SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Héjja Edit


Héjja Edit
Gyógypedagógus

A nevelés titkaira és érdekes beszélgetésre vágyó szülőket a mama klubjaimban, az ügyesedni vágyó gyerekeket pedig képesség-fejlesztő csoportjaimba várom.

Elérhetőségeim:
E-mail: ehejja@freemail.hu
Honlap: http://www.szuperszulo.hu/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Témakörök

összes téma      agresszió     alvási probléma     alvászavar     anya gyerek kapcsolati zavar     asperger szindróma     asperger szindroma     autizmus     barátság     beszédfejlõdés     beszédfejlõdés 1 éves kor alatt     beszokás az óvodába     dackorszak     éjszakai felébredés     elvált szülõk     epilepszia     érzelmi nevelés     étkezési probléma     fegyelmezés     fejlõdési zavar     figyelemzavar     gerincferdülés     grafomotoros probléma     gyermekagresszivitás     gyermekbarátság     gyermekfejlõdés     gyermekkori szorongás     hisztizés     integráció     iskolaérettség     iskolai magatartásproblémák     kamaszkor     kapcsolati zavar     kétnyelvûség     koordinációs probléma     körömrágás     megkésett beszédfejlõdés     mozgásfejlesztés     önállóság     önállóság-szabályok     óvodába járás     raccsolás     sajátos nevelési igény     szakértõi vélemény     székrekedés     szenzomotoros integrációs terápia     szobatisztaság     szociális képességek fejlõdése     szókincs     szorongás     tanulási zavar     testvér születés     többnyelvûség     trauma feldolgozása     ujjszopás     válás     vegyes óvodai csoport     viselkedés zavar     viselkedési probléma     viselkedészavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Szorongó gyerek

Jo napot kivanok! A 7 eves kislanyom problemajaval fordulok onhoz. O egyebkent egy nagyon ugyes, okos, egyaltalan nem szegenlos, borzaszto mozgekony gyermek, mindemellett rettenetes erzekeny. Problemaink az ovodaval kezdodtek, borzalmas nehezen illeszkedett be, igaz szerintem itt en is nagyot hibaztam hisz mar 2 es fel evesen elkezdtuk az ovodat, kb 2 honapig minden nap sirt s nem csak reggelente volt hogy egesz nap, de az ovono biztatott hogy meg fogja szokni. Nem tudom hogy ennek koszonheto-e, de aztan kesobbiekben is minden ovodakezdes borzalmas volt, mindig volt pityerges. Mignem a harmadik ovodai evben a lanyom egyenesen rettegni kezdet az ovodatol, ugy erezte hogy nincsen ott biztonsagban, s ha valami tortenne ott vele ovoneni nem tudna neki segiteni.(egy ovodatarsa beteg lett az oviban s hanyt, ettol is retteget hogy mi lesz ha o is hanyni fog) Ekkor annyira megilyedtem hogy azonnal gyerekpsihologushoz fordultam, s az akkor kapott tanacsokat alkalmazva szep lassan megszuntek a szorongasai, igaz talan megsem lett teljesen a regi.
Most megint itt tartunk csak mostmar meg tudja fogalmazni hogy mitol fel: folyton a betegsegek foglalkoztatjak, ha valamilyen betegsegrol hall azonnal megkerdezi, hogy mik a tunetek es ha nekem volt e mar ilyen betegsegem,es hogy gyerekeknek lehet e ilyen bajuk, ujabban a halarol erdeklodik es attol fel hogy o is meghal, tiz korommel kapaszkodik belem. Egyebkent ez az ovodaban tor ra otthon atjar a szomszedba a kis baratjahoz, ugyanugy a nagyszulinel is jon megy semmi gond, de megis mindig megigerteti, hogy sietek haza.
Az iden osszel kezdjuk az iskolat o mar ismeri a betuket 10-ig osszead kivon, de en megis rettegek hogy az iskolaba is elojonnek a szorongasok s emiatt nem fog majd boldogulni. Sok mindent olvastam az interneten ezzel a dologgal kapcsolatban, s tudom hogy 7 eves koruk korul kezdik felfogni a halal igazi jelenteset, de megis mit tehetnek azert hogy segitsek neki ennek a dolognak a feldolgozasaban es megertessem vele hogy ezek az elet termeszetes velejaroi, esetleg szukseges szakember bevonasa, ugyanis sokszor ereztem ugy hogy tul van rajta az ovoneni azt mondja jol teljesit, de o is eszre vette hogy neha megretten(ebben nagymertekben kozrejatszanak az oviban a gyerkek kozt terjengo jelenetek egy egy filmbol), mondtuk neki ovonenivel is akarmikor megbeszelheti a felelmeit, otthon is akarmikor leulok vele beszelgetni hogy valaszoljak a kerdeseire, de megsem tud szabadulni a szorongastol, s ilyenkor a hasa faj, vagy a feje. Ez a helyzet kb masfel honapja all fenn. Mi edesapjaval probaljuk mindenben batoritani, a mi kapcsolatunk kiegyensulyozott, boldog csaladi eletet elunk, termeszetesen atlagos csaladi problemakkal, az is nagyon zavarja hogy en tovabbkepzesre jarok, szerencsere egy het mulva vegzek, nem tudom, hogy segitsek neki vagy csak idore van meg szuksege.
Valaszat elore is koszonom, minden jot kivanok onnek.
Kedves Édesanya!
Gyermeke tényeleg szorongásos tüneteket mutat. Ezt mindenképpen szakemberrel kell rendezni. Ha úgy érzi, hogy a legutóbbi pszichológus nem volt megfelelő, akkor keressen olyat, akiben megbízik. A legjobb talán egy családterapeuta, családpszichológus lenne, hogy a család is könnyebben túljusson ezeken a félelmeken, ill. hogy kiderüljön, hogy esetleg mi váltja ki a szorongást.
Üdvözlettel

Héjja Edit
2011-05-17 10:31:29
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja