SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Király-Szőcs Erika


Király-Szőcs Erika
Rajz-vizuális nevelőtanár, kreativitás fejlesztése játékokkal

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/313-67-84
E-mail: szszerika@gmail.com

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Arányos rajzolás

Kedves Szakértő!

26 éves vagyok, és nagyon szeretek rajzolni, nagyon tehetségesnek tartanak engem, és több országos és megyei versenyt is megnyertem már. De tudom h még messze nem a legjobb a tudásom. Sajnos nagyon sokat szenvedek, mire egy rajzzal elkészülök. Rengeteg időmet elveszi és bizonytalan vagyok. Talán az a legnagyon baj, hogy nagyon könnyen belemerülök a rajzba, és ilyenkor elvesztem az arányérzékem és kínkeserves méricskéléssel tudom csak az arányokat kialakítani. Ön mit tanácsolna nekem?
Köszönöm előre is:)
Kedves Érdeklődő!

Elég nehéz látatlanban tanácsot adni, de a megnyert versenyek mutatják, hogy jó irányban halad. A küzdés és a fáradozás akkor éri meg, ha nem válik szenvedéssé. Nem szabad hagyni elveszni az alkotás örömét. Azonban szerencsére sok feladat segíthet a helyes tér érzékeltetésben. Lehet például készíteni pár perces krokikat, egy egy beállításról - nagyon fontos betartani a kitűzött időt, pl. 5 perc. - Válasszon egy ön által kedvelt technikát, és készítsen gyors vázlatokat. Ez abban az esetben is segít, ha valamilyen elképzelt dolgot próbál megjeleníteni. Ha viszont már van egy megfelelő technikai tudás, ne legyen feltétlenül a fotó realisztikus ábrázolás mód a cél. Az egyéniség, az önkifejezés, az egyéni ábrázolás mód sokkal jobb lehet. Nem utolsó szempont az sem, hogy hova milyen célból készülnek a munkák! Más szempontok fontosak egy versenyen, egy felvételin, pályázaton esetleg egy galéria tulajdonosnak, ha eladásra szánt képekről van szó. Úgy gondolom, ha rajzairól tudna küldeni fotót, illetve megírná nekem, hogy hova milyen célból készül, még többet tudnék segíteni.

Király-Szőcs Erika
2014-03-29 13:58:49
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja