SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Király-Szőcs Erika


Király-Szőcs Erika
Rajz-vizuális nevelőtanár, kreativitás fejlesztése játékokkal

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/313-67-84
E-mail: szszerika@gmail.com

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Játék választása mozgékony gyereknek

Kedves Szakértő!

18 hónapos a kisfiam, aki nagyon-nagyon mozgékony. Eljátszik egyedül is, de szereti a társaságot. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen mozgékony babát hogyan vegyek rá arra, hogy 10 percnél tovább megüljön az asztalnál (legyen szó akár rajzolásról, építésről vagy evésről). Mindennel eljátszik bent is. Az autókkal hosszú órákat eljátszik "egy helyben", de rajzolni vagy építeni, formabedobózni csak 10-15 percet jobb esetben. Szerencsére, illetve sajnos minden érdekli, ezért evés közben sem hajlandó néhány percnél többet megülni a székben. Ha sikerül lekötnöm a figyelmét, akkor kicsit tovább bírja, de már kezdek kifogyni az ötletekből.


Milyen játékokat javasolnál számára?

Segítségedet előre is köszönöm!

Alexa
Kedves Anyuka!

Ilyen korban természetes, a nagyfokú mozgékonyság. Inkább olyan játékokat kel neki kitalálni, amelyek kielégítik a mozgásigényét. (labdázás, kergetőzés, motorozás stb.) Ha kellően "elfárad", már nem lesz energiája arra, hogy evés közben "elmászkáljon". Érdemes sokat tartózkodni a levegőn, esetleg kis barátokat szerezni közösségi helyeken (játszótér, játszóház), mert a kortársi minta követés sokszor erősebb, a szülői iránymutatás. Az étvágy is jobb a sok mozgás után.
Nem szabad erőltetni semmit, ha autókkal szeret inkább játszani, akkor azt kell hagyni, de ki lehet találni sok fejlesztő játékot, csak az autókkal is. Pl: rendezze egyenes vonalba őket, vagy nagyság, esetleg forma szerint. Később nagyon jól tanulhatóak segítségükkel a színek, és lehet szerep-játszani is, megszemélyesítve az autókat.
A kisgyerekkor a nagyon gyors fejlődés időszaka, de nagyon eltérő is lehet egyénenként, ezért nincs recept arra, hogy mi a jó játék. Lehet akár egy egyszerű újságpapír is, ha a gyermek úgy dönt. Ismerek egy kislányt aki papírból babákat gyúr magának, pedig senki nem mutatta neki.

üdvözlettel:

Király-Szőcs Erika
2013-06-23 12:16:21
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja