SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Molnár Anita


Molnár Anita
Adótréner, családi adótanácsadó

Magánszemélyek, családok adóügyeire specializáltam magam. Lakáskiadás, szállásadás, családi kedvezmény, adóbevallás készítés miatt fordulnak leggyakrabban hozzám az ügyfeleim.

Elérhetőségeim:
E-mail: iroda@tudatosadozo.hu
Honlap: http://tudatosadozo.hu/
Blog: http://tudatosadozo.hu/blog/

Ezt is érdemes megnézned:
1. Lakáskiadás tréning: http://tudatosadozo.hu/hosszutavu-lakaskiadas-adozasa-trening

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Családi adókedvezmény igénybevétele születendõ gyermek után

Kedves Anita!

Munkáltatóm felé szeretném lejelenteni születendő gyermekem után járó adókedvezményre vonatkozó igényemet. A párommal viszont nevelünk egy nem közös gyermeket. Nem én vagyok a gyermek vér szerinti édesapja, de tőle nem jár semmilyen pénzbeli támogatás. Arra gondoltunk, hogy az adókedvezményt ő rá is igénybe vehetném. A kérdés az, hogy ez hogyan vitelezhető ki? Elég az, hogy egy lakcímen élünk, vagy kell élettársi viszonyról hivatalos okirat, mert még nem vagyunk házastársi viszonyban.
Válaszát előre is köszönjük!
Kedves Béla!

A jogszabály szerint ti két gyermekes családnak minősültök. A nem közös gyermek után a párod jogosult családi pótlékra és a gyermek után járó családi kedvezményt megoszthatja veled.

A születendő gyermek után viszont még nem veheted igénybe a családi kedvezményt, mivel a várandósság idejére a családi kedvezmény igénybe vételére csak az anya vagy a férj jogosult év közben. Ha most a párod nem tudja igénybe venni a családi kedvezményt, akkor majd az adóbevallásban megoszthatja veled, tehát nem fog titeket veszteség érni.

Molnár Anita
2018-06-12 08:47:12
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja