SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makay Zsuzsa


Makay Zsuzsa
Védőnő, családterapeuta

Témakörök

összes téma      alvászavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Donor ivf

Kedves Védőnő!

Donorsejtes IVF segítségével lettem várandós. Ahol lakom, ez meglehetősen ritka, és úgy éreztem, hogy kicsit másképp is kezelnek miatta (sokszor a védőnő hozza fel a témát - szerintem már ok nélkül is). Most a 26. héten járok és úgy néz ki, el is költözünk. 

Mi az előírás, ha védőnőt változtatunk? Szükséges, hogy az új védőnő tudja, hogy donor IVF volt? Van hozzáférése ilyen jellegű orvosi anyagokhoz, ha ez nincs a kiskönyvemben? Milyen adatokat adnak majd át az új védőnőnek?
Szeretnék tiszta lappal indítani, hogy ne ez legyen a fő téma.
Köszönöm szépen a segítségét és a válaszát!
Üdvözlettel:
Nóri

Kedves Nóri!

Gratulálok és nagyon kellemes, panaszmentes várakozás kívánok!

Mi vezetünk egy várandós törzslapot, amibe minden adatot, leletet, tapasztalatot, látogatást beírunk. Mivel Ön nem természetes úton lett várandós, ezért veszélyeztetett is, melynek okát mindenképpen fel kell tüntetnünk a törzslapon. Amikor elköltözik, Önnek jelentkezni kéne az új kolléganőnél, aki a régi védőnőtől kikéri ezt a dokumentumot, amiben minden benne van - feltéve ha minden.....
Az új kolléganő biztosan meg fogja kérdezni, hogy mi hogyan és miért történt, mik az előzmények, aztán már csak Önököm múlik a további jó kapcsolat alakítása.

Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:


Makay Zsuzsa
2021-11-05 14:37:55
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja