SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makay Zsuzsa


Makay Zsuzsa
Védőnő, családterapeuta

Témakörök

összes téma      alvászavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

glutén bevezetése babánál

Kedves Védőnő!

Köszönöm ismét a válaszát. Olyan jó hasznos tanácsokat szokott írni, nincs véletlenül saját oldala, ahol különböző témákról ír?

Most ismét megakadt a szemem egy válaszon, mégpedig azon, hogy nem ajánlotta soha a grízt. Érdekelne miért?

Úgy vettem ki a szavaiból, hogy a háztartási kekszet sem a legjobbnak tartja.

Ön mit ajánl glutén bevezetésére? Tudom, hogy ha már eszi a zöldségeket, akkor abba majd mehet kis liszt is, de addig míg nem? Mert azt naponta adni kell.
Itt még az is érdekelne, hogy hogyan kell emelni az adagot, mert mindig csak azt hallani, hogy fokozatosan.

Súllyal nincs gond, csak anyatejes baba, és nagyon szépen fejlődik. Mondta is a védőnő, hogy ha nem fogad el eleinte semmit, az sem lesz gond, mert neki nem azért kell adni már dolgokat, hogy hízzon.

Még valami eszembe jutott. Amikor szívesen eszik olyat, amit már evett, tehát nem először kóstolja, akkor addig lehet neki adni míg ő kéri?

Köszönöm.
Kedves Kérdező!

Köszönöm a dicséretet! :-) 42 év tapasztalatát osztom még Önökkel. Nincs bloggom, pedig néha hasznos lenne, gondoltam is rá, bíztatást is kapok, de ......

Grízt nem szoktam ajánlani: energia szegény, nem táplál, felfúj.

A háztartási keksz még mindig a legjobb megoldás a glutén adására. Lehet otthon is készíteni, receptje a neten, de mivel tojás is van benne 7 hónapos kor után érdemes sütni. Habár ki tudja, hogy a boltiban mi van.....

Lisztet, rántást a főzelékbe kell majd adni. Ennek mennyisége függ a főzelék mennyiségétöl. Nem kell naponta adni rántást. Aztán lehet habarni is 10 hótól.

Gyümölcsből a korának megfelelő mennyiséget érdemes adni. Inkább szóljon. A püre bevezetését már leírtam. Ehet többet is, ez is egyéni.

Üdvözöllel:

Makay Zsuzsa
2016-06-26 09:49:21
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja