendszeresen sportoló férfi vagyok. Kb két hónapja elhatároztam,hogy ismét rendszeresen mozgok majd. Futással kezdtem,majd konditerembe is eljártam kis ugrálókötelezéssel fűszerezve. A nagy lendületnek hála összeszedtem egy lumbágót. Most egy hete pihentettek és nem szteroid tipúsú gyógyszert szedek. Nagy fájdalmaim már nincsenek,de,ha sokáig állok még azért belehasít a fájdalom. A kérdésem az volna,hogy hogyan kezdjem el a derekam erősítését? Mikor kezdhetek el futni,vagy erősítő gyakorlatokat végezni? Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Jánosi Gyula
Kedves Gyula!

Mindenképpen orvosi konzulátációt javasolnék első körben a kezdési időpontról.
Bármikor is kezdi az erősítést, a fokozatosság elvét be kell tartani, különben kellemetlen sérülések lehetnek. Először mindig kis távokkal, kis súlyokkal, nagyon átgondolva, megtervezve rendszeresen. És a testünk jelzéseire is hasznos odafigyelni, pulzusmérés még több információval szolgál.
A vízben való mozgás, úszás, gyógyúszás (ha helyes a technika) nagyon nagy mértékben elősegíti a mély hátizmok erősödését, amelyeknek fontos szerepe van a tartásban. Hangsúlyoznám, hogy fontos a helyes technika, mert a különben a mozgás többet árt, mint használ.
Futás és erősítés mellett is javaslom az úszást, mint kiegészítő sportot, mert nem terheli meg az ízületeket. Hosszú távon pedig szinte ez az egyetlen sport, ami a legkevesebb sérüléssel megúszható (szó szerint) :-)

Nemesvári Edit
2015-05-31 14:13:45
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja